Hur skapar man en ljud-CD på Audacity?

audacity handledning

Audacity inkluderar inte en modul för att bränna CD-skivor direkt. Å andra sidan förbereder den för bränning, på dedikerad programvara.

Kom ihåg att ljud-cd-skivor inte ska förväxlas med data-cd-skivor. Data-CD:n kan innehålla filer i till exempel MP3- eller WAV-format. Problem, denna typ av CD läses inte nödvändigtvis av alla CD-spelare. En ljud-CD, tvärtom, kan användas på en fristående eller i bilen CD-spelare.

redo att gå

För att skapa en ljud-CD måste du konfigurera Audacity med en samplingshastighet på 44100 Hz och en kvantiseringsbredd på 16 bitar. Varför det ? CD-ljud har denna samplingshastighet och kvantiseringshöjd. Att bränna en ljud-CD görs också som en WAV- eller AIFF-fil.

För att göra de rätta inställningarna, ställ in projektfrekvensen till 44100 Hz, som finns i Audacitys “Selection”-verktygsfält. Om du inte bränner din CD på Apple Music/iTunes eller Toast, kräver din bränningsprogram att du har ett stereospår. Om detta inte är fallet för ditt projekt, gå till “Spår”, “Lägg till nytt” och “Stereospår”.

Även om det inte finns något på det här spåret, tillåter det Audacity att exportera din inspelning som en stereofil. Du kan nu exportera ditt projekt i WAV-format genom att gå till “Arkiv”, “Exportera” och “Exportera till WAV”. Kom ihåg att WAV-formatet används ofta i Windows och är nödvändigt för att skapa en ljud-CD.

Bränn CD

För att bränna CD:n kan du gå via Windows Media Player. På dess version 11 måste du först placera filerna i mediaspelarens bibliotek, eller i en spellista, sedan i en brinnande lista, så att du inte ser ett felmeddelande.

På iTunes skapar du en spellista och lägger filerna att bränna. Efter att ha högerklickat på spellistan i det vänstra fönstret, klicka på rullgardinsmenyn på alternativet att bränna spellistan till en skiva.

På annan bränningsprogramvara, som Deep Burner eller Nero, öppnar du dina filer från den programvaran. Välj inställning för att bränna en “ljud-CD” eller en “musik-CD”.

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity

Relaterade Artiklar

Back to top button