Hur skapar man en Discord-server?

discord tips © clubic.com

Disharmoni
är ett socialt nätverk som gör det möjligt att kommunicera och utbyta med medlemmar över hela världen. En av fördelarna med denna programvara är användningen av servrar: varje användare kan skapa en eller flera servrar för att sammanföra en gemenskap. Han blir administratör och sköter allt som händer där, från anpassning av gränssnittet till skapandet av nya rum genom hantering av rättigheter och roller.

Du vill skapa en server men vet inte hur du ska gå vidare? Så håll dig på den här sidan, vi förklarar allt för dig på några rader.

Skapa en Discord-server

1. I Discord-gränssnittet, klicka på + i den vänstra panelen.

discord skapa server

2. Ett fönster visas som ber dig att välja en servermodell. Beroende på vad du väljer kommer du att ha fördefinierade text- och röstkanaler som hjälper dig att designa din server. Om du vill lämna tomt, klicka på “skapa min“.

Discord skapa server 2

3. Sedan kan du definiera om din server ska vara för en community eller för dina vänner. Skillnaden är att med en communityserver kommer du att ha ytterligare verktyg för att hjälpa din server att växa och hålla dina medlemmar aktiva. Om detta är en server för dig och dina vänner, välj det andra alternativet. Du kan också “Ignorera denna fråga“Nedan.

Discord skapa server 3

4. Dags att ställa in ditt servernamn och ikon! Du kan ändra dessa inställningar senare om du vill, ingenting är slutgiltigt. När du är klar klickar du på “Skapa“.

Discord skapa server 4

Där har du, du har precis skapat din första Discord-server! Allt du behöver göra är att konfigurera det till din bild och allt kommer att vara redo för att välkomna andra medlemmar. För att fortsätta kan du följa våra tutorials om att skapa chattrum, tilldela roller eller ta bort en Discord-server.

Hitta andra tutorials på Discord:

  • Hur konfigurerar man integriteten och säkerheten för ditt Discord-konto?
  • Hur hanterar och konfigurerar du ditt Discord-konto?
  • Hur använder man Discord?
  • Hur hanterar och använder man servrar på Discord?

Relaterade Artiklar

Back to top button