Hur skapar man en chatbot för Telegram utan program? – Steg för steg guide

Den senaste tiden har sociala medier svämmat över av bots. Enkla program som låter dig interagera med andra användare som om det vore en annan person. Dessa är särskilt användbara för företagskonton som har ett enormt flöde av interaktioner. Med bots är det möjligt att betjäna alla dessa användare direkt.

Då var det med YouTube och Facebook, senare var det med whatsapp tornet och nu, på senare tid, Telegram har införlivats .

I version 3.0 av denna applikation, förekomsten av bots har inkluderats och på grund av mångsidigheten hos detta snabbmeddelandenätverk, inkluderar funktionerna som en bot kan utföra att kunna svara dina användare för att kunna utföra och skicka automatiska omröstningar.

Men många användare vet inte vad är robotarna och Hur? “Eller” vad de arbete så i den här artikeln kommer vi att förklara vad bots är, vad de är till för och hur man skapar en chatbot för Telegram utan program.

Vad är robotar och vad kan de göra?

Robotar är robotar, det var faktiskt där de fick sitt namn ifrån, vilket kan agera självständigt på internet med några enkla kommandon.

Dessa robotar är mjukvara som agerar automatiskt för att prestera mekaniska uppgifter cykliskt på obestämd tid med en hastighet mycket snabbare än en människa kunde springa.

Robotar har funnits länge. Men på senare år har de blivit mycket populära på grund av de användningsområden som tilldelats dem som kundservice för att kunna svara på användarnas frågor.

I allmänhet används bots för att hjälpa användare av en webbplats i realtid, för att lösa ett problem eller generera försäljning för företaget i fråga.

Hur skapar man en bot?

Att skapa en bot som automatiskt kan svara på chattar är inte en komplicerad procedur. Faktum är att det finns många företag som erbjuder denna typ av tjänster om du behöver det och inte har tid att planera det.

Annars kan det göras av en programmerare som designar ett enkelt kommando så att boten kan svara på användarfrågor.

Steg för att skapa en chatbot för Telegram

Först och främst, för att kunna använda en chatbot på Telegram, måste du ta emot ett Telegram Token det vill säga en nyckel för att kunna validera din verksamhet i full säkerhet. När du har det måste du använda det och Googles verktyg att starta den.

När du väl har det är proceduren enkel. Det första du ska göra är att skicka, via Telegram, en meddelande till @BotFather där du måste skriva “/newbot”.

Sedan kommer boten att fråga dig vilket namn du ska ge din egen bot. Vid det här laget är det viktigt att notera att namnet måste sluta med ordet bot. Om allt är bra och namnet är tillgängligt, @BotFather kommer att verifiera din botskapande åt dig.

När detta steg är klart måste vi konfigurera integriteten för vår bot. För detta måste vi skriva kommandot “/setprivacy” följt av att vår bot nämner det med dess @.

Efter det kommer @Botfather att svara med alternativ möjlig som du behöver för att konfigurera ditt konto. Du kan välja att din bot bara ska svara på meddelanden som nämner den eller inte ta emot några meddelanden.

Programmera Telegram-boten att svara på meddelanden

Efter att ha slutfört alla tidigare procedurer kommer vi att ha vår bot; dock kommer det att vara en relativt värdelös bot som inte kommer att kunna interagera med användare eftersom den inte har konfigurerats.

Vid det här laget undrar många om programmeringskunskap är nödvändig, och svaret är nej. Med Chatfuel är det möjligt att konfigurera vår bot utan programmering.

För att lägga till Chatfuel startar vi en konversation med dem. Vi måste söka efter dem som om de vore en användare. Vi måste skriva “ny bot” och lägg till tokenet som Botfather gav oss.

Efter det kommer vår bot att ha Chatfuel installerad. Vi kommer att ha tillgång till en administrationspanel där vi kan konfigurera boten på ett enkelt sätt att skicka meddelanden, svara på frågor och lägga upp innehåll på nytt.

Relaterade Artiklar

Back to top button