Hur skapar jag ett direktmöte på Microsoft Teams?

Tips för Microsoft Teams självstudier

Kanske behöver du se folk snabbt för att prata om ett pågående projekt på Teams, och den bästa lösningen för dig är att gå med i ett ljud- eller videomöte? Det blir bra, Microsoft Teams
låter dig enkelt gå med i omedelbara möten. Dessa möten inkluderar ljud, video och skärmdelning.

Så här skapar du det med bara några klick.

Starta ett omedelbart möte

Första sättet att starta ett omedelbart möte, gå till den kanal du väljer (1) för att skapa en konversation (2). Du kan starta ett omedelbart möte genom att klicka längst upp till höger på “Starta ett möte”(3).

Microsoft Teams börjar träffas

Andra sättet att starta ett omedelbart möte: du kan svara i en kanalkonversation genom att klicka på kameran under ordbehandlingsområdet. Detta kommer att starta ett möte.

Microsoft Teams börjar träffas

Förbered mötet

Det är klart ! Nu måste du klä ut dig till mötet! Innan du går med kan du till exempel välja att aktivera din kamera (1), eller ljudet från din dator (2). När du är redo klickar du på “Gå med nu” (3).

Microsoft Teams börjar träffas

Ett nytt fönster öppnas där du kan bjuda in kontakter. Här kan du välja att bjuda in medlemmar i din organisation, personer utanför din organisation eller personer som inte använder Microsoft Teams. För att bjuda in dem kan du kopiera möteslänken eller skicka den till dem (1, 3).

Microsoft Teams börjar träffas

Du kan också lägga till deltagare (2). För detta är det möjligt att använda den interna sökmotorn eller de förslag som erbjuds.

Optimera mötet

Under mötet finns olika alternativ tillgängliga för dig för att berika det. Efter att ha klickat på de tre prickarna (1) kan du till exempel aktivera undertexterna. Observera att detta alternativ endast är tillgängligt för det engelska språket än så länge (2). Du kan också spela in mötet (3).

Microsoft Teams börjar träffas

Avsluta mötet

Det var allt, ditt möte är över! För att avsluta det, klicka helt enkelt på “Avsluta”-knappen, som finns längst upp till höger i gränssnittet.

Microsoft Teams börjar träffas

Hitta andra handledningar om Microsoft Teams:

  • Hur installerar och startar jag Microsoft Teams?
  • Hur hanterar jag aviseringar och inställningar på Microsoft Teams?
  • Hur hanterar man team och kanaler?
  • Hur ställer jag in videokonferenser på Microsoft Teams?
  • Hur kommer jag igång med konversationer på Microsoft Teams?
  • Hur integrerar man delar av Microsoft 365 i Microsoft Teams?

Relaterade Artiklar

Back to top button