Hur Shadow togs bort från App Store, fångad mellan Apple och Microsofts xCloud

Shadow iOS

Den franska molntjänsten Skugga
var säkerhetsoffret för sammandrabbningen mellan de två jättarna om reglerna för App Store.

E-postmeddelanden och vittnesmål som presenterades under rättegången mot Epic Games för närvarande avslöjar bakgrunden till den misslyckade ankomsten av xCloud till App Store.

Läs också:
Blade: det blir Octave Klaba (OVH) köparen i skuggan av Shadow

Som ett exempel på en Cloud-spelapplikation blir Shadow utslängd från App Store

Det var i februari 2020 som Microsoft testade sin Cloud-spelapplikation på iOS-enheter, genom programmet TestFlight som gör att betaversioner kan erbjudas till registrerade användare. Saker och ting eskalerade snabbt när Microsoft ville officiellt lansera sin tjänst på App Store.

Utgivaren drabbades snabbt av ett kategoriskt avslag från Apple, som återigen tog sin tillflykt bakom användningsreglerna för sin applikationsbutik. Dessa förbjuder någon utvecklare från att erbjuda en katalog där varje interaktivt innehåll inte har validerats av valideringsteamen i App Store.

Microsoft frågade sedan Apple varför vissa appar som Netflix eller Shadow inte hade sådana begränsningar och kunde laddas ner från App Store. Varken en eller två, Apple drog omedelbart tillbaka Shadow från sin katalog för att inte lämna ett övertygande argument till sin motståndare.

Läs också:
Stadia: avgångarna ökar bland tjänsteansvariga

Bindande användningsregler som förlagen försöker kringgå

Under sin förhandling inför domstolen som för närvarande dömer tvisten mellan Apple och Epic Games, bekräftade Lori Wright, chef för affärsutveckling för Xbox, denna begäran från Microsoft.

Vi visade två exempel där ett spel eller en app kunde existera, och vi kunde inte förstå varför vi inte kunde. Jag tror att det slutade med att de tog bort Shadow från App Store baserat på det här e-postmeddelandet vi skickade tills de skickade in ändringar. Det var naturligtvis inte vår avsikt, det var en indirekt konsekvens “.

Shadow hittade sedan tillbaka till App Store några veckor senare efter att utvecklingsteamet visat för Apple att tjänsten integrerar mer fjärråtkomst till en Windows 10-dator än en enkel molnspeltjänst.

xCloud, omdöpt till Xbox Cloud Gaming, är äntligen tillgänglig i betaversion på iOS-enheter via webbläsarna Safari, Google Chrome och Microsoft Edge.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button