Hur schemalägger jag Teslas mjukvaruuppdatering?

Hur schemalägger jag Teslas mjukvaruuppdatering?
Om du äger en Tesla vet du att det är viktigt att hålla dess mjukvara uppdaterad. Tesla släpper inte bara regelbundet nya funktioner och förbättringar via mjukvaruuppdateringar, utan att underhålla aktuell programvara är också viktigt för ditt fordons säkerhet och prestanda.
Det kan dock finnas tillfällen då du behöver boka om en Tesla-programuppdatering. Kanske är du på väg att åka på en lång resa och inte vill ta itu med några potentiella uppdateringsrelaterade problem. Eller så kanske du helt enkelt inte är redo för en viss uppdatering och föredrar att vänta till ett senare tillfälle.
Tesla gör det i alla fall enkelt att schemalägga programuppdateringar. Så här gör du:
1. Öppna Tesla-appen på din telefon.
2. Tryck på fliken ‘Fordon’.
3. Välj fliken ‘Programvara’.
4. Tryck på knappen ‘Schemalägg uppdatering’.
5. Välj datum och tid när du vill att uppdateringen ska installeras.
6. Tryck på knappen “Schema”.
Det är allt som finns! När du har schemalagt uppdateringen tar Tesla hand om resten. Uppdateringen kommer att installeras automatiskt vid den angivna tiden, och du kommer att kunna njuta av alla de senaste funktionerna och förbättringarna.

Om ditt fordons programvara är uppdaterad, gå till menyn “Kontroller” och välj “Programvara”. Du kan komma åt schemaläggningsfönstret genom att trycka på “Uppdatering tillgänglig.” När programvaran inte är uppdaterad kommer du att se ett meddelande som säger “Din bilprogramvara är uppdaterad.” Med hjälp av Tesla-appen är det möjligt att uppdatera ditt batteri. Teslabilar uppdateras regelbundet med både stora och små mjukvaruuppdateringar. Mindre programuppdateringar kanske inte har någon betydande inverkan på körupplevelsen. En Tesla-uppdatering är inte omedelbar. Beroende på din bils internetanslutning kanske du kan ladda ner den inom några minuter.

Hur skjuter jag upp min Tesla-programuppdatering?

Kredit: Electrek

För att skjuta upp din Tesla-programvaruuppdatering, öppna appen Inställningar på din Teslas pekskärm och tryck på fliken “Programvara”. Tryck sedan på knappen “Sök efter uppdateringar” och välj “Senare”.

När det kommer till mjukvaruuppdateringar finns det två typer av uppdateringar för Tesla-bilar: stora och små. Meddelandet Din bilprogramvara är uppdaterad visas om inga nya uppdateringar finns tillgängliga. Om du installerar en uppdatering direkt, kommer ditt fordon inte att laddas. Även om Teslas från det förflutna fortfarande kan få uppdateringar, är de inte nödvändiga.

Kan du hoppa över Tesla-uppdateringen?

Kredit: thenextavenue.com

Om du äger en Tesla finns det ingen anledning att hoppa över 20224-uppdateringen nu när den inte är tillgänglig. Det nya gränssnittet har orsakat mycket förvirring och frustration hos konsumenterna, men biltillverkaren uppmanar kunderna att inte ge upp den nya bilen.

I Model S- och Model X-uppdateringarna som släpps idag är en ny funktion som heter Autopilot också tillgänglig. Vi kan styra och styra våra bilar genom trafiken genom att använda trafikmedveten farthållare och autostyrning. När en uppdatering är tillgänglig kan ägare använda Teslas mobilapp för att få aviseringar om det, och de kan också få en varning om det när de rör vid fordonets pekskärm.
Var och en av dessa uppdateringar rullas ut som en enda version, vilket innebär att inte alla bilar får uppdateringen samtidigt, vilket förhindrar att Teslas servrar blir överbelastade.
De som vill prenumerera på Tesla Full Self-Driving måste göra det i form av en hårdvaruuppgradering på 1 500 dollar som de fick gratis när de köpte fordonet.
Till skillnad från gratisuppdateringar som är tillgängliga för alla Full Self-Driving-kunder har Tesla beslutat att ta betalt för detta abonnemang. Teslas drag kan tyda på en bredare trend från företaget att ta mer betalt för funktioner som tidigare var gratis.
Det kan göra det svårare för Tesla att konkurrera med rivaler, som redan erbjuder liknande funktioner till en lägre kostnad. Även om Tesla kanske kan få tillbaka kostnaderna genom att ta betalt för ytterligare funktioner, som Supercharging, kan detta ha en negativ inverkan på sina kunder.

Hur lång tid tar det innan den senaste Tesla-programuppdateringen T är klar?

Kredit: dapplife.com

Den senaste Tesla-programuppdateringen kan ta upp till 2 timmar att slutföra. Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, buggfixar och prestandaförbättringar.

Genom att utföra detta kan du ladda ner och installera ett nytt operativsystem till en smartphone. När din bil ansluter till ditt WiFi-nätverk laddar den ner och uppdaterar en ny version inom 30 minuter. Under installationsprocessen är installationen begränsad till sin natur. Om din bil förlorar åtkomst till Wi-Fi kan nedladdningen ta längre tid. Teslas mobilapp har uppdaterats till version 4 av Google Play Store. Dashcams utrustade med automatisk spegelavbländning kan nu kontrollera sina inställningar för ljusstyrka och ljusstyrka separat. Uppdateringen inkluderar ett nytt biltvättläge, hotspot, automatisk nedbländning av spegel, räckviddsdisplay och tre nya språk.

Teslas regelbundna programuppdateringar

Teslas mjukvara uppdateras regelbundet för att säkerställa att dess kunder får en smidig körupplevelse. Det tog ungefär tre timmar för den senaste uppdateringen, version 8.0, att installera på min Model 3. Du kan minska väntetiden för programuppdateringar genom att använda Wi-Fi när det är möjligt. Genom att gå till Kontroll kan du ändra dina programuppdateringsinställningar. Det avancerade alternativet kan väljas mellan alternativen ‘AVANCERAD’ och ‘STANDARD’. Vanligtvis är uppdateringar 1-2 GB stora. Tesla har potential att ändra på detta i framtiden, genom att utveckla ett patchsystem.

Teslas uppdateringshistorik för programvara

Kredit: evbite.com

Teslas mjukvaruuppdateringshistorik är lång och komplicerad, full av upp- och nedgångar. Företaget har släppt flera stora uppdateringar genom åren, var och en med sin del av problem och framgångar.
Den senaste uppdateringen, version 9.0, släpptes i september 2018 och möttes av blandade reaktioner. Vissa användare rapporterade betydande förbättringar av deras Teslas prestanda, medan andra upplevde ett antal buggar och fel. Sammantaget verkar uppdateringen ha varit en framgång, med de flesta användare som rapporterar positiva erfarenheter.
Tesla arbetar ständigt med nya uppdateringar och förbättringar för sina bilar, och företaget har sagt att man planerar att släppa fler stora uppdateringar i framtiden. Det är tydligt att Tesla är engagerad i att göra sina bilar så bra de kan vara, och dess mjukvaruuppdateringshistorik är en återspegling av det.

De ytterligare anmärkningarna för 202112.25, 2021, 4.4.5 och 2021,24.12 finns tillgängliga här. Releaseplaner för 2020 inkluderar: 40.0, 44.2 och 44.9. Tesla rullade ut mjukvaruversion 2022.24 till ett bredare utbud av kunder den 20 augusti. Tesla Insurance, en försäkringsprodukt som är tillgänglig till låg kostnad, ger Tesla-ägare en extra skyddsnivå. Tesla visade sig ha använt vilseledande marknadsföringstaktik när man använde termen Autopilot i sin marknadsföring i München. Om du använder kampanjkoden NotATeslaApp kan du få $20 rabatt. Här är ett snabbt tips för snabb navigering till din hemplats.

Mer information om laddarnas tillgänglighet för icke-Teslas har nyligen släppts. I en rullgardinsmeny kan du välja vilken version av bilen som helst… DIMO utvecklar ett web3-nätverk som kommer att stödja nästa generations mobilitetsinfrastruktur. TeslaFi-tjänsten loggar dina enheter och laddningssessioner så att du kan hänvisa dem senare. Tesla Insurance är en lågkostnadsförsäkringsprodukt som gör att Tesla-ägare kan köpa försäkringar utöver den standardförsäkring de redan har.

Teslas banbrytande teknologi

Teslas fordon är faktiskt en av företagets mest tekniskt avancerade produkter. Tesla-fordon uppdateras regelbundet trådlöst, men de uppdateras mer sällan. Tesla uppger att uppdateringar kan vara mellan 1-2GB stora, men så är inte alltid fallet. Under 2012 introducerade Tesla över-the-air-mjukvara som en del av sin Model S sedanlansering. Detta faktum indikerar att Tesla var en av de första biltillverkarna som använde denna teknik, och den har fortsatt att använda den sedan dess. Det enklaste sättet att avbryta en programuppdatering är att vänta tills installationsfasen är klar.

Hur man får Tesla-uppdateringar snabbare

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Några tips som kan hjälpa är dock att prenumerera på Teslas officiella nyhetsbrev, följa Tesla på sociala medier och kolla Teslas hemsida ofta efter nya uppdateringar.

När du är ansluten till ditt WiFi laddar din bil ner och uppdaterar en ny version på cirka 30 minuter. För att påbörja uppdateringen, tryck på den gula ikonen högst upp på infotainmentskärmen. När du kör kan din nedladdning pausas om du inte kan ansluta din bil till Wi-Fi.

Tesla-programuppdatering har fastnat

Det finns några anledningar till att din Tesla-programuppdatering kan ha fastnat. En anledning kan vara att din Tesla inte är ansluten till internet. En annan anledning kan vara att det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme på din Tesla för uppdateringen. Slutligen kan uppdateringen ha fastnat på grund av ett fel. Om du upplever något av dessa problem, kontakta Tesla kundtjänst för hjälp.

Det kommer bara att ladda ner de allra flesta uppdateringar via den metoden. Jag kontaktade Tesla Support på webben, där Tesla bekräftade problemet efter att ha verifierat mitt ID. De skickade mig en ny uppdatering en kort tid efter att den första hade skickats, och jag har haft Software V. 2021.43.102 (10,2%) i cirka 30 minuter nu. V12.1-V12.2-V12.95 kommer att finnas tillgänglig på Car Infotainment från och med 2021. Medan du väntar länge kan problemet lösas, men att vänta i fyra timmar anses inte vara kyligt. Tesla löste snabbt problemet och eliminerade behovet av att kyla luften. Efter att ha släppt ytterligare en uppdatering en vecka senare började nedladdningen. Som ett resultat, om du börjar uppleva konstiga ljud i ditt fordon, kommer du att kunna reparera det på egen hand.

Teslas nya mjukvaruuppdatering för Model S och Model X

Tesla har släppt en ny mjukvaruuppdatering för sina Model S- och Model X-fordon. Denna uppdatering kommer att användas för att öka bilens prestanda och tillförlitlighet. En uppdatering som inkluderar omstarter av pekskärmen, omstarter av instrumentkluster och en längre uppdateringstid är tillgänglig. För att ladda ner och installera uppdateringen måste modell 3-ägare vara i Park. När det kommer till tiden det tar för uppdateringen att slutföras, kan komplexiteten och storleken på uppdateringen ha en inverkan på hur lång tid det tar. När den har laddats ned och installerats, kommer uppdateringen att börja automatiskt. Det rekommenderas att du ansluter till Wi-Fi och slår på det så att programuppdateringar kan levereras snabbare och mer tillförlitligt.

Tesla Software Update Tracker

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Vissa Tesla-ägare och entusiaster spårar dock uppdateringar av Tesla-mjukvaran via Tesla Motors Club-forum, Tesla Motors Club-wiki och/eller Tesla Motors Club-programuppdateringskalkylblad.

Uppdatera din bil för optimal prestanda

Om du inte är nöjd med uppdateringen kan du alltid avinstallera den. Även om du installerar en uppdatering kanske ditt fordon inte kan fungera korrekt om du inte gör det. För att vara säker på att du får ut det mesta av det, se till att leta efter uppdateringar och bestämma om du vill installera dem.

Tesla mjukvaruuppdatering

Från och med oktober 2020 är den senaste Tesla-programvaruuppdateringen 2020.48.12. Den här uppdateringen innehåller nya funktioner som Navigera på autopilot, Caraoke och Tesla Theater. Det inkluderar också förbättringar av befintliga funktioner som räckviddsuppskattning och laddningsportbelysning.

Relaterade Artiklar

Back to top button