Hur Samsung vill göra det möjligt att reparera dina smartphones billigt

samsung telefon

Samsung kommer att erbjuda reservdelar från smartphones återvinns för att öka livslängden på sina produkter.

Den koreanska tillverkaren ger sig ut på ett nytt äventyr genom att göra stora ansträngningar för att reparera sina terminaler. Målet? Tillåt användare att behålla sin telefon längre genom att ha möjlighet att göra reparationer och byta delar till lägre kostnad.

Minska kostnaderna för reparationer och minska miljöpåverkan

Samsung inleder därför ett nytt tillvägagångssätt för att minska kostnaderna för att reparera sina smartphones genom att använda återvunna delar. Detta program, planerat att lanseras under första halvåret 2022, kan till exempel halvera kostnaden för att byta ut en trasig skärm. För att upprätthålla en viss stränghet när det gäller kvaliteten på begagnade reservdelar verkar det som om tillverkaren har valt att inrätta en rekonditioneringscertifiering.

De beskrivna fakta är dock inte så överraskande, eftersom de följer Samsungs senaste tillkännagivande om lanseringen av ett reparationsprogram ” Gör det själv i samarbete med iFixit. Det skulle då vara möjligt för alla konsumenter att erhålla dessa reservdelar och certifierade delar på ett säkert sätt.

Dessutom, om priset för att reparera en smartphone kan vara ett argument för att tippa skalan mot Samsung, ska den ekologiska aspekten också beaktas. Genom att öka livslängden på sina telefoner i omlopp, minskar företaget miljöpåverkan från sina produkter, eftersom de förvaras längre.

Samsung bör inte stanna där, och företaget bör också tillåta individer att få tillgång till dessa berömda certifierade delar från återvinning.

Om samma ämne:
Hur Samsung låter dig reparera dina Galaxy-smartphones själv

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button