Hur samarbetar jag med Word i Microsoft Teams?

Tips för Microsoft Teams självstudier

Tack vare länkarna mellan Lag
och Microsoft 365 är det enkelt att samarbeta i Word-dokument. Microsoft Teams låter dig arbeta med gratisversionen av Office Online.

Följ guiden för att ha kul som ett team på ordbehandlingsprogramvaran.

Gå till filfliken till vänster om gränssnittet (1). Gå till “OneDrive” under “molnlagring”. (2) Klicka sedan på “Ny”. Du ser en mapp visas tillsammans med möjligheten att arbeta med Word, Excel, PowerPoint, OneNote Notebook och Forms for Excel. (3)

Microsoft Teams Collaboration Word

Gå till Word-fliken och namnge ditt dokument. En version som liknar den av Word Online visas i Teams. För att arbeta på ett samarbetssätt finns olika alternativ uppe till höger i dokumentet.

Microsoft Teams Collaboration Word

Här kan du skapa en länk för att dela dokumentet (1). Du kan därmed bestämma vem som ska ta emot denna fil och vilka deras rättigheter ska vara.

I kommentarsektionen kan du använda @mentions för att skapa, tilldela och spåra uppgifter i ditt dokument (2).

En flik bredvid den som heter “Aktivitet för att komma ikapp” låter dig se de ändringar som gjorts av dina medarbetare sedan den senaste öppnandet av dokumentet.(3)

Du kan också öppna dokumentet i en webbläsare (4) efter att ha klickat på de tre prickarna. Den version som visas kommer att vara densamma som Microsoft Teams.

På inspelningssidan, få inte panik, det görs automatiskt. Du kan också spara en kopia online, ladda ner en kopia till din dator, ladda ner filen i PDF- eller ODT-format. Du kan också hitta dessa dokument genom att gå till OneDrive-mappen i Filer.

Observera att detta sätt att arbeta erbjuder ett bra alternativ till det oändliga samarbetet via Google Drive. Allt-i-ett-sidan av Teams underlättar verkligen kopplingar mellan användare och tjänster. Så vad efterfrågar folk?

Hitta andra handledningar om Microsoft Teams:

  • Hur installerar och startar jag Microsoft Teams?
  • Hur hanterar man aviseringar och inställningar på Microsoft Teams?
  • Hur hanterar man team och kanaler?
  • Hur ställer jag in videokonferenser på Microsoft Teams?
  • Hur kommer jag igång med konversationer på Microsoft Teams?
  • Hur integrerar man delar av Microsoft 365 i Microsoft Teams?

Relaterade Artiklar

Back to top button