Hur ren är din smartphone? Forskning säger att det är mycket mindre rent än en toalettsits!

Smarttelefonen har blivit en av de saker som vi använder regelbundet och intimt. Vi glömmer hela tiden att det, precis som alla föremål som vi ofta rör, blir smutsiga och bär på enorma kolonier av bakterier. Är det verkligen så illa? Hur skyddar du dig från problem och minimerar risken för sjukdomar? låt oss(Låt oss) ta en närmare titt:

Behöver du rengöra din smartphone?

Smartphones har kommit in i våra liv drivna av sociala eller tekniska behov. Komplett inflytande(hälsopåverkan) av smartphones på hälsan i våra liv är långt ifrån helt förstått, så vi vill fokusera på en specifik aspekt, nämligen mikrobiell kontaminering.

I en studie som letade efter vissa bakterier associerade med hud-, luftvägs- och matsmältningssjukdomar var en smartphone 7 gånger fler bakterier än en toalettstol(7 gånger fler bakterier än en toalettsits) . Det är värt att notera att det var ännu värre i tabletten, den hade 30 gånger fler bakterier. Vad du däremot inte kan göra med en surfplatta eller med toalettskål(toalett se), men det du kan göra med en smartphone är att regelbundet röra vid ansiktet flera gånger om dagen.

Nu när jag har fått din uppmärksamhet, låt oss se vad vi kan göra åt det.

Torr och våt rengöring

Om en minut tar vi en titt på ett komplett kit som låter dig rengöra din smartphone grundligt och inkluderar användning av vätskor för korrekt desinfektion. Problemet är att det är orealistiskt att förvänta sig att du ska torka av din smartphone flera gånger om dagen.

Bild: (Bild:) MagicFiber

Lösningen är att bära en bit mikrofibertyger(mikrofiberduk) (som den här) , som du kan ha till hands i fickan eller väskan. Den goda nyheten är att även när den används torr mikrofiberduk(mikrofiberduk) förstör 93% av virus och 98% av bakterier. Se till(Se till att det inte finns något ludd på tyget.

Om du inte har under handmikrofiber(mikrofiber), men om du ändå vill ha en snabb rengöring, undvik papper. papper i någon form(form eller form) kan repa skärmen och lämna små märken som försämrar användarupplevelsen. visning(tittarupplevelse). I en nödsituation är det bäst att ta en ren bomullsbit (som änden på en T-shirt) som inte har märken och torka av ytan snabbt.

Undvika(Undvik) överdrivet tryck, eftersom det kan skada skärmen. Och ha en mikrofiber i närheten. Samma tyg kan även användas när det är blött.

Rengöringskit

Förutom trasor och vätskor(trasa och vätska), kan rengöringssatsen innehålla ytterligare kuddar eller handtag som gör att du kan rengöra alla svåråtkomliga platser väl (till exempel den här (som den här) ). Som en allmän regel bör du undvika att använda alkoholbaserade rengöringsmedel eller andra hushåll(hushållsrengöringsmedel) rengöringsmedel . De är inte designade för elektroniska enheters ytor och din smartphone kommer med all säkerhet att skadas.

Om en specialformulerad vätska (som satsen ovan) inte är tillgänglig kan du ersätta den med destillerat vatten. Del destillering(destillationsdel) ser till att du inte har ränder på skärmen när vattnet avdunstar.

smartphone, renlighet, hygien, skärm, hälsa

Bild: (Bild:) ColorWay

Nu när vi använder vätska, låt oss se till att vi drastiskt begränsar mängden vi använder. Som en allmän regel ska du inte spraya eller stänka vätska på din smartphone. Det finns en god chans att några av dem kommer in i smarttelefonen, och pekskärmen blir det första offret. Det finns många historier om skärmar som gradvis blir helt svarta efter att ha blivit utsatta för vätska. Det är bäst att spraya eller doppa trasan du ska använda på skärmen, men se upp igen för att bli blöt.

Många smartphones har ett lager på skärmen som förhindrar överdriven uppbyggnad av smuts. Undvika(Undvik) stark friktion för att skydda detta lager.

För telefoner som erbjuder detta alternativ rekommenderas att du tar bort batteriet innan rengöring. Eller åtminstone stäng av telefonen. Några(Val som helst) En oavsiktlig läcka är mindre sannolikt att orsaka skada. Om en smartphone blir blöt(smartphone våt), torka bort all överflödig vätska och låt den torka i flera timmar innan du försöker slå på den igen.

Smartphonerengöring är framtiden

Ett alternativ, mer effektivt och elegant, är att använda ett UV-desinfektionsmedel (som det här). UV-rengöring(Ultraviolett rengöring) är en industriell procedur som kan anpassas till smartphoneanvändning(användning av smartphone). Bakteriedödshastigheten är över 99,99 % och det händer på cirka 5 minuter.

smartphone, renlighet, hygien, skärm, hälsa

Bild: (Bild:) PhoneSoap

Det nya tillvägagångssättet har utvecklats av företaget Kyocera , som släppte en smartphone som enkelt kan tvättas med tvål precis som du tvättar händerna. Läs mer här.

Hur ofta rengör du din smartphone?

På ett eller annat sätt måste vi lära oss hur vi rengör våra smartphones bättre. Efter att ha tränat oss i generationer att tvätta händerna regelbundet, har vi inte råd att bära sådana biovapen i massor.

Hur ofta rengör du din smartphone? Vad använder du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Smarttelefonen har blivit ett av de föremål som vi använder regelbundet och intimt. Vi glömmer hela tiden att det, precis som alla föremål som vi rör mycket, blir smutsiga och bär på enorma kolonier av bakterier. Är det verkligen så illa? Hur håller du dig borta från problem och minimerar risken för sjukdomar? Låt oss ta en närmare titt:

Måste vi rengöra smartphonen?

Smartphones har smugit sig in i våra liv, drivna av sociala eller tekniska behov. Den fullständiga hälsoeffekten av smartphones i våra liv är långt ifrån helt klarlagd, så vi vill ta upp en speciell aspekt som är bakterieangreppet.

I en studie som letade efter en viss bakterie som är associerad med hud-, luftvägs- och matsmältningssjukdomar, bar smartphonen 7 gånger fler bakterier än en toalettstol. Det är värt att nämna att en tablett gick ännu sämre, med 30 gånger fler bakterier. Det enda du dock inte kommer att göra med varken en surfplatta eller en toalettstol, utan du kommer att göra med en smartphone är att röra ditt ansikte regelbundet flera gånger om dagen.

Nu när jag fick din uppmärksamhet, låt oss ta en titt på vad vi kan göra åt det.

Torr eller våt rengöring

Vi kommer på en minut att täcka ett komplett kit som möjliggör noggrann rengöring av din smartphone och som inkluderar användning av vätskor för korrekt desinfektion. Problemet är att det är orealistiskt att förvänta sig att du noggrant kommer att svabba din smartphone flera gånger om dagen.

smartphone, ren, hygien, skärm, hälsa

Bild: MagicFiber

Lösningen är att bära en bit mikrofiberduk (som den här) som du kan ha praktiskt i fickan eller väskan. Den goda nyheten är att även om den används torr, lyckas mikrofiberduken eliminera 93 % av virus och 98 % av bakterier. Se till att trasan är luddfri.

Om du inte har mikrofibern tillgänglig och du ändå vill göra en snabb städning, undvik papper. Oavsett form eller form har papper potential att repa skärmen och lämna små märken som minskar tittarupplevelsen. I nödfall är det bättre att ta en ren bomullsbit (som änden på din T-shirt) som inte har några avtryck och gnugga snabbt över ytan.

Undvik att använda onödigt tryck eftersom det kan skada skärmen. Och ha mikrofibern i närheten. Samma trasa kan också användas våt.

Städsatsen

Förutom trasan och vätskan kan rengöringssatsen innehålla ytterligare kuddar eller pennor som tillåter bra rengöring i alla trånga ställen (som den här). Som en allmän tumregel bör du undvika att använda alkoholbaserade rengöringsmedel eller andra hushållsrengöringsmedel. De är inte formulerade för ytor på elektroniska enheter och din smartphone kommer säkert att skadas.

Om en specialformulerad vätska (som den i satsen ovan) inte är tillgänglig, kan du ersätta den med destillerat vatten. Destillationsdelen säkerställer att du inte har ränder kvar på skärmen när vattnet rinner ut.

smartphone, ren, hygien, skärm, hälsa

Bild: färgsätt

Nu när vi använder vätska, låt oss se till att vi drastiskt begränsar mängden som används. Som en allmän regel, spraya eller stänk inte smartphonen direkt med vätska. Det finns en god chans att en del av det kommer att leta sig in i smarttelefonen och pekskärmen blir dess första offer. Det finns många historier om skärmar som gradvis blir helt svarta efter exponering för vätskor. Det är bättre att spraya eller doppa trasan som du kommer att använda på skärmen, men se upp igen för att bli genomblöt.

Många smartphones har ett lager på skärmen som undviker överdriven uppbyggnad av smuts. Undvik kraftig skrubbning för att skydda detta lager.

För de telefoner som erbjuder detta alternativ är det lämpligt att ta bort batteriet innan du börjar rengöra. Eller åtminstone stäng av telefonen. Alla oavsiktliga spill har mindre chanser att orsaka skada. Om du gör din smartphone blöt, torka bort överflödig vätska och låt den torka i flera timmar innan du försöker slå på den igen.

Framtiden för rengöring av smartphones

Ett alternativ som är både effektivare och mer elegant är användningen av ett ultraviolett desinfektionsmedel (som den här). Ultraviolettrengöring är en industriell procedur som kan anpassas till smartphoneanvändningen. Bakteriedödshastigheten är över 99,99 % och det gör den på cirka 5 minuter.

smartphone, ren, hygien, skärm, hälsa

Bild: telefontvål

En ny metod har utvecklats av Kyocera som har tagit fram en smartphone som du helt enkelt kan tvätta med tvål på samma sätt som du tvättar händerna. Mer information här.

Hur mycket rengör du din smartphone?

På ett eller annat sätt måste vi bli bättre på att rengöra våra smartphones. Efter att ha utbildat oss själva i generationer att tvätta händerna regelbundet, har vi inte råd att bära runt på sådana biologiska vapen i massor.

Hur ofta rengör du din smartphone? Vad använder du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button