Hur öppnar man Terminal på Mac? (3 sätt)

Ansökan ” Terminal(Terminal)” är en emulator som används för att ange kommandon på din Mac . macOS har en UNIX-baserad kärna medan Terminal(Terminal) låter dig flytta från omvärlden av macOS till omvärlden UNIX . Eftersom denna applikation främst används för att ändra inställningar och lösa tekniska problem, är genomsnittet Mac-användare(Mac-användare) det finns verkligen inte många anledningar att komma åt det. Eftersom du läser det här här, antar jag att du antingen behöver använda den här appen eller så tycker jag om att pyssla med din. Mac . Utan vidare, låt oss titta på alla sätt att öppna appen” Terminal(Terminal) » :

NOTERA.(OBS:) Den här guiden gäller för macOS Mojave eller nyare. Funktionerna som presenteras i vår guide kanske inte fungerar i äldre versioner. Mac OS .

1. Öppna terminal(Terminal) med hjälp av Strålkastare

Ett av de snabbaste sätten att öppna en applikation ” Terminal(Terminal) “- sök igenom Strålkastare . Att öppna Strålkastare du kan använda standard kortkommando (standard kortkommando) Kommando (⌘)Plats(Mellanslag).

Sorts terminal(terminal). Du kan sedan antingen dubbelklicka eller trycka sökresultat (sökresultat)terminal(Terminal) , eller välj den från resultaten och klicka “Lämna tillbaka ” på tangentbordet.

Hitta Terminal-appen via Spotlight

2. Öppna terminal(Terminal) av applikationer(Ansökningar)

Ett annat sätt är att öppna mappen ” Ansökningar(Ansökningar)”. För att göra detta, tryck på knappen F4 . Gå sedan till “Övrig(Övrig) ” .

Annan mapp på Mac

Annan mapp på Mac

Nu ser du en lista över systemapplikationer.

Klicka på genväg terminal markerad nedan.(terminal)

Terminalprogrammet i mappen Other.

3. Öppna terminalen från Finder

Få tillgång till Upphittare från Docka längst ner på skärmen.

Finder-genväg i Dock

Du kan också bara klicka eller peka(klicka eller tryck) var som helst på skrivbordsunderlägg(skrivbordsbakgrund) . Båda metoderna bör ta fram menyn Finder överst. (Finder) Klicka på ” Gå”(Gå) i menyn och välj ” Verktyg(Verktyg)” eller använd standard kortkommando (standard kortkommando) Skift-Kommando (⌘)-U .

Välj Verktyg i rullgardinsmenyn Gå till.

I listan över verktyg, dubbelklicka på programmet ” Terminal(Terminal)” för att öppna den.

Terminal-appen i mappen Utilities.

Hur gillar du att öppna Terminal(Terminal) på din Mac ?

Det här är alla sätt vi vet hur vi ska börja terminal(Terminal) på macOS. Om du känner till andra metoder, dela med sig(dela gärna) dem i kommentarerna nedan. Vi är också intresserade av att veta varför du behövde öppna Terminal(Terminal) eftersom det inte är den mest bekväma applikationen på din Mac .

Appen är en emulator som används för att skriva kommandon på din Mac. macOS har en UNIX-baserad kärna och låter dig resa från den yttre världen av macOS till den inre världen av UNIX. Eftersom den här appen främst används för att ändra inställningar och för att lösa tekniska problem, har den genomsnittlige Mac-användaren inte riktigt många anledningar att komma åt den. Eftersom du är här och läser det här, antar jag att du antingen behöver använda den här appen eller så gillar du att mixtra med din Mac. Utan vidare, låt oss gå igenom alla sätt du kan öppna appen på:

NOTERA: Den här guiden täcker macOS Mojave eller nyare. Funktionerna som delas i vår guide kanske inte fungerar på äldre versioner av Mac OS.

1. Öppna terminalen med Spotlight

Ett av de snabbaste sätten att öppna appen är genom att söka den via . För att öppna kan du använda standardgenvägen – .

Kortkommandot för att öppna Spotlight

typ. Sedan kan du antingen dubbelklicka eller trycka på sökresultatet eller välja det från resultaten och trycka på ditt tangentbord.

Hitta Terminal-appen via Spotlight

2. Öppna terminalen från applikationer

Ett annat sätt är att öppna din mapp. Tryck på knappen för att göra det. Gå sedan till.

Mappen Other på en Mac

Mappen Other på en Mac

Nu ser du en lista över systemappar.

Klicka på genvägen som är markerad nedan.

Terminal-appen i mappen Other

3. Öppna terminalen från Finder

Öppna från din , längst ned på skärmen.

Finder-genvägen i Dock

Du kan också bara klicka eller trycka var som helst på skrivbordsunderlägget. Båda metoderna bör ta upp menyn högst upp. Klicka i menyn och välj eller använd standardgenvägen.

Välj Verktyg från rullgardinsmenyn Gå

I listan över verktyg dubbelklickar du på appen för att öppna den.

Terminal-appen i mappen Utilities

Hur vill du öppna terminalen på din Mac?

Det här är alla sätt vi känner för att lansera i macOS. Om du känner till andra metoder, vänligen dela dem i en kommentar nedan. Vi är också intresserade av att veta varför du behövde öppna appen i första hand, eftersom det inte är den mest användarvänliga appen på din Mac.