Hur ökar Audi räckvidden på sina elbilar med en “enkel” uppdatering?

Audi e-tron techday © David Nogueira

Från en enkel uppdatering lovar Audi att ha ökatautonomi för vissa av dess elfordon.

Detta gäller särskilt gammal » e-tron-modeller från 2019 och 2020.

Audi: en uppdatering plus att resa vidare

Liksom våra smartphones, datorer eller spelkonsoler kan moderna bilar dra nytta av uppdateringar för att optimera deras prestanda eller lägga till funktioner. Idag uppdaterar Audi sina gamla e-tron-modeller för att ge dem ett litet uppsving i autonomi.

En uppdatering (uppenbarligen gratis) avsedd i första hand för Audi e-tron 55 Quattro som marknadsfördes 2019 och 2020. Tillräckligt för att denna modell, utrustad med ett 95 kWh batteri, ska kunna dra nytta av en liten autonomiboost på cirka tjugo kilometer.

Audi e-tron

Totalt påverkas cirka 34 000 fordon byggda mellan september 2018 och november 2019, inklusive 1 500 som cirkulerar i Frankrike, av denna uppdatering. För att dra nytta av det behöver du bara ta med din Audi e-tron 55 Quattro till en Audi-återförsäljare. Uppdateringen låter sedan batteriet ge upp till 86 kWh användbar energi totalt.

Rent konkret gör olika motoroptimeringar det möjligt att förbättra förbrukningen, genom att optimera den effekt som används av asynkronmotorer. Uppdateringen tar också hand om att förbättra batteriets kylsystem, samtidigt som snabbladdningstiden förbättras.

Elbil: vilken laddningslösning ska man välja?

Att välja en laddningslösning anpassad för din elbil är inte alltid lätt: mellan de olika befintliga laddningsmetoderna, vilken typ av kabel som ursprungligen levererades, gällande standarder, laddningstiderna och användningen av bilen går du snabbt vilse. Vi inventerar ämnet för att bättre förstå de befintliga lösningarna.
Läs mer

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button