Hur Nintendo använde Wii U och 3DS Miis för att skapa Breath of the Wild NPC:er

BotW Link Climbing Artwork

Många NPC:er från The Legend of Zelda: Breath of the Wild designades från Mii-avatarer. En mod skapades för att skapa en karaktär i spelet baserad på sin egen Mii.

Som videospelsutvecklare vet kan det vara komplicerat att skapa originalkaraktärer utan spelare som inte alla ser likadana ut, särskilt när spelvärlden är befolkad. Det verkar som förr The Legend of Zelda: Breath of the Wildden första stora framgången med Switch, använde Nintendo Mii, dessa välkända personliga avatarer av Wii U- och 3DS-konsolerna.

Läs också:
Reggie Fils-Aimé och Nintendo var tvungna att “artsamt tacka nej till” ett samarbete med Kanye West

NPC:erna för Breath of the Wild genererad från Miis

På Twitter och Reddit förklarar användaren HEYimHeroic, som presenterar sig själv som en Mii-specialist (hon har Twitter- och Tumblr-konton om detta ämne och är upphovet till Mii Library-projektet som listar alla Miis som dök upp i spelet), att NPC:erna för BotW skapades direkt från Mii-avatarer (förutom Hylians).

När hon grävde igenom spelfilerna hittade hon vad Nintendo kallade “UMii”, som hon sa hade ” nästan alla samma inställningar som Miis, med några små skillnader här och där, som om man ska stödja mullvadar eller inte “.

Läs också:
Doug Bowser, president för Nintendo of America, diskuterar “Joy-Con Drift” och sätten att begränsa den

En mod att importera din Mii till BotW

Ännu bättre, med hjälp av användare av ett Discord-modrum för Zelda, lyckades hon utveckla en mod som tillåter att karaktärer importeras till spelet från en Mii. Du hittar flera exempel i bilden som medföljer tweeten nedan.

Operationen utfördes med hans egen Mii-avatar, men också med karaktärer från andra Nintendo-spel, som Barret Wallace (Final Fantasy) via sin Mii från Smash Ultimate. Observera att vissa Mii-element inte stöds av UMii BotWsom vissa specifika hårklippningar.

HEYimHeroic avslutar med att indikera att hon avser att fortsätta att undersöka detta utnyttjande av Miis för att skapa NPC:er i Breath of the Wild och arbetar på den omvända processen: att skapa Mii för en UMii. Hon kunde också skapa resurser som gör att vem som helst kan injicera sin egen Mii i spelet.

Källa: Kotaku

Relaterade Artiklar

Back to top button