Hur många datorer kan jag installera Windows 7, 8, 10 på?

En av de vanligaste frågorna jag får hela tiden är: hur många datorer kan jag installera Windows på? . (Hur många datorer kan jag installera Windows på?) Läser du får du alla möjliga svar. Men för juridiska ändamål är det bättre att hålla sig till vad Microsoft anger i sina slutanvändarlicensavtal.

Det finns alltid vägar runt begränsningarna, men det är inte syftet med den här artikeln. I den här artikeln kommer jag att lista de officiella installationsalternativen Microsoft för Windows 7 Windows 8 och Windows 10 . Navigera(Hoppa över) till avsnittet du är intresserad av.

Windows 10

Windows 10 allt skiljer sig mycket från tidigare versioner Windows . Från och med nu till 29(29 juli) juli 2016 Du kan uppgradera vilken dator som helst gratis med Windows 7 eller Windows 8,1 till Windows 10 . Efter det vet ingen exakt vad som kommer att hända.

Tydligen måste du betala för att uppgradera, men efter att folk har uppgraderat gratis i ett år kommer det att bli svårt att få folk att betala för det. Efter datum juli 2016(juli 2016) versionspris Hem(Hemutgåva) kommer att kosta $119 och versioner Proffs(Pro-utgåva) – $199

Så om du vill installera Windows 10 , det är bättre att göra det före detta datum. Det är också värt att notera att med en gratis uppgradering kommer du att stanna på den version som ligger närmast den du hade.

Windows 10 uppdateringssökväg

Ovan(Ovan) är en tabell som förklarar vilken version Windows 10 du kommer att ha beroende på vilken version Windows 7 eller så har du för närvarande Windows 8.1 installerat. Att gå från Windows 10 HemProffs du måste fortfarande betala $99, vilket är Microsoft laddas för närvarande.

Det bör också noteras att om du uppdaterar Windows 7 eller Windows 8 tidigare Windows 10 eller om du har OEM(OEM-version) – version Windows 10 efter 29(29 juli) juli kommer du inte att kunna överföra detta exemplar Windows 10 till en annan dator. Just nu kan du installera om Windows 7 eller 8.1 på en annan dator och uppgradera sedan till 10 gratis. Om du har en återförsäljarversion Windows 10 kan du överföra den till en annan dator även efter 29 juli(29 juli).

Om din licens Windows 10 baserat på licens Windows 7 eller Windows 8.1 (även återförsäljarlicens) och du måste byta ut moderkortet på din dator, Windows 10 kommer inte längre att aktiveras. Det fungerar bara med den nuvarande hårdvaran på den här datorn. Detta kan vara problematiskt eftersom om du fick en gratis uppgradering till Windows 10 och sedan bytt ut ett gäng komponenter på sin dator efteråt 29(29 juli) juli 2016 får du en icke-originalversion Windows .

Du kommer då att bli ombedd att betala för uppgraderingen! För tillfället finns det bara två lösningar som jag känner till: antingen byt inte ut några större komponenter i din dator, eller om det är nödvändigt på grund av ett felaktigt moderkort, etc., ring Microsoft förklara din situation så kommer de att ge dig ett svar. ny kod. Vice – presidenten (Vice President)Microsoftteknik(ingenjörsfrågor) publicerade offentligt i Twitter(Twitter) att du behöver kontakta supporten i dessa situationer.

När det gäller virtualisering Windows 7 var bra eftersom du kunde installera en kopia på din dator och använda samma nyckel för att installera den virtuella kopian Windows som jag kommer att förklara nedan. Men sedan Windows 10 Microsoft återvände till det gamla sättet att leva . (Microsoft) I det nya licensavtalet (nytt licensavtal) av den virtuella kopian Windows 10 behöver din egen licensnyckel(licensnyckel) .

(iv) Use in a virtualized environment. This license allows you to install only one instance of the software for use on one device, whether that device is physical or virtual. If you want to use the software on more than one virtual device, you must obtain a separate license for each instance.

Windows 7 och 8.1

För Windows 7. Det beror på vilken version du har Windows 7 . Du kan ha en förinstallerad kopia som följde med din dator ( OEM ), en detaljhandelsversion köpt från en butik, eller familjepaket(Family Pack) köpt från Microsoft .

Antal datorer du kan installera på Windows 7 samma oavsett din version Windows : Slutlig , Hem Premium , förrätt , professionell etc.

Windows 7

Här är en sammanfattning av hela processen licensiering(licenssak) och officiell text Licensavtal för slutanvändare(Licensavtal för slutanvändare) för Windows 7 :

INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDNINGSRÄTTIGHETER.(INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDNINGSRÄTTIGHETER.)

a. One Copy per Computer. You may install one copy of the software on one computer. That computer is the “licensed computer.”
b. Licensed Computer. You may use the software on up to two processors on the licensed computer at one time. Unless otherwise provided in these license terms, you may not use the software on any other computer.
c. Number of Users. Unless otherwise provided in these license terms, only one user may use the software at a time.
d. Alternative Versions. The software may include more than one version, such as 32-bit and 64-bit. You may install and use only one version at one time.

Så det anger ganska mycket hur många datorer du kan installera Windows 7 ! ETT! Nu om du har familjepaket , kan du antingen reninstallera eller uppgradera upp till 3 datorer. Observera att för återförsäljarversioner Windows 7 du kan också ta bort Windows 7 från en dator och installera den på en annan, även om du kanske måste ringa Microsoft vid aktivering.

En trevlig varning är att du kan installera en annan kopia av Windows 7 på samma licensierade maskin i en virtuell maskin. Det måste dock vara på samma dator. Här är den officiella texten:

d. Use with Virtualization Technologies. Instead of using the software directly on the licensed computer, you may install and use the software within only one virtual (or otherwise emulated) hardware system on the licensed computer. When used in a virtualized environment, content protected by digital rights management technology, BitLocker or any full volume disk drive encryption technology may not be as secure as protected content not in a virtualized environment. You should comply with all domestic and international laws that apply to such protected content.

Det betyder att du kan installera VirtualBox eller Hyper-V, klistra in DVD med (DVD)Windows 7 och installera en annan kopia där gratis! Detta är den enda delen licensavtal(licensavtal) , som skiljer sig från tidigare versioner Windows .

För Windows 8.1 reglerna är ungefär desamma. om du har OEM(OEM-version) – version Windows 8.1 eller en version som har uppdaterats från Windows 7 , kan du bara använda den här versionen på den ena datorn. Om du behöver flytta den till en annan dator måste du ringa Microsoft och förklara situationen.

Om du har återförsäljarversion 8.1 måste du först avaktivera licensen på datorn och sedan använda produktnyckel(produktnyckel) på en ny dator för aktivering. Nyckel produkt(produktnyckel) kan endast användas för att aktivera en dator åt gången.

För virtualisering Windows 8.1 har samma licensvillkor som Windows 10 vilket innebär att du inte kan använda samma produktnyckel(produktnyckel) i en virtuell miljö. Tydligen var det bara Windows 7 som tillät dig att installera en annan kopia med Virtualiseringsprogramvara(virtualiseringsprogram) utan att erhålla en annan licens.

jag hoppas detta artikel kommer att hjälpa(artikelhjälp) förklara hur man installerar olika versioner Windows till dina datorer. Det är svårt och det gör jag inte förklarade(t förklara) var och en detalj och försiktighet(detaljer och varning) så lämna gärna en kommentar om du har några frågor. Njut av!

En vanlig fråga som jag får hela tiden är Hur många datorer kan jag installera Windows på? Om du läser runt får du alla möjliga olika svar. För juridiska ändamål är det dock bäst att hålla fast vid vad Microsoft anger i sina slutanvändarlicensavtal.

Det finns alltid sätt att komma runt gränserna, men det är inte meningen med den här artikeln. I den här artikeln kommer jag att lista de officiella installationsalternativen för Microsoft för Windows 7, Windows 8 och Windows 10. Hoppa ner till avsnittet du är intresserad av.

Windows 10

Med Windows 10 är saker och ting väldigt annorlunda än tidigare versioner av Windows. Från och med nu och fram till den 29 juli 2016 kan du uppgradera vilken dator som helst med Windows 7 eller Windows 8.1 till Windows 10 gratis. Efter det är ingen riktigt säker på vad som kommer att hända.

Tydligen måste du betala för uppgraderingen, men efter att ha låtit folk uppgradera gratis i ett år kommer det att bli svårt att börja få folk att betala för det. Efter datumet i juli 2016 kommer priset för Home-utgåvan att vara $119 och Pro-utgåvan kommer att vara $199.

windows 10

Så om du vill installera Windows 10 är det bäst att göra det före det datumet. Det är också värt att notera att när du gör den kostnadsfria uppgraderingen så stannar du i den utgåva som ligger närmast vad du hade.

Windows 10 uppgraderingsvägar

Ovan är en tabell som förklarar vilken version av Windows 10 du kommer att ha beroende på vilken version av Windows 7 eller Windows 8.1 du har för närvarande. För att uppgradera från Windows 10 Home till Pro skulle du fortfarande behöva betala $99, vilket är vad Microsoft för närvarande tar betalt.

En annan sak att notera är att om du uppgraderar Windows 7 eller Windows 8 till Windows 10 eller om du har en OEM-version av Windows 10, efter den 29 juli, kommer du inte att kunna flytta den kopian av Windows 10 till en annan dator. Just nu kan du installera om Windows 7 eller 8.1 på en annan dator och sedan utföra den kostnadsfria uppgraderingen till 10. Om du har en återförsäljarversion av Windows 10 kommer du att kunna flytta den till en annan dator även efter den 29 juli.

Om din Windows 10-licens är baserad på en Windows 7- eller Windows 8.1-licens (även en återförsäljarlicens) och du måste byta ut moderkortet på din dator, kommer Windows 10 inte längre att aktiveras. Det fungerar bara med den aktuella hårdvaran på den datorn. Detta kan vara problematiskt eftersom om du har fått gratisuppgraderingen till Windows 10 och sedan byter ut ett gäng delar på din dator efter den 29 juli 2016, kommer du att få en oäkta version av Windows.

Du kommer då att bli ombedd att betala för uppgraderingen! Det finns bara två lösningar just nu som jag känner till: antingen byt inte ut några större delar på din dator eller om du måste på grund av ett dåligt moderkort, etc, ring då Microsoft, förklara din situation och de kommer att ge dig en ny kod. Microsofts Vice President of Engineering har publicerat offentligt på Twitter att du måste kontakta support i dessa typer av situationer.

När det gäller virtualisering var Windows 7 bra eftersom du kunde installera en kopia på din dator och använda samma nyckel för att installera en virtuell kopia av Windows, vilket jag förklarar nedan. Men med Windows 10 har Microsoft återgått till det gamla sättet. I det nya licensavtalet behöver en virtuell kopia av Windows 10 sin egen licensnyckel.

(iv) Use in a virtualized environment. This license allows you to install only one instance of the software for use on one device, whether that device is physical or virtual. If you want to use the software on more than one virtual device, you must obtain a separate license for each instance.

Windows 7 och 8.1

För Windows 7. beror det på vilken version på Windows 7 du har. Du kan antingen ha en förinstallerad kopia som följde med din dator (OEM), en detaljhandelsversion köpt från en butik eller ett familjepaket köpt från Microsoft.

Antalet datorer du kan installera Windows 7 på är detsamma oavsett vilken version av Windows du har: Ultimate, Home Premium, Starter, Professional, etc.

windows 7

Här är nedgången om hela licensieringen och den officiella texten från slutanvändarlicensavtalet för Windows 7:

INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDNINGSRÄTTIGHETER.

a. One Copy per Computer. You may install one copy of the software on one computer. That computer is the “licensed computer.”
b. Licensed Computer. You may use the software on up to two processors on the licensed computer at one time. Unless otherwise provided in these license terms, you may not use the software on any other computer.
c. Number of Users. Unless otherwise provided in these license terms, only one user may use the software at a time.
d. Alternative Versions. The software may include more than one version, such as 32-bit and 64-bit. You may install and use only one version at one time.

Så det anger ungefär hur många datorer du kan installera Windows 7 på! ETT! Om du nu har Family Pack kan du reninstallera eller uppgradera upp till 3 datorer. Observera att för återförsäljarversioner av Windows 7 kan du också avinstallera Windows 7 från en dator och installera det på en annan, även om du kanske måste ringa Microsoft när du aktiverar det.

En varning som är ganska välkommen är det faktum att du kan installera ytterligare en kopia av Windows 7 på samma licensierade maskin i en virtuell maskin. Det måste dock vara på samma dator. Här är den officiella texten:

d. Use with Virtualization Technologies. Instead of using the software directly on the licensed computer, you may install and use the software within only one virtual (or otherwise emulated) hardware system on the licensed computer. When used in a virtualized environment, content protected by digital rights management technology, BitLocker or any full volume disk drive encryption technology may not be as secure as protected content not in a virtualized environment. You should comply with all domestic and international laws that apply to such protected content.

Så det betyder att du kan installera VirtualBox eller Hyper-V och poppa in din Windows 7 DVD och installera en annan kopia där gratis! Detta är den enda delen av licensavtalet som skiljer sig från tidigare versioner av Windows.

För Windows 8.1 är reglerna i stort sett desamma. Om du har en OEM-version av Windows 8.1 eller en version som har uppgraderats från Windows 7, kan du bara använda den versionen på den ena datorn. Om du behöver flytta den till en annan dator måste du ringa Microsoft och förklara situationen.

Om du har en återförsäljarversion av 8.1 måste du först avaktivera licensen på datorn och sedan använda produktnyckeln på den nya datorn för att aktivera. Produktnyckeln kan endast användas för att aktivera en dator åt gången.

För virtualisering har Windows 8.1 samma licensvillkor som Windows 10, vilket innebär att du inte kan använda samma produktnyckel i en virtuell miljö. Tydligen var det bara Windows 7 som tillät dig att installera en annan kopia med virtualiseringsprogramvara utan att få en annan licens.

Förhoppningsvis hjälper den här artikeln att förklara hur du kan installera olika versioner av Windows på dina datorer. Det är komplicerat och jag förklarade inte varje detalj och varning, så skriv gärna en kommentar om du har frågor. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button