Hur man visar och använder PDF-, XPS- och TIFF-filer med Reader-applikationen på Windows

Du har säkert jobbat med mycket PDF – filer. Formatet är användarvänligt, lätt att se och lätt att skriva ut. Det finns många applikationer som kan öppna filer av denna typ, men få människor vet vad som är för detta ändamål. Microsoft utvecklat en applikation som heter läsare, ingår i standarden Windows miljö(Windows-upplevelse) . Applikationen introducerades först i numret Windows 8.1 och även tillgänglig i Windows 10 . Ansökan läsare kan öppna filer PDF såväl som XPS- och TIFF-filer(XPS- och TIFF-filer). I den här artikeln kommer vi att förklara hur du använder applikationen läsare att öppna och arbeta med PDF., XPS- och TIFF-filer(XPS- och TIFF-filer):

NOTERA.(OBS: ) Den här guiden gäller datorer och enheter som kör Windows 10 och Windows 8.1 .

Hur man börjar Läsarapplikation(Läsarapp) Windows 8.1 och Windows 10

I Windows 8.1-applikationen Läsare ingår (läsare)operativ system(operativ system) . Så allt du behöver göra är att titta igenom listan applikationer och klicka(appar och tryck) till dess etikett.

Ett annat sätt att göra detta är att ange hans namn primär(Start) och klicka eller tryck på sökresultatet Läsare.

Windows, Reader, applikation

Om ansökan läsare installerat, kommer det att visas i Windows 10 app lista,(Applista, ) där den kan startas.

Windows, Reader, applikation

Du kan också gå in “läsare” i sökfältet Cortana och klicka(sök rutan och klicka) eller tryck på motsvarande sökresultat(sökresultat) .

Windows, Reader, applikation

När öppnas appen läsare kommer dess fönster att se ut som skärmdumpen nedan.

Windows, Reader, applikation

NOTERA.(OBS:) Om av någon anledning ansökan läsare inte installerat på din Windows-dator eller enhet(Windows-dator eller -enhet), hittar du den i Lagra(Windows Store) Windows är här.

Hur man öppnar PDF-filer(PDF), XPS och TIFF(XPS- och TIFF-filer) i Läsarapplikation(läsarapp)

Om appen är installerad som ett verktyg standardläsning(standardläsare) för filer med tillägg .pdf , .xps och .tiff, allt du behöver göra är att dubbelklicka eller dubbelklicka på filen så öppnas den i appen läsare . Om du inte vet hur man installerar Läsarapplikation(Reader app ) som standard för dessa format, kolla in den här guiden: Det enkla sättet att installera standardappar(standardappar) till Windows 8.1 och Windows 10 .

Ett annat sätt att öppna sådana filer är att köra ansökan och klicka(app och tryck) Recension(Bläddra)” i användargränssnittet.

Windows, Reader, applikation

Hitta filen i dirigent,(Filutforskaren, ) välj den och klicka på ” Öppna”.(Öppna.)

Windows, Reader, applikation

Nu kommer din fil att öppnas i applikationen läsare . Du kan vända sidor genom att svepa åt vänster eller höger på skärmen, med hjälp av vänster- och högerpiltangenterna eller genom att trycka på knapparna från appen.

Windows, Reader, applikation

Om du är klar med att extrahera filen och vill stänga den högerklickar du eller sveper in från botten av skärmen om du använder en pekenhet. Längst upp och längst ner i fönstret ser du programmets menyrader. För att stänga filen, klicka på ” stänga(Stäng) ”, placerad överst menyfältet(menyraden) under filens miniatyrbild.

Windows, Reader, applikation

Hur man öppnar flera filer samtidigt i Läsarapplikation(läsarapp)

Ansökan läsare låter dig öppna flera filer samtidigt. Med en fil öppen, högerklicka eller svep uppåt på skärmen.

Klicka på knappen Öppna en annan fil (Öppna en annan fil)» på den översta menyraden.

Windows, Reader, applikation

Välj sedan ” Öppna filen i ny flik (Öppna filen i ny flik)» i menyn som visas.

Windows, Reader, applikation

Om filen du behöver visas i ” Nyligen(Recent )”, kan du välja det därifrån. Om inte, klicka bara på ” Recension(Bläddra)” och öppna filen som visas i föregående avsnitt.

Windows, Reader, applikation

NOTERA.(OBS: ) Applikation läsare kan bara öppna fem filer åt gången. Om du öppnar fler än fem filer stängs den första öppna filen. Du kommer att bli ombedd att spara alla ändringar du har gjort i filen om några ändringar har gjorts.

Windows, Reader, applikation

För att växla mellan flera öppna filer, högerklicka eller svepa uppåt på skärmen för att se alla öppna filer högst upp menyfältet(menyfältet) . Sedan klicka eller tryck(klicka eller tryck på) filens miniatyrbild för att öppna den.

Hur man öppnar filer i ett nytt fönster i Läsarapplikation(läsarapp)

Låt oss säga att du vill se två filer samtidigt, utan att hela tiden behöva växla mellan dem. För att göra detta, i applikationen läsare högerklicka eller svep uppåt på skärmen för att se alla filer öppna överst menyfältet(menyfältet) .

Windows, Reader, applikation

Högerklicka nu eller tryck och håll på någon av de öppna filerna och klicka “Öppna i ett nytt fönster (“Öppna i nytt fönster)» som kommer att dyka upp.

Windows, Reader, applikation

Ett nytt fönster öppnas Läsare med din fil. (Läsare) Du kan minimera fönstren och placera dem bredvid varandra för att se dem båda samtidigt.

Windows, Reader, applikation

Hoppa till nästa sida i den här guiden om du vill lära dig hur du skriver ut filer, roterar dokument, visar bokmärken i dina dokument och sparar filer under ett annat namn med programmet läsare .

Du har förmodligen arbetat med många PDF-filer. Formatet är användarvänligt, lätt att se och lätt att skriva ut. Det finns många appar som kan öppna den här typen av filer men få människor vet att det finns en app utvecklad av Microsoft för detta ändamål, som kallas läsare, ingår i den vanliga Windows-upplevelsen. Appen introducerades först med lanseringen av Windows 8.1 och den är även tillgänglig i Windows 10. läsare app som kan öppna PDF-filer, såväl som XPS- och TIFF-filer. I den här artikeln kommer vi att dela hur du använder läsare app för att öppna och arbeta med PDF-, XPS- och TIFF-filer:

NOTERA: Den här guiden gäller datorer och enheter som kör Windows 10 och Windows 8.1.

Så här startar du Reader-appen i Windows 8.1 och Windows 10

I Windows 8.1 läsare appen medföljer operativsystemet. Så allt du behöver göra är att bläddra igenom din lista över appar och trycka på dess genväg.

Windows, Reader, app

Ett annat sätt att göra det är att skriva dess namn på Start skärmen och klicka eller tryck på läsare sökresultat.

Windows, Reader, app

Om den är installerad, läsare app kommer att dyka upp i din Windows 10 applista, där det kan startas.

Windows, Reader, app

Du kan också skriva “läsare” i Cortanas sökruta och klicka eller tryck på lämpligt sökresultat.

Windows, Reader, app

När läsare appen öppnas, kommer dess fönster att se ut som på skärmdumpen nedan.

Windows, Reader, app

NOTERA: Om av någon anledning läsare appen inte är installerad på din Windows-dator eller enhet, du kan hitta den i Windows Store, här.

Hur man öppnar PDF-, XPS- och TIFF-filer i Reader-appen

Om appen är inställd som standardläsare för filer med filtilläggen .pdf, .xps och .tiff behöver du bara dubbelklicka eller dubbelklicka på filen så öppnas den i läsare app. Om du inte vet hur man ställer in Läsarapp som standard för dessa format, kolla in den här guiden: Det enkla sättet att ställa in dina standardappar i Windows 8.1 och Windows 10.

Ett annat sätt att öppna sådana filer är att starta appen och trycka på Bläddra knappen i användargränssnittet.

Windows, Reader, app

Sök efter din fil i Utforskaren, välj den och tryck på öppna.

Windows, Reader, app

Din fil kommer nu att öppnas i läsare app. Du kan vända sidor genom att svepa åt vänster eller höger på skärmen, använda vänster- och högerpiltangenterna eller trycka på knapparna från appen.

Windows, Reader, app

Om du har checkat ut filen och vill stänga den högerklickar du eller sveper från botten av skärmen om du använder en pekaktiverad enhet. Längst upp och längst ned i fönstret ser du appens menyrader. För att stänga filen, tryck på stänga knappen, placerad på den översta menyraden, under filens miniatyrbild.

Windows, Reader, app

Hur man öppnar flera filer samtidigt i Reader-appen

De läsare app låter dig öppna mer än en fil åt gången. När du har öppnat en fil, högerklicka eller svep uppåt på skärmen.

Tryck på”öppna en annan fil knappen från den övre menyraden.

Windows, Reader, app

Välj sedan”Öppna filen i ny flik från menyn som visas.

Windows, Reader, app

Om filen du behöver visas i Nyligen avsnitt kan du välja det därifrån. Om inte, tryck bara på Bläddra och öppna filen som visas i föregående avsnitt.

Windows, Reader, app

NOTERA: De läsare appen kan bara öppna fem filer samtidigt. Om du öppnar fler än fem filer stängs den först öppnade filen. Du kommer att bli ombedd att spara alla ändringar som du har gjort i filen om några ändringar har gjorts.

Windows, Reader, app

För att växla mellan flera öppnade filer, högerklicka eller svep uppåt på skärmen för att se alla filer du har öppnat, i den övre menyraden. Klicka eller tryck sedan på filens miniatyrbild för att öppna den.

Hur man öppnar filer i ett nytt fönster i Reader-appen

Låt oss anta att du vill se två filer samtidigt, utan att behöva växla mellan dem hela tiden. För att göra detta, i läsare app, högerklicka eller svepa uppåt på skärmen för att se alla filer som öppnas i den övre menyraden.

Windows, Reader, app

Högerklicka nu eller tryck och håll ned någon av de öppnade filerna och tryck på “Öppna i ett nytt fönster knappen som visas.

Windows, Reader, app

En ny läsare fönstret öppnas med din fil. Du kan minimera fönstren och justera dem sida vid sida, så att du kan se dem båda samtidigt.

Windows, Reader, app

Gå till nästa sida i den här handledningen om du vill lära dig hur du skriver ut filer, roterar dokument, visar bokmärkena i dina dokument och sparar filer med ett annat namn, med hjälp av läsare app.

Relaterade Artiklar

Back to top button