Hur man visar händelseloggar i Windows 10 i detalj med fullständig händelseloggvy

Händelseloggvisare(Event Log Viewer) som standard i Windows 11/10 gör sitt jobb mycket effektivt, men gör inte allt man kan önska av ett sådant verktyg. Och det är okej, för de flesta behöver en foundation ändå, men för oss som behöver mer, vad sägs om att titta på fullständig vy av händelseloggen(Fullständig händelseloggvy) ? Vad vi tycker om fullständig vy av händelseloggen(Fullständig händelseloggvy) är att det låter användaren se all information relaterad till händelser i Windows 11/10, och detta visar sig i en vänligare miljö. Detta beror på att användargränssnittet är lättare att förstå, mer än vad standardalternativet erbjuder. Verktyget låter dig se händelser från din lokala dator, händelser från en fjärrdator i ditt nätverk och händelser lagrade i .evtx-filer.

Människor kan använda detta program för att få tillgång till detaljerad information om händelser på lokala eller fjärrdatorer utan problem. Även om händelserna är lagrade i .evtx-filer, får det här verktyget fortfarande jobbet gjort, vilket är ganska coolt. Nu måste vi påpeka att detta är en bärbar programvara, så det krävs ingen extra programvara för att den ska fungera. DLL:er(DLL-filer). Detta betyder också att oavsett var du är och vilken dator Windows du använder när du är i närheten full vy av händelseloggen, kommer det att fungera.(Fullständig händelseloggvy)

Använd den fullständiga vyn av händelseloggen(Använd fullständig händelseloggvy) för att visa Windows händelseloggar(Windows händelseloggar)

Använd detta verktyg fullständig händelseloggvy för att se loggar (Fullständig händelseloggvy)Windows väldigt enkelt, men om du fortfarande inte tror på det, fortsätt att läsa medan vi bryter ner det så att alla kan förstå:

 1. Öppnade för första gången
 2. Spara och kopiera markerade objekt
 3. Se
 4. alternativ

Låt oss prata om detta mer i detalj.

Läsa(Läs). Så här visar och tar du bort sparade loggar för händelsevisare.

1]Öppnade för första gången

Tänk på att efter att ha kört verktyget för första gången, om ditt system (Björn)Windows 10 det finns redan många händelseloggar, det kan ta lite tid att ladda. Vi hade över 20 000 loggar, vilket är ett bevis på att vi alltid måste rensa vårt system från skräpfiler eftersom de saktar ner datorn.

Läsning(Läs): Använd Event Viewer för att leta efter obehörig användning av en Windows-dator.

2]Spara och kopiera valda objekt

Enkel CTRL+A tillräckligt för att välja alla element, då CTRL+C att kopiera. Klicka bara för att spara CTRL+S , och det är allt. Nu, om du är en musperson, klicka på ” Redigera(Redigera)”, välj sedan alternativet ” Välj alla(Välj alla)” och ” Kopiera markerade objekt(Kopiera valda objekt) » .

För att spara, välj ” Fil”(Arkiv) från toppmenyn och välj ” Spara valda objekt(Spara valda objekt) » . I samma avsnitt kan användaren välja datakälla, om han så önskar. Alternativt kan de trycka på F7 på tangentbordet för att navigera till det här avsnittet.

Läsa(Läs). Hur man skapar anpassade vyer i Event Viewer i Windows.

3]Visa

I denna avdelning fullständig vy av händelseloggen(Fullständig händelseloggvy) användare kan utföra många åtgärder. Människor kan visa en rutnätslinje, verktygstips och till och med automatiska kolumner. Dessutom, om du vill skapa HTML -rapportera på alla eller endast utvalda objekt, detta är också möjligt.

Läsa(Läs) : Övervaka Windows händelseloggfiler Kontrollera med verktyget Snake Tail Windows svans.

4]Alternativ

I alternativsektionen kan användaren göra mycket. Människor kan ändra hur tiden visas, utföra automatiska uppdateringar, välja ett annat teckensnitt och mer. Du kan också välja att starta Ytterligare (Avancerad) parametrar(Alternativ) ”, där du bland annat kan välja händelsenivåer.(Händelsenivåer)

Sammantaget gillar vi vad den har att erbjuda fullständig vy av händelseloggen(Fullständig händelseloggvy) och hittills har det gått bra. Om du är den typen av person som bryr sig om att bara titta på händelseloggar, då är det här för dig.

Ladda ner hela händelseloggvyn(Ladda ner fullständig händelseloggvy) direkt från den officiella webbplatsen.

Relaterat innehåll som du kanske är intresserad av:(Relaterad läsning som säkert kommer att intressera dig:)

 1. Hur man rensar händelseloggen i Windows
 2. Advanced Event Viewer för Windows av Technet
 3. Event Log Manager och Event Log Explorer Software
 4. Windows Plus Event Viewer är en bärbar, gratis applikation som låter dig visa tidningar(Loggar) händelser snabbare än inbyggt Windows Event Viewer(Windows Event Viewer) som standard och även exportera inträde(Entry) till en textfil. Klicka på webbsökningsknappen(Web Search Button) för att söka i webbposten för mer information eller felsökning.

Standarden Händelseloggvisare i Windows 11/10 är mycket effektiv på vad den ska göra men gör inte allt man kan behöva av ett sådant verktyg. Och det är bra eftersom grunden är vad de flesta behöver ändå, men för oss som behöver mer, vad sägs om att checka ut Fullständig händelseloggvy? Vad vi gillar med Full Event Log View, är det faktum att det låter användaren se all information relaterad till händelserna i Windows 11/10, och det visas i en mer vänlig miljö. Detta är förstås eftersom användargränssnittet är lättare att, mer än vad standardalternativet ger till bordet. Verktyget låter dig se händelserna på din lokala dator, händelser från en fjärrdator i ditt nätverk och händelser lagrade i .evtx-filer.

Folk kan använda det här programmet för att få tillgång till långa händelsedetaljer på lokala maskiner eller fjärranslutna utan problem. Även om händelserna är lagrade i .evtx-filer, får det här verktyget jobbet gjort oavsett, och det är ganska häftigt. Nu måste vi påpeka att detta är en bärbar programvara, därför kräver den inte ytterligare DLL-filer för att fungera. Det betyder också att oavsett var du är, och vilken Windows-maskin du än använder, så kommer det att fungera så länge som Full Event Log View är i närheten.

Använd fullständig händelseloggvy för att visa Windows händelseloggar

Det är superenkelt att använda detta Full Event Log View-verktyg för att se Windows-loggar, men om du fortfarande inte tror, ​​fortsätt läsa medan vi bryter ner det för alla att förstå:

 1. Öppet för första gången
 2. Spara och kopiera markerade objekt
 3. se
 4. alternativ

Låt oss prata om detta mer i detalj.

läsa: Så här visar och raderar du sparade loggar i Event Viewer.

1]Öppna för första gången

Använd fullständig händelseloggvy för att visa Windows-loggar

Tänk på att efter att ha öppnat verktyget för första gången, om det redan finns många händelseloggar på ditt Windows 10-system, kan det ta ett tag innan det laddas. Vi hade långt över 20 000 loggar, vilket är ett bevis på varför vi alltid måste rensa vårt system från oönskade filer eftersom de tenderar att sakta ner datorn.

läsa: Använd Event Viewer för att kontrollera obehörig användning av Windows-datorn.

2]Spara och kopiera valda objekt

En enkel CTRL + A är tillräckligt bra för att markera alla objekt, sedan CTRL + C för att kopiera. För att spara, klicka bara på CTRL + S, och det är allt. Nu, om du är en musperson, klicka på Redigera, välj sedan alternativet, Markera alla och Kopiera valda objekt.

För att spara, välj Arkiv från toppmenyn och välj Spara valda objekt. Från samma avsnitt kan användaren välja datakälla om de så önskar. Alternativt kan de trycka på F7 via tangentbordet för att gå till det här avsnittet.

läsa: Hur man skapar anpassade vyer i Event Viewer på Windows.

3]Visa

Det finns många saker som användaren kan göra från den här delen av Vyn för fullständig händelselogg. Människor kan visa en rutnätslinje, verktygstips och till och med automatisk storlek på kolumner. Dessutom, om du vill skapa en HTML-rapport över alla eller endast utvalda objekt, är detta också möjligt.

läsa: Övervaka Windows händelseloggfiler Kontrollera med SnakeTail Windows tail-verktyg.

4]Alternativ

Från alternativsektionen finns det mycket som användaren kan göra här. Människor kan ändra hur tiden visas, automatiskt uppdatera, välja ett annat teckensnitt och mer. Man kan också välja att starta de avancerade alternativen, där man bland annat kan välja händelsenivåer.

Sammantaget njuter vi av vad Full Event Log View har att erbjuda, och än så länge är det inte dåligt. Om du är den typen av person som bryr sig om att se dina händelseloggar på ett enkelt sätt, då är det här för dig.

Ladda ner fullständig händelseloggvy direkt från den officiella webbplatsen.

Relaterade läsningar som säkert kommer att intressera dig:

 1. Så här rensar du händelseloggen i Windows
 2. Enhanced Event Viewer för Windows från Technet
 3. Event Log Manager & Event Log Explorer programvara
 4. Windows Event Viewer Plus är en bärbar gratisapp som låter dig se händelseloggar snabbare än den inbyggda standardinbyggda Windows Event Viewer och även exportera posten till en textfil, välj webbsökningsknappen för att slå upp posten online, för att ta reda på mer information eller felsöka fel.

Relaterade Artiklar

Back to top button