Hur man visar Google Maps tidslinje och platshistorik

Människor som reser mycket kommer sannolikt att besöka mer än ett fåtal platser eftersom de strävar efter att uppleva vad ett nytt land har att erbjuda kulturellt. Nu när man besöker så många restauranger kan det vara svårt att komma ihåg deras namn och var de ligger.

Visa Google Maps tidslinje(Visa Google Maps tidslinje) och platshistorik(Platshistorik)

Men oroa dig inte, för om du hade under dina resor Android smartphone med installerad (Android)Google kartor , du kan ha tur. Hejdå platshistorik(Platshistorik) var en, att hitta de platser du har besökt borde inte vara en svår uppgift.

Observera att inte alla gillar idén med ” platshistorik”(Platshistorik) eftersom den spårar användarrörelser och sparar data på servrar Google. Om du inte gillar att använda den här funktionen regelbundet kan du stoppa Google från att spåra platshistorik.

Det finns flera sätt att kontrollera de platser du har besökt Google kartor(Google Maps) och de är tillgängliga online, på iOS och Android . Det är dags att prata mer om detta.

Kontrollera din tidslinje online

När det gäller att kolla tidslinjen Google kartor över Internet från alla operativsystem som stöds, inklusive Windows 10 macOS och linux bör användare starta sin favoritwebbläsare.

När detta är gjort, besök den officiella sidan Google kartor klicka sedan på knappen meny,(menyknapp) som finns i det övre vänstra hörnet av skärmen. När detta är gjort, klicka på din tidslinje(din tidslinje). Ett nytt fönster bör öppnas på en ny flik som markerar alla platser du nyligen har besökt.

Hur man visar Google Maps tidslinje och platshistorik

Du kan till och med gå tillbaka några år för att hitta platser som du kanske har glömt bort.

Kontrollera din tidslinje på iOS och Android

Vi misstänker att de flesta kommer att använda sina mobila enheter för att kontrollera sin tidslinje, så om du tillhör den här kategorin, fortsätt att läsa.

Så för att se din tidslinjen(Tidslinje) på Android och iOS, öppna appen först Google kartor och tryck på ” Sparad”. (Sparad) Därifrån bläddrar du ner tills du stöter på Tidslinje . Välj den och se till att gå till lämplig kategori.

I den här kategorin bör du se en lista över alla platser du har besökt, samt exakta datum och antal besök på var och en.

Folk som reser mycket kommer med största sannolikhet att besöka mer än en handfull platser eftersom de siktar på att uppleva vad ett nytt land har att erbjuda, kulturellt. Nu, eftersom man besöker så många restauranger, kan det vara svårt att komma ihåg deras namn och var de finns.

Visa Google Maps tidslinje och platshistorik

Men oroa dig inte för om du hade en Android-smartphone under dina resor med Google kartor installerat, då kan du ha tur. Så länge platshistoriken var en, borde det inte vara en svår uppgift att hitta de platser du har besökt.

Observera att inte alla gillar idén med platshistorikfunktionen eftersom den spårar användarnas rörelser och sparar data på Googles servrar. Om du inte gillar att den här funktionen körs regelbundet kan du stoppa Google från att spåra platshistorik.

Det finns flera sätt att kontrollera de platser du har besökt på Google Maps, och de finns på webben, iOS och Android. Dags för oss att prata om detta på ett mer detaljerat sätt.

Kontrollera din tidslinje via webben

När det kommer till att kontrollera din Google Maps-tidslinje via webben från alla operativsystem som stöds, som inkluderar Windows 10, macOS och Linux, måste användarna starta sin favoritwebbläsare.

När det är gjort, besök den officiella Google Maps-sidan och klicka sedan på menyknappen finns i det övre vänstra hörnet av skärmen. När det är gjort klickar du på Din tidslinje. Ett nytt fönster bör öppnas i en ny flik som markerar alla platser du nyligen har besökt.

Så här visar du Google Maps tidslinje och platshistorik

Du kan till och med gå tillbaka flera år för att hitta platser som du kanske har glömt bort.

Kontrollera din tidslinje på iOS och Android

Vi misstänker att de flesta kommer att använda sina mobila enheter för att kolla på sin tidslinje, så om du tillhör den kategorin, fortsätt läsa.

OK, så för att se din tidslinje på Android och iOS, öppna först Google Maps-appen och tryck på fliken Sparat. Därifrån bläddrar du nedåt tills du har kommit över tidslinjen. Välj den och se till att du navigerar till den relevanta kategorin.

Från den kategorin bör du se en lista över alla platser du har besökt tillsammans med de exakta datumen och antalet gånger du har angett var och en.

Relaterade Artiklar

Back to top button