Hur man visar dolda filer i Linux Terminal

Idag får vi se hur man visar dolda filer i linux terminal . I alla operativsystem kan vi hitta dolda filer och mappar . De syns inte eftersom de är osynliga och det finns en ganska enkel anledning.

Dessa dolda filer hålls på detta sätt eftersom de vanligtvis är viktiga för operativsystemets stabilitet. Därför, om du bestämmer dig för att eliminera eller manipulera någon av dem, kan du leda till fel, instabilitet eller i värsta fall att operativsystemet är skadat och du har inget annat val än att installera om det.

Därför är det viktigt att du är det mycket försiktig när du försöker hantera dessa typer av filer . Om du inte är säker på vad du gör är det bättre att inte ens försöka hantera dem.

I Linux är alla filer eller mappar som börjar med en punkt en dold fil eller känd som en periodfil. Som standard visas dessa inte. Det finns dock enkla alternativ för att se dem.

Innan vi börjar betonar vi ännu en gång det om du inte vet vad du gör är det bättre att inte göra det eftersom det kan skada ditt operativsystems funktion . Därför rekommenderar vi framför allt försiktighet. Nu, ja, vi börjar med den här handledningen för hitta och visa dolda filer i terminalen linux .

Visa dolda filer i Linux-terminalen

När vi använder » Är utan några parametrar kommer detta att tillåta oss att lista alla filer som finns i den aktuella mappen, sortera dem i alfabetisk ordning. Men för att kunna se alla filer, inklusive dolda filer, måste vi använda ” -ao -allt “. Därför skulle det vara Är allt och vi kommer att se alla filer.

Om du inte vill visa som dolda filer och mappar, kommandot vi bör använda är » ls -d. [^.] * “.

Om du vill se undermappar med specifikt innehåll listade måste du använda kommandot “dir”. Du kommer också att kunna se information som datum och tid då den senast ändrades. Vi använder därför » dir-a “.

Nu, om vi vill se dolda filer och mappar, men utan att se katalogen där vi är, kommer vi bara att skriva” dir-A “. Om allt du vill göra är att se allt dolt måste du skriva » dir -d. [^.] * “.

Hur man visar dolda filer i Linux Terminal

Du kan också grafiskt se alla dolda filer och mappar för att göra det bekvämare tack vare Gnome-miljön . För att göra detta måste vi gå in i filredigeraren med kombinationen av nycklar » CTRL+H “.

Ett annat sätt att komma in är att » inställningar “, klicka sedan på rutan som säger ” Visa gömda filer » .

Om vi ​​är i en KDE eller XFCE miljö, tangentkombinationen varierar lite. I fallet med KDE måste du använda Alt-tangenten + och aktivera rutan “Visa dolda filer”.

Men i XFCE är samma som i Gnome . Tryck bara på » CTRL+H » och i editorn måste du aktivera » Visa gömda filer “.

Som du kan se är det inte alls svårt att lära sig hur man visar dolda filer i Linux-terminalen. Inom några sekunder vet du redan hur visa alla dolda filer och mappar och redigera dem i operativsystemet.

Glöm inte att vi har många enkla och komplexa tutorials på detta intressanta operativsystem. Om du har några frågor om sätt att se dolda filer i linux terminal, allt du behöver göra är att lämna det i kommentarsfältet som är lite längre ner.

Relaterade Artiklar

Back to top button