Hur man visar batteriprocent på Android

Om du som vi väldigt ofta kontrollerar batterinivån på din Android -smartphone, att visa batteriprocenten på hemskärmen och låsskärmen är ett måste. Lyckligtvis är stegen som krävs för att visa den återstående batteriladdningen hela tiden inte svåra. Den här guiden visar hur du aktiverar batteriprocent på smartphones och surfplattor Android inklusive enheter Samsung Galaxy :

NOTERA.(OBS:) Denna guide gäller för Android 12 och skapades med hjälp av Google Pixel 4a och Samsung Galaxy S21FE . Procedurerna liknar de flesta enheter baserade på Android såväl som tidigare versioner Android . Du kan uppleva små skillnader beroende på tillverkaren av din enhet. Om du inte känner till din version Android så här kontrollerar du Android-versionen på din smartphone eller surfplatta.

Hur man visar batteriprocent med android snabbinställningar(Snabbinställningar)

Det är många Android -enheter som som standard inte visar den återstående batteriprocenten i statusfältet högst upp på skärmen. Istället visar de en batteriikon och du måste uppskatta hur mycket som är kvar baserat på hur fullt det är. Den exakta batteritiden visas dock på låsskärm(låsskärm) medan enheten laddas Android enligt nedanstående. Beroende på vilken enhet du använder kan denna information visas någon annanstans på din skärm. Android .

Vid laddning (höger) visas batteriprocenten på skärmen

Om du inte vill att batteriprocenten ständigt ska ta upp plats i statusfältet på din Android men du vill ändå enkelt kontrollera det, du kan se det genom att gå till ” Snabbinställningar(Snabbinställningar)(Snabbinställningar) » . Att öppna snabba inställningar(Snabbinställningar) , svep ner från toppen av skärmen när som helst. Batteriprocenten visas som standard i statusfältet som visas i snabba inställningar(Snabbinställningar) . Så här ser det ut på Samsung Galaxy S21FE :

Kontrollera batteriprocenten genom att gå till snabbinställningar.

Kontrollera batteriprocenten genom att gå till snabb(Snabb) inställningar .

På andra enheter som t.ex Google Pixel 4a som standard i menyn snabba inställningar(Snabbinställningar) visar en uppskattning av den återstående batteritiden i dagar och timmar.

På Pixel-smarttelefoner visas en uppskattning av batteritiden istället för en procentandel.

På smartphones Pixel istället för en procentsats visas en uppskattad batteritid.

Detta fungerar utmärkt om du inte använder din enhet mycket eller om du alltid är nära laddaren. Men om du vill att batteriprocenten permanent läggs till i statusfältet på din Android följ stegen i nästa avsnitt.

Hur man slår på batteriprocenten Android 12

För att aktivera batteriprocenten och permanent visa den i statusfältet på din Android måste du först komma åt inställningar(Inställningar)(åtkomst till Inställningar) . I kapitlet ” Batteri(Batteri ) » du kan se procentandelen av återstående batterikraft tillsammans med en uppskattning av hur lång tid som är kvar tills batteriet är helt urladdat. Tryck Batteri(Batteri ) för att komma åt avancerade inställningar. Alternativt kan du skriva ” batteri procent(batteriprocent)” i sökfältet högst upp på skärmen ” inställningar(Inställningar ) » och klicka sedan på resultatet.

Öppna Inställningar och gå sedan till Batteri.

Öppna Inställningar och gå sedan till Batteri.

På inställningsskärmen batterier(Batteri ) visar procent och tid som återstår innan laddning, samt flera alternativ relaterade till batterihantering. Leta efter en post som heter ” Batteri procent”(Batteri procent) . Klick ” Batteri procent(Batteriprocent) » för att slå på omkopplaren bredvid alternativet och visa batteriprocenten på din smartphone eller surfplatta android. Batteriprocenten visas omedelbart i statusfältet på din android.

Du kan växla omkopplaren för att visa eller dölja procentandelen

Du kan växla omkopplaren för att visa eller dölja procentandelen

Om du någonsin behöver mer utrymme på statusfältet på din Android , allt du behöver göra är att stänga av strömbrytaren. Batteriikonen ersätter då procentandelen och du kan gå tillbaka till att gissa hur mycket batteri som finns kvar på din Android – smartphone eller surfplatta.

Hur man visar batteriprocent på smartphones och surfplattor Samsung Galaxy

Medan de flesta enheter har alternativ som liknar de som visats tidigare, enheter Samsung har en lite annorlunda menystruktur. På en smartphone Samsung Galaxy gå till “Inställningar(Inställningar)” och tryck på ” Aviseringar(Meddelanden) » .

På Samsung Galaxy-enheter bör du kunna komma åt aviseringar i appen Inställningar.

På enheter Samsung Galaxy du måste komma åt meddelanden(Meddelanden) i applikationen ” Inställningar “.(Inställningar)

Scrolla ner till “Ytterligare inställningar(Avancerade inställningar)” och klicka på den. Hitta sedan omkopplaren ” Visa batteriprocent(Visa batteriprocent)” och slå på den. Batteriprocenten visas omedelbart i statusfältet.

Rulla ned och tryck på

Skrolla(Scrolla) ner och tryck på ” Ytterligare(Avancerade) inställningar”, växla sedan omkopplaren ” Show(Visa) batteriprocent”.

RÅD.(TIPS: ) För att snabbt komma till inställningen, öppna bara ” inställningar(Inställningar) “och använd parametern” Sök(Sök)”. Stiga på ” batteri procent(batteriprocent)” och klicka på resultatet.

Lyckades det(Har) du slagit på batteriprocent?

När vi använder våra enheter Android för både arbete och lek riskerar vi alltid att ta slut på batteri, så vi vet hur viktigt batterihantering är. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att visa batteriprocenten på din Android – smartphone eller surfplatta. Om du stöter på några problem, vänligen meddela oss i kommentarerna tillsammans med märket och modellen på din enhet (och version android).

Om du, som vi, kontrollerar batterinivån på din Android-smarttelefon väldigt ofta, är det ett måste att visa batteriprocenten på hemskärmen och låsskärmen. Lyckligtvis är stegen för att alltid visa den återstående batteritiden inte komplicerade. Den här handledningen illustrerar hur du slår på batteriprocenten på Android-smarttelefoner och surfplattor, inklusive Samsung Galaxy-enheter:

NOTERA: Den här guiden gäller Android 12, och den skapades med en Google Pixel 4a och en Samsung Galaxy S21 FE. Procedurerna är liknande på de flesta Android-drivna enheter, med tidigare versioner av Android också. Du kan stöta på några små skillnader, beroende på enhetens tillverkare. Om du inte känner till din Android-version, så här kontrollerar du Android-versionen på din smartphone eller surfplatta.

Hur man visar batteriprocent med Androids snabbinställningar

Det finns många Android-enheter som som standard inte visar den återstående batteriprocenten i statusfältet längst upp på skärmen. Istället visar de en batteriikon, och du förväntas uppskatta hur mycket som är kvar baserat på hur fullt det är. Den exakta batteritiden visas dock medan din Android-enhet laddas, som visas nedan. Beroende på vilken enhet du använder kan den här informationen visas någon annanstans på din Android-skärm.

Vid laddning (höger) visas batteriprocenten på skärmen

Vid laddning (höger) visas batteriprocenten på skärmen

Om du inte vill att batteriprocenten permanent tar upp plats på din Androids statusfält, men du ändå vill kontrollera det enkelt kan du se det genom att gå till . För att öppna , svep nedåt när som helst från ovansidan av skärmen. Batteriprocenten visas som standard i statusfältet som visas i . Så här ser det ut på en Samsung Galaxy S21 FE:

Kontrollera batteriprocenten genom att gå till Snabbinställningar

Kontrollera batteriprocenten genom att gå till Snabbinställningar

På andra enheter som Google Pixel 4a visar menyn som standard en uppskattning av den återstående batteritiden, med dagar och timmar.

På Pixel-smarttelefoner visas en uppskattning av batteritiden istället för procentandelen

På Pixel-smarttelefoner visas en uppskattning av batteritiden istället för procentandelen

Detta fungerar utmärkt om du inte använder enheten intensivt eller om du alltid är i närheten av en laddare. Men om du vill att batteriprocenten ska vara ett konstant tillägg på din Androids statusfält, följ stegen i nästa avsnitt.

Hur man slår på batteriprocent på Android 12

För att slå på batteriprocenten och se den ständigt på din Androids statusfält måste du först komma åt . Under alternativet kan du se återstående batteriprocent, tillsammans med en uppskattning av hur lång tid det tar innan batteriet är urladdat. Klicka på för att komma åt fler inställningar. Alternativt kan du infoga “” i sökfältet högst upp på skärmen och sedan klicka på resultatet.

Öppna Inställningar och gå sedan till Batteri

Öppna Inställningar och gå sedan till Batteri

Inställningsskärmen visar procentandelen och tiden du har tills du laddar, tillsammans med flera alternativ relaterade till batterihantering. Leta efter en post som heter . Tryck på för att slå på omkopplaren bredvid alternativet och visa batteriprocenten på din Android-smarttelefon eller surfplatta. Batteriprocenten visas omedelbart på din Androids statusfält.

Du kan växla omkopplaren för att visa eller dölja procentandelen

Du kan växla omkopplaren för att visa eller dölja procentandelen

Om du någonsin behöver mer utrymme på din Androids statusfält behöver du bara stänga av strömbrytaren. Batteriikonen ersätter då procentandelen och du kan gå tillbaka till att gissa hur mycket batteri du har kvar på din Android-smarttelefon eller surfplatta.

Hur man visar batteriprocent på Samsung Galaxy-smarttelefoner och surfplattor

Medan de flesta enheter har liknande alternativ som de som visats tidigare, har Samsung-enheter en något annorlunda menystruktur. På din Samsung Galaxy-smarttelefon går du till och trycker på.

På Samsung Galaxy-enheter måste du komma åt Aviseringar i appen Inställningar

På Samsung Galaxy-enheter måste du komma åt Aviseringar i appen Inställningar

Scrolla ner till och tryck på den. Hitta sedan “”-omkopplaren och slå på den. Batteriprocenten visas omedelbart i statusfältet.

Rulla ned och tryck på Avancerade inställningar och växla sedan på knappen Visa batteriprocent

Rulla ned och tryck på Avancerade inställningar och växla sedan på knappen Visa batteriprocent

DRICKS: För att komma till inställningen snabbare, öppna helt enkelt och använd alternativet. Skriv in “” och klicka sedan på resultatet.

Lyckades du aktivera batteriprocenten?

Eftersom vi använder våra Android-enheter för både arbete och nöje, riskerar vi alltid att få slut på ström, så vi vet hur viktigt batterihantering är. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att visa batteriprocenten på din Android-smarttelefon eller surfplatta. Om du stöter på några problem, vänligen meddela oss i kommentarerna, tillsammans med märket och modellen på din enhet (och Android-versionen).

Relaterade Artiklar

Back to top button