Hur man vet om ditt lösenord har läckt online

Det spelar ingen roll om ditt lösenord är 32 alfanumeriska tecken, och det kommer att ta flera kvintiljoner år att knäcka det – det är inte säkert. Faktum är att allt som är kopplat till Internet inte är skyddat!

Detta beror på att säkerheten för ett lösenord inte bara beror på användaren som skapade det, utan också på servern som det lagras på. För att en webbplats ska kunna verifiera dina inloggningsuppgifter måste ditt lösenord lagras i deras databas. Det betyder att om servern missköter den eller blir hackad så får du betala priset.

När vi går över till Internet, där vi har börjat överväga att ersätta traditionella lösenord, blir webbplatser som spårar lösenordsdumpar mer och mer populära.

Det mest olyckliga är att dessa dumpningar ofta beror på hackade webbplatser, inte användare, vilket verkar otroligt orättvist för de av oss som drabbas av konsekvenserna.

Vi ingenting(s ingenting) kan inte göra för att ändra det faktum att databaser är hackbara och att vår data inte är helig, så vi måste lära oss att göra det näst bästa: ständigt övervaka läckor av våra lösenord i Internet(Internet).

I den här artikeln ska vi ta en titt på några av de bästa webbplatserna för att hjälpa dig spåra dina lösenordsläckor online.

Jag blev lurad

Låt oss först prata om namnet. Ordet “pwn” är en form av litspeak, som kommer från “egen” – en term som folk ofta använder i internetkulturen – vanligtvis spelare – för beskrivning(spelare – för att beskriva) att besegra någon på något sätt.

För att använda Have I Been Pwned anger du bara din E-postadress(e-postadress) och klicka pwned knapp? (pwned?) knapp.

Du kommer antingen (som tur är) att få veta att dina lösenord är säkra, eller så kommer du att se hur många hackade webbplatser och hack dina lösenord hittades på.

Har jag Blev Pwned kommer att visa dig en lista över alla webbplatser och inbäddningar där dina lösenord hittades.

Har jag Blev Pwned innehåller också en del av deras webbplats som heter “Pwned Passwords” där du kan söka med lösenord istället för e-post. Detta låter dig veta om lösenordet redan flyter runt i soptippen. Internet(Internet).

Har jag Blev Pwned allmänt anses vara guldmyntfoten i lösenordsövervakning(lösenordsövervakning) och vi rekommenderar att du kontrollerar det först.

kredit karma

Credit Karma har ett rykte om sig att vara den ledande tjänsten för att spåra din kredit, men visste du att de också har fantastiska dataövervakningsfunktioner, inklusive lösenordssprickning?

kreditera Karma går utöver alla andra webbplatser lösenordsövervakning(lösenordsövervakning), till och med visar dig den censurerade versionen av lösenordet som läckt på var och en av de listade webbplatserna. Allt du behöver göra är att logga in, gå till deras sida (sida)“Övervakning av personuppgifter (Identity Monitoring)(Identitetsövervakning)” och klicka på ” Visa detaljer(Se detaljer) » i tabellen « Övervakning av dataläckor”.(övervakning av dataintrång)

Den enda nackdelen är att du måste skapa Kreditera Karma-konto,(Kredit Karma-konto) för att se dessa resultat. Men är det så illa? Är det inte lite skissartat att dessa andra övervakar lösenordsdump(lösenordsdump) låter dig söka efter någon E-postadress(e-postadress) ? Detta kan leda till vissa skändliga aktiviteter.

Om du redan har Kreditera Karma-konto(Credit Karma-konto), använd det. Detta är ett av de mest underutnyttjade sätten att hålla reda på dina lösenord. Internet(Internet). Utnyttja(Utnyttja) med detta, så vet du exakt vilket av dina lösenord du ska bli av med.

Avhackad

DeHashed är ett intressant tillägg till det vanliga lösenordsdumpningsmonitor(lösenordsdumpmonitor) , som låter dig söka inte bara via e-post, utan också efter användarnamn, adress, etc. Klicka sedan på ” Sök(Sök) » för att se resultaten.

Vid sökning Avhackad kommer att visa webbplatserna där ditt lösenord stals. Du kommer dock inte att kunna se dumpningen eller se ett specifikt lösenord utan att registrera dig och betala.
ändå(Ändå), bara att titta på resultaten ger mycket information som du kan använda för att skydda dig själv.

Avhackad är ett pålitligt ultimat val som kan hjälpa dig att hitta läckta lösenord som du har Been Pwned och Credit Karma(Been Pwned och Credit Karma) lyckades inte ta upp. Även om jämfört med de andra två, lite sparsamt, nej (lite kal)blanda sig i(inte ont) se vad den har att erbjuda Avhackad . Detta kan spara flera av dina lösenord.

Bara förra månaden släpptes en referensdump Samling #1 med över 2,7 miljarder bidrag. Det sker i mindre skala varje vecka. Maktlös inse(maktlös känsla) att vi inte kan stoppa det, men vi måste vara medvetna och redo att vidta åtgärder när det händer. Det hjälper också att skapa ett starkt lösenord för varje webbplats du prenumererar på.

Genom att använda Ha jag Blev Pwned , Kredit Karma och
Avhashas varje månad(DeHashed) Kontrollera din e-post och dina lösenord. Du kommer att kunna hoppa på läckor så fort de dyker upp, och du kan bli förvånad över vad du hittar!

Det spelar ingen roll om ditt lösenord är 32 tecken långt, alfanumeriskt och skulle ta flera kvintiljoner år att knäcka – det är inte säkert. I själva verket är allt som rör Internet inte säkert!

Detta beror på att lösenordssäkerhet inte bara kommer efter bedömningen av användaren som har skapat det utan även servern som det lagras på. För att en webbplats ska kunna verifiera dina inloggningsuppgifter måste ditt lösenord lagras i deras databas. Det betyder att om servern missköter den eller blir hackad så betalar du priset.

När vi går in på ett internet där vi har börjat fundera på att ersätta traditionella lösenord, har webbplatser som övervakar lösenordsdumpar blivit allt populärare.

Det mest olyckliga är att dessa dumpningar ofta beror på att webbplatser hackas, inte användare, vilket känns otroligt orättvist för oss som drabbas av konsekvenserna.

Det finns inget vi kan göra för att ändra på det faktum att databaser är mottagliga för intrång och att vår data inte är helig, så vi måste lära oss att göra det näst bästa: ständigt övervaka efter att våra lösenord läcker till Internet.

I den här artikeln ska vi gå igenom några av de bästa webbplatserna för att hjälpa dig övervaka om dina lösenord har läckt ut online.

Har jag blivit pwned

Låt oss först prata om namnet. Ordet “pwn” är en form av leetspeak som kommer från “eget”, en term som ofta används i internetkulturen – vanligtvis av spelare – för att beskriva att besegra någon på något sätt.

För att använda Have I Been Pwned, skriv helt enkelt in din e-postadress och tryck på pwned? knapp.

Antingen får du (lyckligtvis) veta att dina lösenord är säkra eller så ser du hur många intrångade webbplatser och inklistrar dina lösenord har hittats på.

Have I Been Pwned kommer då att visa dig en lista över alla webbplatser och inklistrar som dina lösenord har hittats på.

Have I Been Pwned innehåller också en del av deras webbplats som heter “Pwned Passwords” där du, istället för via e-post, kan söka med lösenord. Detta låter dig veta om det lösenordet redan flyter runt i soptippar över Internet.

Have I Been Pwned ses generellt som guldstandarden inom lösenordsövervakning, och vi rekommenderar att du kollar upp det först.

Kredit Karma

Credit Karma har ett rykte som den ledande tjänsten för att övervaka din kredit, men visste du att de också har fantastiska dataövervakningsfunktioner – inklusive lösenordsintrång?

Credit Karma går utöver alla andra webbplatser för lösenordsövervakning, och visar dig till och med en censurerad version av lösenordet som läckt på varje listad webbplats. Allt du behöver göra är att logga in, gå till deras Identitetsövervakning sida och klicka visa detaljer under Övervakning av dataintrång tabell.

Den enda nackdelen är att du måste skapa ett Credit Karma-konto för att se dessa resultat. Men är det verkligen en dålig sak? Är det inte lite luddigt att dessa andra lösenordsdumpningsmonitorer låter dig söka efter vilken e-postadress som helst? Detta kan leda till någon otrevlig aktivitet.

Om du redan har ett Credit Karma-konto, använd detta. Det är ett av de mest outnyttjade sätten att spåra dina lösenord på Internet. Dra nytta av det och du vet exakt vilka av dina lösenord du ska göra av med.

Avhackad

DeHashed är en intressant snurr på den genomsnittliga lösenordsdumpningsmonitorn, så att du inte bara kan söka via e-post utan också med användarnamn, adress och mer. Klicka sedan på Sök knappen för att se dina resultat.

När du söker kommer DeHashed att visa webbplatserna där ditt lösenord har läckt. Du kommer dock inte att kunna se dumpningen eller se det specifika lösenordet utan att registrera dig och betala. Ändå, bara att se resultaten ger dig mycket information som du kan använda för att skydda dig själv.

DeHashed är ett stabilt slutval som kan hjälpa dig att hitta läckta lösenord som Have I Been Pwned och Credit Karma inte kunde ta tag i. Även om det är lite kal på funktioner jämfört med de andra två, skadar det inte att se vad DeHashed har att erbjuda. Det kan spara några av dina lösenord.

Bara förra månaden släpptes Collection #1-referensdumpen med över 2,7 miljarder poster. Varje vecka sker detta i mindre skala. Det är en maktlös känsla att veta att vi inte kan stoppa detta från att hända, men vi måste hålla oss informerade och redo att vidta åtgärder när det händer. Att skapa ett starkt lösenord för varje webbplats du registrerar dig för hjälper också.

Med Have I Been Pwned, Credit Karma och DeHashed, kontrollera dina e-postmeddelanden och lösenord varje månad. Du kommer att kunna hoppa på läckor så fort de dyker upp, och du kan bli förvånad över vad du hittar!

Relaterade Artiklar

Back to top button