Hur man vet om det är dags att byta router

När ska du byta router

Routern är bara ytterligare en enhet bland de många som vi har dagligen. Som alla andra kan han kasta av röda flaggor att något är fel och det kan vara dags att ändra det. Som alla enheter har den en användbar livslängd och kan orsaka problem. Detta betyder dock inte alltid att det slutar fungera helt, men ibland kan det innebära signalbortfall, hastighetsproblem osv.

Har dålig internethastighet

En av de främsta anledningarna till att användare köper en ny router är när de ser en låg internethastighet . Detta kan hända av ett antal anledningar. Det är möjligt att enheten vi använder har problem och inte kan erbjuda optimal prestanda och att detta leder till en hastighetsförlust både trådlöst (oftast) och via kabel.

Men det kan också vara så att vi har ökat vår internethastighet och ändå är hastigheten som når oss mycket lägre. Den här routern vi har kanske inte har Gigabit Ethernet-kapacitet och vi är begränsade till max 100 Mbps.

Kontinuerliga skärningar

Ett annat tecken på att något är fel är när vi har kontinuerliga haverier . Detta är ganska vanligt i äldre routrar, som inte har tillräckligt med kapacitet för att göra så många förfrågningar. De kan också ha svårt att ansluta flera enheter samtidigt.

Därför är ett annat problem att tänka på när vi märker att vår anslutning upplever frekventa nedskärningar. De där mikroklippen som tvingar oss att starta om routern eller vara utan nätverk i några sekunder.

Begränsad trådlös täckning

Naturligtvis är något väldigt viktigt trådlös täckning . Idag är de flesta av våra anslutningar via trådlösa enheter. Speciellt med framväxten av Internet of Things-enheter är det mycket viktigt att ha bra trådlös anslutningshastighet och stabilitet.

En gammal router kan ha fler begränsningar när det kommer till att täcka det område som vi vill ansluta från. Den har inte mycket räckvidd och signalkvaliteten blir inte densamma.

Har inte tillräckligt med Gigabit Ethernet-portar

Ett annat problem med att ändra priser kan vara bristen på Gigabit Ethernet-portar . Det är vanligt att äldre routrar bara har en port med denna förmåga, medan resten bara erbjuder snabbt internet. Det kan också hända att även en modern router inte har så många portar som vi behöver.

Därför är en annan information att tänka på vad vi har diskuterat angående Gigabit Ethernet-portar. Du måste alltid anpassa dig efter vad du kommer att behöva och mängden utrustning du ska ansluta.

Stöder inte moderna säkerhetschiffer

En mycket viktig punkt. Säkerhet är avgörande. Skyddet av vår router kan förhindra inkräktare från att komma in i nätverket, vilket inte bara orsakar låg internethastighet, utan även äventyrar vår integritet.

Om vi ​​har en gammal router kan det betyda att den inte stöder modern säkerhetskryptering. Detta kan exponera vårt nätverk och attackeras.

Vi vill ta vara på alla resurser

Äntligen något mer inriktat på personalisering vi kanske måste utnyttja de resurser som tekniken erbjuder oss, men vår router kan det inte. Till exempel att kunna använda de senaste Wi-Fi-standarderna som moderna mobiler klarar av eller att kunna anpassa enheten för att skapa gästnätverk.

Kort sagt, detta är några tecken som kan berätta för oss att det är dags att byta router.

Relaterade Artiklar

Back to top button