Hur man vet och identifierar om min Facebook har ett virus och hur man eliminerar det

Om du undrar hur man vet och identifierar om Facebook har ett virus och hur man eliminerar det läs följande information noggrant.

Identifiera om din Facebook har ett virus eller har blivit hackad

  • Ett av de enklaste sätten att kontrollera om ditt Facebook-konto är infekterat med ett virus eller har blivit hackat är att analysera inlägg . Om du ser ett meddelande som du aldrig har lagt upp kan ditt konto användas av någon annan eller av ett virus.
  • Virus eller hackare försöker ofta skicka information till dina kontakter . Fråga därför en betrodd kontakt på annat sätt om du har fått ett misstänkt meddelande från ditt konto.
  • Om du inte kan komma in på ditt konto eller om lösenordet har ändrats har troligen ett virus eller någon kommit åt informationen utan din tillåtelse. Det är ett tydligt tecken på det du har blivit offer för ett virus eller en hackare.

Installera antivirusprogram

Utan tvekan är ett bra sätt att skydda dig mot virus, oavsett om du sitter på din mobiltelefon eller din dator, att använda antivirus . Med tanke på detta har vi gratis antivirus för PC och det finns också gratis antivirus för Android . Det rekommenderas att du installerar dessa skyddsprogram på alla dina enheter, eftersom de utan tvekan kan hjälpa till att undvika irriterande virus från Facebook eller andra appar.

Använd Facebook-hackalternativ

Du kanske inte vet detta, men Facebook har ett alternativ designat just för bekämpa virus eller hacks . För att komma åt den klickar du bara på facebook hackad . Klicka på när du kommer in i detta område “Mitt konto har äventyrats” .

Facebook kommer att be dig om personlig information. Vanligtvis efterfrågas telefonnummer eller e-post. Ange denna information och fortsätt processen genom att hantera all nödvändig data.

Utan tvekan är detta alternativ rekommenderas mest om du tror att ditt konto har attackerats av ett virus eller en hacker.

Ändra ditt lösenord

Om du tror att du har drabbats av ett virus eller en hacker, rekommenderas det starkt att du ändrar ditt lösenord. Troligtvis använder någon ditt konto. Be därför, vid minsta indikation, efter Facebook lösenordsändring .

Om du har några tvivel om detta är det bästa sättet att göra ändringen att gå till Facebooks hemsida och klicka på alternativet “Glömt ditt lösenord” . Ange helt enkelt den information som begärs av plattformen och gör ändringen.

Det är i alla fall bättre att göra denna förändring från en annan dator eller mobiltelefon än den du ständigt använder. Vi minns det senare, för om du misstänker att det finns ett virus på din dator kan ditt Facebook-konto påverkas igen.

Använd tvåstegsautentisering

Tvåfaktorsautentisering är en relativt modern funktion som ingår i de flesta sociala nätverk. Genom att använda denna funktion, varje gång du ansluter till en ny enhet, a specialkod kommer att begäras och skickas till din e-post/telefon eller annan enhet.

Aktivera Facebook tvåstegsverifiering är utan tvekan ett bra sätt att skydda mot virus och hackare, så efter en attack eller före den (det vill säga för att undvika det), rekommenderas det att använda den här funktionen.

Ett sista tips

Om du återställer ditt konto från ett virus eller en hacker, är det något du måste tänka på. Problemet kan ha kommit från att ha gick in på farliga platser eller använd mindre välrenommerade appar.

Med andra ord, var mycket försiktig med dina interaktioner, för även om antivirusprogram och andra verktyg finns, är de flesta virus kan undvikas med viss diskretion . Till exempel, radera spel eller applikationer som är anslutna till ditt Facebook-konto särskilt när de verkar opålitliga, är vanligtvis en bra idé.

Relaterade Artiklar

Back to top button