Hur man växlar mellan spellägen i Minecraft

Minecraft har kommit långt sedan lanseringen 2011. Det innehåller nu flera spellägen, alla med olika slutmål och olika svårighetsgrader. Att växla mellan dessa spellägen är väldigt enkelt och kan förändra din spelupplevelse avsevärt.

Nyckeln är att känna till skillnaderna mellan varje spelläge och vad det betyder för dig. Den här guiden kommer att förklara inte bara vad lägen är, utan också hur du enkelt växlar mellan spellägen i Minecraft .

Vilka är spellägen i Minecraft?(Vad är spellägen i Minecraft?)

Minecraft består av fyra olika spellägen: Creative, Överlevnad , hardcore och Äventyr .

kreativt läge(Kreativt läge) – det mest fria av alla spellägen Minecraft. I kreativt läge(Läge) Spelaren kan inte dö och har tillgång till alla föremål i spelet genom det utökade lagret. Detta tillåter spelare att bygga massiva strukturer och utforska världen omkring dem.

Kreativ läge(Läge) är det bästa valet när du vill skapa ett startområde för din server innan du byter till en annan speltyp. Det är också det bästa läget när du vill spela ett vardagsspel med låg risk som låter dig låta fantasin flöda och bygga allt du kan tänka dig.

överlevnadsläge(Survival Mode) är det enklaste spelläget Minecraft. Du börjar utan resurser (eller mycket få resurser) och måste kämpa dig igenom en värld fylld av fiender som inte vill ha något annat än ditt nederlag. Läge(Läge) Överlevnad tvingar dig att behålla din hälsa och hungernivåer, sätta respawn-poäng och mer.

Det finns en reell risk att dö in överlevnadsläge(Överlevnadsläge), inklusive att förlora alla dina föremål. Det finns också fyra separata svårighetsnivåer att välja mellan: Lugna(Fredlig)”, ” Ljus(Lätt)”, ” Vanligt(Normal)” och “Svår(Hård) ” . PÅ Fredlig monster kommer inte att leka och din hunger kommer inte att minska. Dessutom regenererar du hälsan med tiden.

lunga(Lätt) vanligt(Normal) och komplex(Hård) svårighetsgrad fientliga fiender kommer att leka och din hälsa kommer inte att återhämta sig förrän din hungernivå är full. Skador som orsakas av både miljöfaror och fiender ökar med varje svårighetsnivå.

hardcore-läge ser ut som Överlevnad , men med två viktiga undantag. För det första är svårigheten i spelet knuten till det hårda regimen(Hårt) och för det andra, det finns ingen återfödelse. Om du dödas i hardcore-läge(Hardcore Mode), kommer du inte att kunna återvända. Spelet är över för dig och du måste börja i en helt ny värld.

hardcore-läge(Hardcore Mode) – det svåraste av alla spellägen Minecraft men också en av de mest spännande för den som letar efter en utmaning. Högre insatser gör spelet mycket roligare att både spela och titta på.

äventyrsläge är ett spelläge speciellt designat för specialgjorda kartor. Även om det har en viss likhet med Överlevnad I och med att spelare måste slåss mot mobs och upprätthålla hunger, kan de inte bryta block med knytnävarna. Istället måste specialverktyg användas.

Läge(Läge)äventyr innehåller ofta berättelser eller specifika mål baserade på kartan. Det är ett annat sätt att spela Minecraft vilket gör att människor kan dyka djupare in i världen Minecraft och skapa sin egen kunskap och berättelser.

Hur man växlar mellan spellägen i Minecraft(Hur man växlar mellan spellägen i Minecraft)

Du kan starta spelet i vilket läge som helst, men om du bestämmer dig för att växla mellan spellägen i Minecraft i mitten av spelet måste du ange ett visst kommando. Du måste också aktivera fusk i ditt spel, vilket innebär att du inte kan slutföra prestationer med den aktiva metoden.

Tryck först på snedstrecket eller frågetecknet på tangentbordet. Chattmenyn öppnas. Minecraft . Ytterligare(Nästa) gå in /spelläge. Minecraft kommer att försöka att autoslutföra frasen. Du kan sedan ange något av följande:

  • äventyr
  • kreativ
  • visare
  • överlevnad

Var uppmärksam på läget “Observer”? Detta är en speciell typ av spel som låter dig anta en okroppslig form och flyga runt i spelvärlden, titta på andra spelare utan att störa vad de gör. Detta är också läget du byter till om du blir dödad på hardcore(hardcore) server.

Du kanske också märker det hardcore(Hardcore) är inte ett alternativ. Du måste starta spelet i hardcore – du kan inte välja det senare. Om du börjar med ” hardcore(Hardcore) ” och byter till en annan speltyp kan du inte återgå till ” hardcore(Hårdcore)”.

Så fort du anger ett kommando som t.ex /spelläge kreativ klicka bara Stiga på. Detta ändrar omedelbart din speltyp till ett specifikt läge.

Detta kommando fungerar för Minecraft på PC, Xbox ett och Serie X , Playstation 4 och Nintendo Switch . Han jobbar också för Minecraft pocket edition .

Varför ändra spellägen i Minecraft?Varför ändra spellägen i Minecraft?

Möjligheten att ändra spellägen kan verka värdelös till en början, speciellt om du gillar att sträva efter prestationer. Å andra sidan kanske du vill skapa din egen speltyp, till exempel Capture flagga (Fånga)»(Flagga) .

du kan använda kreativ (Kreativ) läge(Läge) för att bygga matchande baser för dina vänner och växla sedan läge till överlevnad(Survival) så att spelare kan delta i spelet. Efter några testspel kan du återvända till kreativt läge(Kreativt) för att göra ändringar om spelet inte passar din vision.

Fyra olika spellägen kan förändra din övergripande spelupplevelse Minecraft precis som ett modpack kan (säkert som ett modpack kan). Ta dig tid att experimentera med var och en och hitta ditt favoritspelläge, men kom ihåg det hardcore är förmodligen inte den bästa utgångspunkten för en nybörjare.

Minecraft har kommit långt sedan det lanserades 2011. Det spänner nu över flera spellägen, vart och ett med olika slutmål och och med olika svårighetsgrader. Det är enkelt att växla mellan dessa spellägen och kan avsevärt förändra din upplevelse av spelet.

Nyckeln är att känna till skillnaderna mellan varje spelläge och vad det betyder för dig. Den här guiden kommer att förklara inte bara vad lägena är, utan hur du enkelt växlar mellan spellägen i Minecraft.

Vad är spellägen i Minecraft?

Minecraft består av fyra olika spellägen: Creative, Survival, Hardcore och Adventure.

kreativt läge är den mest fria formen av alla Minecraft-spellägen. I kreativt läge kan spelaren inte dö och har tillgång till varje enskilt föremål i spelet genom ett utökat lager. Det låter spelare bygga massiva strukturer med övergivenhet och utforska världen omkring dem.

Creative Mode är det bästa valet när du vill bygga upp ett startområde för din server innan du byter till en annan speltyp. Det är också det bästa läget när du vill spela ett avslappnat, lågriskspel som låter dig spänna din fantasi och bygga allt du kan tänka dig.

Överlevnadsläge är det mest grundläggande Minecraft-spelläget. Du börjar utan resurser (eller väldigt få resurser) och måste kämpa dig igenom en värld fylld av fiender som inte önskar något hellre än att se dig misslyckas. Överlevnadsläget tvingar dig att hålla både din hälsa och din hungernivå uppe, sätta spawn-poäng och mer.

Det finns verkliga risker att dö i överlevnadsläge, inklusive att förlora alla dina föremål. Det finns också fyra separata svårighetsnivåer att välja mellan: Fredlig, Lätt, Vanligtoch Hård. I Peaceful kommer inga monster att leka och din hunger kommer inte att minska. Dessutom regenererar du hälsan med tiden.

På lätta, normala och svåra svårigheter kommer fientliga fiender att uppstå och din hälsa kommer inte att återhämta sig om inte din hungernivå är full. Skadan som orsakas av både miljöfaror och fiender ökar för varje svårighetsnivå.

hardcore-läge liknar Survival, men med två stora undantag. Den första är att spelets svårighetsgrad är låst till Hard mode, och den andra är att det inte finns någon respawn. Om du dödas i Hardcore Mode kan du inte komma tillbaka. Spelet är över för dig och du måste börja i en helt ny värld.

Hardcore Mode är det svåraste av alla Minecraft-spellägen, men också ett av de roligaste för den som letar efter en utmaning. De högre insatserna gör spelet mycket roligare, både att spela och att titta på.

äventyrsläge är ett spelläge speciellt avsett för skräddarsydda kartor. Även om det delar vissa likheter med Survival i att spelare måste slåss mot folkmassor och hålla hungern uppe, kan de inte förstöra block med knytnävarna. Istället måste specifika verktyg användas.

Äventyrsläget innehåller ofta berättelser eller specifika mål baserat på kartan. Det är ett annorlunda sätt att spela Minecraft som låter människor dyka djupare in i Minecraft-världen och skapa sina egna berättelser och berättelser.

Hur man växlar mellan spellägen i Minecraft

Du kan starta ett spel i vilket läge som helst, men om du bestämmer dig för att växla mellan spellägen i Minecraft mitt i ditt spelande, finns det ett specifikt kommando du måste skriva. Du måste också ha fusk aktiverat i ditt spel, vilket innebär att du inte kan avsluta prestationer med denna metod aktiv.

Tryck först på snedstrecket eller frågetecknet på tangentbordet. Detta öppnar chattmenyn i Minecraft. nästa, skriv /spelläge. Minecraft kommer att försöka autoslutföra frasen. Du kan sedan skriva något av följande:

  • äventyr
  • kreativ
  • åskådare
  • överlevnad

Lägg märke till “Spectator”-läget? Det är en specifik speltyp som låter dig anta en kroppslös form och flyga runt i en spelvärld och titta på andra spelare utan att blanda dig i vad de gör. Det är också läget du byter till om du blir dödad på en Hardcore-server.

Du kanske också noterar att Hardcore inte är ett alternativ. Du måste starta ett spel i Hardcore-läge – du kan inte välja det senare. Om du börjar i Hardcore och flyttar till en annan speltyp kan du inte återgå till Hardcore.

När du väl har skrivit in kommandot – till exempel, /spelläge kreativ– tryck bara på Stiga på. Detta byter omedelbart din speltyp till det specifika läget.

Det här kommandot fungerar för Minecraft på PC, Xbox One och Series X, PlayStation 4 och Nintendo Switch. Det fungerar även på Minecraft Pocket Edition.

Varför ändra spellägen i Minecraft?

Möjligheten att ändra spellägen kanske inte verkar användbar i början, särskilt om du är någon som gillar att sikta på prestationer. Å andra sidan kanske du vill skapa en anpassad speltyp som ett Capture the Flag-spel.

Du kan använda Creative Mode för att bygga respektive bas för dina vänner och sedan byta läget till Survival så att spelare kan delta i spelet. Efter några testspelningar kan du byta tillbaka till Creative för att göra ändringar om spelet inte passar din vision.

De fyra olika spellägena kan förändra din totala upplevelse med Minecraft lika säkert som ett modpack kan. Ta dig tid att experimentera med var och en och hitta ditt favoritspelläge, men kom ihåg att Hardcore förmodligen inte är den bästa utgångspunkten för en förstagångsspelare.

Relaterade Artiklar

Back to top button