Hur man växlar mellan flikar i Mozilla Firefox webbläsare med tangentbord

Med följande guide kommer du att lära dig för att växla mellan flikar i Mozilla Firefox webbläsare med tangentbordet på så sätt kommer du att kunna navigera mycket bekvämare.

Mozilla Firefox-flikar

Idag tar vi det för givet, dock webbläsare vi använder för närvarande upplevt en enorm förbättringsväg. Faktum är att massor av funktioner som är helt avgörande idag inte ens existerade för några år sedan.

Tidigare använde webbläsare “Windows”-systemet och alla flikar var fjärranslutna. Hur vi använder webbläsare idag beror i alla fall till stor del på uppfinning av flikar .

Med flikar kan du öppna många webbsidor utan att behöva gå till ett annat fönster. Faktum är att alla flikar är bekvämt placerade högst upp i ett enda fönster. Det är definitivt ett mycket enklare sätt att navigera. Dessutom finns det även möjlighet till starta alltid flikar i inkognitoläge och andra flikfunktioner.

Tidigare förbättringar och ökad växelkraft har gjort att vi hanterar fler och fler flikar samtidigt. Lyckligtvis finns det flera sätt att byta från en flik till en annan med webbläsaren Mozilla Firefox.

Växla mellan flikar i Firefox med CTRL+TAB

När det gäller att växla mellan flikar är det första kommandot som kommer att tänka på CTRL+TABB . Denna funktion är mycket användbar för att växla från en flik till en annan med webbläsaren Firefox.

Dess funktion är enkel, tryck bara på tangentkombinationen CTRL + TAB. Genom att utföra ovanstående åtgärd kommer du att flytta från en flik till en annan.

Växla mellan flikar med den här funktionen tar dig till nästa flik . Hur som helst, när du vill byta till en “fjärr”-flik är den här funktionen inte särskilt effektiv. Men det finns andra mer funktionella kortkommandon och till och med möjligheten till kopiera webbadressen till alla öppna flikar .

Hur man går till föregående flik med CTRL+TAB-kombinationen

Det som visades tidigare, d.v.s. att trycka på CTRL + TAB-tangenterna, tar dig till nästa flik, d.v.s. fliken till höger. Men vad händer om du vill gå till föregående flik? Svaret är enkelt, tryck bara på kombinationen CTRL+SKIFT+TABB och du kommer att gå till föregående flik, d.v.s. till vänster.

Växla mellan flikar i Firefox med CTRL + (NUMBER)

För att förstå begränsningen av CTRL + TAB-funktionen kan vi använda en annan kombination som gör att vi kan byta till vilken flik vi vill. Om du till exempel vill byta till flik nummer 5 kan du göra det med de första 8/9 flikarna i Firefox.

Tryck bara på CTRL-tangenten som läggs till numret på den flik du vill komma åt. Tryck till exempel CTRL+5 för att komma åt fliken i position 5. Detta är utan tvekan ett sätt att snabbt växla mellan flikar, vilket, lagt till hantera och skapa flera profiler i Firefox kommer att förbättra hela din upplevelse.

Enda nackdelen är att du bara kan byta till flik nummer 8/9. Medan du trycker på CTRL + 9 kommer du direkt till sista webbläsarfliken . Ändå vet alla att att öppna för många flikar kan försämra Mozilla Firefox-prestandan.

Öppna en länk på följande flik

Detta kanske inte länkar till mycket av det som har visats tidigare, men att veta hur man öppnar en länk automatiskt på nästa flik kan vara till stor hjälp. Att göra detta, håll endast CTRL-knappen nedtryckt medan du klickade på en länk .

Genom att använda funktionen ovan öppnar du länken du klickar på direkt i en ny flik. Du kan också komma åt den här funktionen genom att trycka på mitten av musknappen, även om många föredrar metoden vi lär dig idag.

Men glöm inte Firefox och Chrome Aktivitetshanteraren en fantastisk funktion för att bättre kontrollera din webbläsare.

Relaterade Artiklar

Back to top button