Hur man utför en hård avstängning i Windows 8

Windows 8 när du stänger av din dator utför du faktiskt en standard hybridavstängning. Vad är en hybridavstängning? Som du måste ha hört Windows 8 laddas mycket snabbare än Windows 7 och tidigare versioner Windows .

Det är på grund av hur det stängs. Istället för att utföra en kallstövel, där allt ska laddas, d.v.s. OS kärna(OS-kärna), applikationer, etc., Windows 8 utför en partiell viloläge där kärnsession och drivrutiner(Kärnsession och enhetsdrivrutiner) sparas på disken.

När du startar Windows 8 startar den från detta viloläge fil(vilolägesfil) , vilket snabbar upp kraftigt läser in .(starttid)

I tidigare versioner Windows viloläge fil(viloläge fil) var mycket större eftersom förutom kärna och drivrutiner(kärna och enhetsdrivrutiner) lagrades också all applikationsdata i filen. Nu när filen är mindre är laddningstiderna bättre.

Denna funktion kallas ” Snabbstart(Snabbstart) » Windows 8 och aktiverad som standard. Du kan kontrollera detta genom att gå till ” Energialternativ”(Strömalternativ) på kontrollpanelen och tryck på “Välj vad strömknappen gör”(Välj vad strömknappen gör ) i den vänstra rutan.

strömknappen

Windows 8 snabbstart

Skrolla(Scrolla) nedåt och du bör se en kryssruta ” Aktivera snabb start (rekommenderas)”(Slå på snabb start (rekommenderas)) . Observera att om du inte har en kryssruta alls Sätta på(sväng) snabbt lansera(startkryssruta), detta beror på att viloläge inte är aktiverat.

För att aktivera viloläge i Windows 8 öppna en förhöjd kommandotolk privilegier och gå in(kommandotolken och skriv) följande rad:

powercfg /hibernate on

aktivera viloläge

Nu när du går till Energialternativ , bör du se att kryssrutan är synlig och markerad. Så, hur man utför en fullständig avstängning i Windows 8 ? Det finns tre sätt.

1. Du kan antingen inaktivera snabb start i ströminställningar(Strömalternativ) , eller

2. Du kan helt enkelt starta om istället för att stänga av.

3. Du kan använda följande kommando i kommandorad(kommandotolk):

shutdown /s /full / t 0

Konstigt nog när man startar om Windows 8 en fullständig avstängning utförs först, följt av en kallstart. Så du kan göra en fullständig avstängning Windows 8 på många sätt, vilket kommer väl till pass om du nyligen har installerat ny hårdvara osv.

Dessutom, bara om du inte vet hur du faktiskt stänger av din dator med Windows 8 , måste du flytta musen upp till det övre högra eller nedre högra hörnet. Detta kommer att orsaka undrar panel(Charms Bar) -knappar.

Klicka sedan “Inställningar(Inställningar)” och sedan “Mat”(Kraft) . Klicka slutligen på ” Stäng av”(Stäng av) från listan.

Detta är en ganska komplicerad process att stänga av en PC med Windows 8 , och detta är en av många anledningar till att Windows 8 kraschar. Om du har några frågor, vänligen lämna en kommentar. Njut av!

I Windows 8, när du stänger av din dator, utför du faktiskt en hybridavstängning som standard. Vad är en hybridavstängning? Som du säkert har hört startar Windows 8 upp mycket snabbare än Windows 7 och tidigare versioner av Windows.

Detta beror på hur den stängs av. Istället för att utföra en kallstart där allt måste laddas, dvs OS-kärnan, apparna, etc, utför Windows 8 en partiell viloläge där Kernel-sessionen och enhetsdrivrutiner sparas på disken.

När du startar Windows 8 laddas den upp från den vilolägesfilen, vilket gör uppstartstiden mycket snabbare.

starttider

I tidigare versioner av Windows var vilolägesfilen mycket större eftersom förutom kärnan och enhetsdrivrutinerna även all applikationsdata lagrades i filen. Nu när filen är mindre är laddningstiderna bättre.

Denna funktion kallas Snabbstart i Windows 8 och är aktiverad som standard. Du kan kontrollera detta genom att gå till Energialternativ i Kontrollpanelen och klicka på Välj vad strömknappen gör i den vänstra rutan.

strömknappen

snabb start windows 8

Scrolla ner och du bör se en ruta markerad som säger Aktivera snabb start (rekommenderas). Observera att om du inte alls har kryssrutan Aktivera snabbstart listad, beror det på att viloläge inte är aktiverat.

För att aktivera viloläge i Windows 8, öppna en förhöjd kommandotolk och skriv in följande rad:

powercfg /hibernate on

aktivera viloläge

Nu när du går till Energialternativ bör du se att rutan är synlig och markerad. Så hur gör man en fullständig avstängning i Windows 8? Det finns tre sätt.

1. Du kan antingen inaktivera snabb start från Power Options eller

2. Du kan helt enkelt utföra en omstart istället för en avstängning.

3. Du kan använda följande kommando vid kommandotolken:

shutdown /s /full / t 0

Hur konstigt det än kan tyckas, omstart av Windows 8 kommer först att utföra en fullständig avstängning följt av en kallstart. Så det är de olika sätten du kan utföra en fullständig avstängning av Windows 8, vilket är praktiskt om du nyligen installerat en ny maskinvara, etc.

Dessutom, bara om du inte vet hur man faktiskt stänger av en Windows 8-dator, måste du flytta musen upp till det övre högra eller nedre högra hörnet. Detta kommer att ta upp Charms Bar.

Klicka sedan på inställningar och då kraft. Slutligen, klicka på Stänga av från listan.

Det är en ganska process att stänga av en Windows 8-dator och en av många anledningar till att Windows 8 misslyckades. Om du har några frågor, skriv en kommentar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button