Hur man uppgraderar till en senare version av Windows

Så troligtvis om du köpte din dator från Amazon, Best Buy eller annat webbsida/butik version Windows som medföljer din dator kommer basversionen: Förrätt, Hem(Start eller Home) eller Hem Premium . I fall att Windows 10 det är enkelt Windows 10 men inte Professionell version(Professionell version) .

Varför vill du uppgradera till en högre version? Jo versionerna Windows Professional eller Ultimate har i princip fler funktioner som avancerade användare kan använda, såsom möjligheten att gå med i en domän, Bitlocker-kryptering, fjärrskrivbord, Hyper-V virtualisering(Hyper-V virtualisering) och mycket mer. Så, om du bestämmer dig för att gå från förrättHem Premium , Hemprofessionell eller professionellSlutlig hur gör du det?

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du uppdaterar versionen Windows(Windows-utgåvan) Windows 7 8.1 och 10. Observera att du för närvarande kan uppgradera från en 32-bitarsversion till en annan 32-bitarsversion och samma sak för en 64-bitarsversion, men du kan inte uppgradera från ett 32-bitars operativsystem till en 64-bitarsversion ett.

Uppdatera Windows 10 till en senare version

För Windows 10 Det finns bara tre upplagor: Hem(Hem) , Professionell och företag(Professionell och Enterprise). Vid uppdatering från Hem innan professionell du kan nedgradera eller återgå inom 30 dagar om du inte startar diskrensning(Diskrensning) och ta inte bort tidigare installationer Windows . Du har bara 30 dagar för det är hur många Windows behåller den tidigare versionen Windows innan du tar bort den.

Dessutom för Windows 10 kan inte gå direkt från ProffsFöretag . Du måste köpa den direkt från Microsoft och oftast med företagslicens(volymlicens) . Om du har Windows 7 eller Windows 8.1 Företags(Enterprise), kan du uppgradera den till Windows 10 Företags(Företag) .

Att uppdatera Windows 10 Tryck ” Start(Starta)” och sedan ” inställningar(Inställningar) ” .

Klicka nu på ” Systemet”,(System) och klicka sedan på ” Om programmet(Handla om) ” . Längst ner ser du länken ” Ändra din produktnyckel eller uppgradera din version av Windows”.(Ändra produktnyckel eller uppgradera din version av Windows)

system om

Det tar dig till skärmen aktivering(Aktivering) där du kommer att se länken ” Gå till affären”(Gå till Butik) längst ner.

Gå till butiken

Detta kommer att laddas Windows Store-appen(Windows Store-appen) och låter dig köpa uppgraderingen för $99,99.

uppgradera för att vinna 10 pro

När du köper den Windows starta uppdateringsprocessen Windows 10 Hem innan Proffs . Det tar bara några minuter och du behöver bara starta om datorn en gång efter att den är klar.

Uppdatera Windows 8.1 till en senare version

Sedan oktober 2015 säljer Microsoft inte längre (Microsoft säljer inte längre uppgraderingar) servicepack till Windows 8 eller 8.1 Hem till Windows 8 eller 8.1 Proffs . Faktiskt(I princip) ingen annan använder Windows 8 och så försöker de få alla att byta till Windows 10 .

Om du försöker komma åt kontrollpanelen, Windows uppdatering(Windows Update), klicka på ” Lägg till funktioner i Windows 8.1(Lägg till funktioner i Windows 8.1) ” och klicka sedan “Jag vill köpa en produktnyckel online(Jag vill köpa en produktnyckel online) ”, kommer du att få ett meddelande om att inga produkter hittades i din region.

kan inte uppdatera windows 8

Det enda stället du kan få en uppgradering till Windows 8.1 Proffs , är från en tredjepartssäljare som Amazon för hela $137! Det är verkligen inte så vettigt med tanke på att du kan uppgradera gratis Windows 8.1 innan Windows 10 innan 29(29 juli) juli 2016. I detta ögonblick hemversion(Hemutgåva) kommer att kosta $99 och Proffs – $199.

anteckna det Amazon säljer endast nyckelkortet, som kommer att innehålla produktnyckel(produktnyckel) för Windows 8.1 Proffs . För att använda det, följ stegen ovan men välj Jag har redan en produktnyckel(Jag har redan en produktnyckel) för att ange en ny nyckel.

Uppdatera Windows 7 med Windows Anytime Upgrade.

För Windows 7 efter att ha uppgraderat till en högre version kommer du verkligen inte att kunna göra det lämna tillbaka(t återgå) tillbaka utan allvar registerhack(registerhackning) etc. Det här borde egentligen inte vara en stor sak, men det är bra att veta. Dessutom för Windows 7 du kan gå från Hem Premium på Ultimate utan att först uppgradera till professionell . Du kan i princip hoppa över släppen.

Klick ” Start(Start)”, ange sedan “Uppdatera när som helst” i fältet sök och klicka(sök rutan och klicka) “Uppdatera till när som helst Windows(Windows Anytime Upgrade) » för att starta. anteckna det Windows Ultimate kommer inte att ha den här funktionen eftersom den redan finns i den högsta versionen.

windows uppdatera när som helst

Följ nu bara instruktionerna för att uppdatera till den nya versionen Windows 7 . Först(Första) klick Gå online för att välja den version av Windows 7 som är bäst för dig(Gå online för att välja den version av Windows 7 som är bäst för dig) .

uppdatera windows 7

I samma dialogruta får du en lista över de olika versionerna, tillsammans med en trevlig funktionstabell för varje. Det är också ett bra sätt att jämföra olika versioner. Windows 7 och se vad skillnaderna är.

jämför Windows 7-versioner

Du kan också klicka på flikarna högst upp för att se varje versions funktioner separat. När du köper den nya versionen och får uppgraderingsnyckeln, klicka “Ange uppdateringsnyckel(Ange en uppgraderingsnyckel) » .

Windows 7 uppgraderingsnyckel

Det är allt! När du har skrivit in din nyckel, Microsoft bekräfta det och alla nya funktioner i den högre versionen kommer att vara tillgängliga omedelbart! Inget behov av att ladda ner eller installera ytterligare programvara. Njut av!

Så troligtvis, om du köpte din dator från Amazon eller Best Buy eller någon annan webbsida/butik online, kommer versionen av Windows som medföljer datorn att vara den grundläggande versionen: Starter eller Home eller Home Premium. När det gäller Windows 10 är det bara Windows 10 och inte Professional-versionen.

Varför skulle du vilja uppgradera till en högre utgåva? Tja, Professional eller Ultimate-versionerna av Windows har i princip fler funktioner som avancerade användare kan använda som möjligheten att gå med i en domän, Bitlocker-kryptering, fjärrskrivbord, Hyper-V-virtualisering och mer. Så om du har bestämt dig för att gå från Starter till Home Premium, Home to Professional eller Professional till Ultimate, hur gör du då?

I den här artikeln ska jag visa dig hur du uppgraderar din Windows-utgåva i Windows 7, 8.1 och 10. Observera att du för närvarande kan uppgradera en 32-bitarsversion till en annan 32-bitarsversion och samma för 64-bitars, men du kan inte uppgradera från ett 32-bitars operativsystem till 64-bitars.

Uppgradera Windows 10 till högre upplaga

För Windows 10 finns det i princip bara tre utgåvor: Home, Professional och Enterprise. När du uppgraderar från Home till Professional kan du nedgradera eller återgå inom 30 dagar om du inte kör Diskrensning och tar bort tidigare Windows-installationer. Du har bara 30 dagar på dig eftersom det är så länge Windows behåller den tidigare versionen av Windows innan den raderas.

För Windows 10 kan du inte heller uppgradera direkt från Pro till Enterprise. Du måste köpa den direkt från Microsoft och vanligtvis med en volymlicens. Om du har Windows 7 eller Windows 8.1 Enterprise kan du uppgradera det till Windows 10 Enterprise.

För att uppgradera Windows 10, klicka på Start och sedan inställningar.

startinställningar

Klicka nu på Systemet och klicka sedan på Handla om. Längst ner ser du en Ändra produktnyckel eller uppgradera din version av Windows länk.

system om

Detta tar dig till aktivering skärm där du kommer att se en Gå till affär länk längst ner.

gå till affär

Detta kommer att ladda Windows Store-appen och låter dig köpa uppgraderingen för $99,99.

uppgradera till windows 10 pro

När du har köpt den kommer Windows att starta processen för att uppgradera Windows 10 Home till Pro. Det tar bara några minuter och du behöver bara starta om datorn en gång efter att den är klar.

Uppgradera Windows 8.1 till högre upplaga

Från och med oktober 2015 säljer Microsoft inte längre uppgraderingspaket till Windows 8 eller 8.1 Home till Windows 8 eller 8.1 Pro. I grund och botten använder ingen riktigt Windows 8 längre och därför försöker de få alla att uppgradera till Windows 10.

Om du försöker gå till kontrollpanelen, Windows uppdateringKlicka på Lägg till funktioner i Windows 8.1och klicka sedan på Jag vill köpa en produktnyckel onlinefår du ett meddelande som säger att inga produkter hittades i din region.

kan inte uppgradera windows 8

Det enda stället du kan få en Windows 8.1 Pro-uppgradering är från en tredjepartssäljare som Amazon för hela $137! Det är verkligen inte så vettigt med tanke på att du kan uppgradera Windows 8.1 till Windows 10 gratis fram till den 29 juli 2016. Då kommer Home-utgåvan att kosta $99 och Pro kommer att kosta $199.

Observera att Amazon endast säljer ett nyckelkort, som kommer att innehålla produktnyckeln för Windows 8.1 Pro. För att använda det följer du stegen ovan, men väljer Jag har redan en produktnyckel för att ange den nya nyckeln.

Uppgradera Windows 7 med Windows Anytime Upgrade

För Windows 7, när du väl uppgraderar till en högre utgåva, kan du verkligen inte gå tillbaka utan något allvarligt registerhackning, etc. Det här borde egentligen inte vara ett stort problem, men det är bra att veta. För Windows 7 kan du också uppgradera från Home Premium till Ultimate utan att behöva uppgradera till Professional först. Du kan i princip hoppa över upplagor.

Klicka på Startskriv sedan in uppgraderingen när som helst i sökrutan och klicka på Windows Anytime Upgrade för att starta. Observera att Windows Ultimate inte kommer att ha den här funktionen eftersom den redan är i den högsta upplagan.

Windows när som helst uppdatering

Följ nu bara instruktionerna för att uppgradera till en ny utgåva av Windows 7. Klicka först på Gå online för att välja den version av Windows 7 som är bäst för dig.

uppgradera windows 7

I samma dialogruta får du en lista över de olika versionerna tillsammans med en fin tabell över funktioner för varje. Detta är också ett bra sätt att jämföra de olika versionerna av Windows 7 och faktiskt se vad skillnaderna är.

jämför Windows 7-utgåvor

Du kan också klicka på flikarna längst upp för att se funktionerna för varje version separat. När du har köpt en ny version och har en uppgraderingsnyckel, klicka på Ange en uppgraderingsnyckel.

Windows 7 uppgraderingsnyckel

Det är ganska mycket det! När du har angett din nyckel kommer Microsoft att bekräfta den och alla nya funktioner i den högre utgåvan kommer att vara tillgängliga omedelbart! Du behöver inte ladda ner något eller installera någon extra programvara. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button