Hur man uppdaterar Volvos programvara

Volvos bilar är utrustade med en rad sofistikerade säkerhetsfunktioner, och regelbunden uppdatering av programvaran som hjälper dessa system att fungera är avgörande för att säkerställa att ditt fordon förblir säkert och pålitligt.
Det finns några olika sätt att uppdatera Volvos mjukvara, beroende på vilken typ av uppdatering du behöver utföra. För mindre uppdateringar och patchar kan du vanligtvis använda verktyget Volvo Update Manager, som ingår i Volvo On Call-appen. För fler större uppdateringar måste du dock ta din bil till en Volvo-återförsäljare eller verkstad.
Väl framme hos återförsäljaren eller verkstaden kommer en Volvo-tekniker att ansluta en speciell kabel till din bils diagnosport och uppdatera programvaran med hjälp av en dator. Hela processen tar vanligtvis mindre än en timme, och du kan vanligtvis gå tillbaka på vägen kort därefter.

Om din Volvo servas av en auktoriserad Volvoåterförsäljare kan du uppdatera programvaran till den senaste versionen. De flesta programuppdateringar är kostnadsfria om de löser ett problem som täcks av garantin. Programuppdateringar tillhandahålls vanligtvis gratis av ägaren tills fordonets garanti löper ut. Volvo Sensus Navigation årsmodell 15 kan uppgraderas eller modifieras. Det kan ta upp till 90 minuter för en uppdatering att installeras. Innan du kopplar in fordonet för snabbladdning, se till att fordonet inte har manipulerats. Under 2016 var mer än 20 % av de sålda fordonen utrustade med anslutningsfunktioner som gjorde det möjligt för dem att fjärruppdatera sina navigations- och underhållningssystem.

Installationen av programuppdateringen kan ta upp till 90 minuter. Under denna tid kommer bilen att vara låst och dess funktioner kommer att vara otillgängliga. När du planerar uppdateringen bör du tänka på detta.

Volvoägare med Android-system i sina bilar kan förvänta sig en uppgradering under de kommande månaderna. Volvo Cars-appen och Google Assistant måste vara anslutna till infotainmentsystemet.

Under verkstadsbesök kan vi komma att tillhandahålla några uppdateringar innan vi kan överföra dem via luften (OTA). Tidigare utgivna uppdateringar måste också inkluderas i den senaste versionen. Vi förbehåller oss rätten att dra tillbaka alla Over-the-Air (OTA) mjukvaruuppdateringar som vi kan rulla ut till Volvos bilar när vi vill.

Kan du uppgradera Volvos programvara?

Kredit: selekt.volvocars.co.uk

Volvo strävar ständigt efter att förbättra de system och tjänster i bilen du får. När mjukvaran i din bil uppdateras får du tillgång till en rad nya funktioner och kan göra förbättringar. Programvaran för ditt Volvofordon kan uppdateras i händelse av service hos en auktoriserad Volvoåterförsäljare eller online.

Polestar Performance förbättrar din Volvos kraft, vridmoment och gasrespons. Polestars motorinställningstekniker har optimerat Volvobilar för racingbanor sedan 1996 och har arbetat med motorerna i mer än ett decennium. Det är inte längre nödvändigt att utsätta sig själv för risker för att uppnå en mer njutbar körupplevelse tack vare chiptuning. Polestar-konstruerad optimering sträcker sig utanför motorn, och hela dess drivlina är förbättrad. Med vår assistans kommer din Volvo att ha mer kraft och vridmoment i sitt sortiment, vilket vanligtvis är vad motorn arbetar med. Detta är vad vi kallar för att förbättra bilens körbarhet som racerförare. För att du ska kunna köra bilen på gator och vägar bör du optimera den.

Kan jag uppgradera mitt Volvo infotainmentsystem?

Kredit: forums.swedespeed.com

Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom svaret beror på den specifika modellen och årsmodellen på din Volvo. Många nyare Volvo-modeller kommer dock med ett infotainmentsystem som kan uppgraderas med ytterligare funktioner och appar. Om din Volvo är äldre kanske du kan uppgradera infotainmentsystemet genom att installera en ny huvudenhet som stöder moderna funktioner och appar.

Volvo Infotainment-systemet kommer att uppgraderas till Android automotive under modellåret 2022, vilket kommer att tillkännages senare. Förr i tiden var det en diskussion om att uppgradera till Android i Hong Kong. Jag är inte säker på varför de inte uppgraderade hela MY22-linjen till Android Automotive, men det betyder inte att de inte kan ändra det. En smartphone med Tesla och Android Auto är mycket mer som en smartphone med mjukvara som kan laddas ner från en mängd olika hårdvara, gränssnitten/bilens API:er finns där och nya mjukvaruversioner är tillgängliga. Android Auto har förmågan att styra äldre Volvo-system, så de kanske kan kommunicera med dem. Uppgraderingen verkar vara ett bra sätt att generera ytterligare intäkter och öka varumärkeslojaliteten. Dessa länkar leder till tredjepartsintegrationer av Android i samband med Senus.

Det finns mer avancerad Android-funktionalitet än i de äldre SPA-bilarna, som nu är utrustade med Android Auto (vid köp av en tredjepartsenhet). Under 2019 kommer en ny processor att byggas som gör Senus 50 % snabbare. Om en befintlig ASIC (core processing chip) och hela kortet skulle ersättas med en nyare generation skulle detta vara mer hanterbart än behovet av ett separat operativsystem. I tillämpningar som bilar kan detta kräva en betydande ansträngning.

Hur uppdaterar jag programvaran i min 2016 Volvo Xc60?

Det finns några olika sätt att uppdatera programvaran i din 2016 Volvo XC60. Det enklaste sättet är att ansluta din bil till din dator och använda programvaran Volvo Update Manager. Denna programvara kommer automatiskt att söka efter uppdateringar och installera dem om de är tillgängliga. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt genom att gå till Volvos webbplats och ladda ner den senaste programvaran därifrån. När du har laddat ner programvaran måste du följa instruktionerna för hur du installerar den i din bil.

Hur man kontrollerar Volvos mjukvaruversion

För att kontrollera mjukvaruversionen av din Volvo måste du ansluta din Volvo till ett diagnosverktyg. När det är anslutet kommer diagnosverktyget att kunna läsa mjukvaruversionen från din Volvos omborddator.

Uppdatering av Volvo Infotainment System

Uppdateringen av Volvos infotainmentsystem är en uppdatering av systemet som låter förare styra olika funktioner i sin bil med hjälp av ett pekskärmsgränssnitt. Uppdateringen innehåller nya funktioner och förbättringar av det befintliga gränssnittet, vilket gör det mer användarvänligt och effektivt. Systemet finns på utvalda Volvo-modeller och kan installeras av en kvalificerad Volvo-återförsäljare.

Volvos infotainmentsystem: Hur man håller det igång smidigt

Datorn kommer att återställas. Bekräfta genom att välja Ja. Fönstret ska stängas genom att trycka på OK.
Volvos infotainmentsystem, liksom andra funktioner, är kritiska komponenter i körupplevelsen. Ditt fordons datorsystem kommer att vara i gott skick om det uppdateras och omprogrammeras till fabriksinställningar.

Volvo Software Upgrade Kostnad

Kostnaden för en uppgradering av Volvos mjukvara varierar beroende på Volvos modell och år. I allmänhet är kostnaden runt $200-$300.

Relaterade Artiklar

Back to top button