Hur man uppdaterar Ubuntu-systemet till den senaste versionen från terminalen – steg för steg

Ubuntu är en av de mest framstående Linux-operativsystemdistributionerna. På samma sätt är det väldigt viktigt att ha vårt system uppdaterat. Med tanke på ovanstående kommer vi att lära dig hur du uppdaterar uppdatera Ubuntu-systemet till den senaste versionen från terminalen – steg för steg.

Säkert, det finns många versioner av operativsystemet Ubuntu med olika krav, men oavsett vad det är, är programuppdateringar mycket viktiga för att hålla operativsystemet i perfekt skick. När det gäller Ubuntu är det möjligt att utföra uppdateringar med terminalen. Du kan i alla fall också göra det på annat sätt, idag ska vi lära dig båda metoderna.

Hur uppdaterar jag Ubuntu-systemet till senaste versionen från terminalen? – Steg för steg

Med Ubuntu-terminalen kan vi installera paket eller program och uppträda flera operationer inklusive slå vaddag till nya versioner. Följ dessa steg för att uppdatera korrekt med terminalen:

 1. Om du vill uppdatera Ubuntu i med terminalen är det första du ska göra att öppna kan du enkelt gör genom att trycka på Ctrl+Alt+T-tangenten nyckelkonfiguration . När du använder den här tangentkombinationen bör den visas på Ubuntus terminalskärm.
 2. När vi väl är i terminalen kommer det att vara nödvändigt att skriva en specifik kod, i det här fallet skriv » sudo apt-get uppgradering (utan citattecken) på detta sätt kommer du att informera operativsystemet om att du vill utföra en allmän uppdatering.
 3. Du måste trycka på Enter-tangenten för att tala om för Ubuntu att starta nedladdnings- och uppdateringsprocessen för systemet.
 4. Vänta tills processen är klar, vilket kan ta beroende på storleken på uppdateringen och din internethastighet. När installationen är klar måste du starta om datorn.

Uppdatera Ubuntu OS via systemalternativ

Det är också möjligt att uppdatera Ubuntu med hjälp av verktygen från samma operativsystem. Detta kan vara särskilt användbar för nybörjare på samma sätt som det är möjligt att automatisera processen, för att veta när det finns uppdateringar. Följ vår guide för att uppdatera operativsystemet Ubuntu korrekt.

Förbered uppgraderingsmiljön

 1. För att följa denna metod är det första du behöver göra att trycka på Ubuntus startknapp, här hittar du alternativet Programvara och uppdateringar . Klicka på det här alternativet.
 2. Olika alternativ och flera flikar kommer att visas på skärmen, gå till uppdateringsfliken och klicka på den.
 3. Bland de många tillgängliga alternativen i det här avsnittet hittar du “Meddela mig om en ny version av Ubuntu”. Som standard är alternativet för ‘Version med långvarig teknisk support’, du måste ändra det här alternativet till ‘ För alla nya versioner “.
 4. Troligtvis kommer systemet att fråga dig om ditt Ubuntu-kontolösenord, ange det och klicka på alternativet Autentisera och klicka sedan på Stäng.

Har du däremot lösenordsproblem kan du alltid ändra bortglömt root-lösenord i ubuntu för att fortsätta med denna användbara handledning.

Utför Ubuntu-uppdateringar

 1. Gå till Start-knappen och klicka på Programuppdatering .
 2. När du utför det föregående steget kommer systemet att börja skanna den version du för närvarande har av Ubuntu, vänta på att skanningsprocessen ska slutföras.
 3. I händelse av att en uppdatering är tillgänglig kommer versionen av uppdateringen, data relaterade till dess storlek och annan information att visas på skärmen. För att installera den här versionen behöver du bara klicka på alternativet Installera nu .
 4. Det är mycket möjligt att systemet ber dig att ange ditt lösenord, ange det och klicka på knappen Autentisera.
 5. Uppdateringen börjar laddas ner, nedladdningstiden varierar beroende på din internethastighet och kan ta några minuter eller några timmar, även beroende på uppdateringens storlek.

Även när det gäller uppdateringar rekommenderas det att veta hur reparera skadade eller felaktigt installerade paket i Ubuntu från terminal eftersom ibland på grund av ström- eller internetavbrott kan fel uppstå under uppdateringen som måste lösas.

Metoderna vi nämnde ovan kommer att vara giltiga för dig System D’ utnyttjande Ubuntu är uppdaterad och stabil hela tiden . Detta är något ganska positivt för att upprätthålla stabiliteten i vårt system och dess bra framträdande kommer du också att kunna dra nytta av de nya fördelarna som nya versioner av Ubuntu inkluderar.

Relaterade Artiklar

Back to top button