Hur man uppdaterar programvaran på ditt OnStar-system

Om du har ett OnStar-system i din bil kanske du undrar hur du uppdaterar programvaran. Här är en snabbguide om hur du gör just det.
Först måste du hitta OnStar-webbplatsen. När du väl är där måste du skapa ett konto. När du har gjort det kommer du att kunna logga in och komma åt sidan för mjukvaruuppdatering.
Därefter måste du ange din bils VIN-nummer. När du har gjort det kommer du att kunna välja den programuppdatering som du vill installera.
Slutligen måste du följa instruktionerna på skärmen för att installera uppdateringen. När uppdateringen är installerad kommer du att kunna dra nytta av fördelarna med den nya programvaran.

Det finns inget sätt att uppdatera programvaran för din bil i ditt garage. Programuppdateringar är ofta gratis om de åtgärdar ett garantianspråk, åtgärdar ett problem med utsläppssystem eller är en del av ett säkerhetsåterkallande. Kartor kommer att finnas tillgängliga för cirka 900 000 fordon med lanseringen av Maps, som kommer att tillhandahållas av Mapbox och drivs av Mapbox. Chevy MyLink Auto kan uppdateras genom att trycka på telefonknappen för att göra den mer tillgänglig för appar. För att använda Chevrolet Shop måste du vara ansluten till Internet, OnStar eller en mobil hotspot. MyLink är kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto, två av MyLinks mest populära funktioner.

Kan jag uppdatera programvaran i min bil?

Kredit: www.a5oc.com

Det är vanligtvis gratis att få din bils mjukvara uppdaterad. Denna status kan erhållas om de åtgärdar ett garantiproblem, korrigerar problem med utsläppssystem eller fixar säkerhetsåterkallelser. Om ditt fordon saknar OTA-uppdateringsmöjligheter måste du ta det till en lokal återförsäljare.

Datorer kör komplex programvara på dagens fordon för att styra allt från underhållning till motorprestanda. I endast ett fordon är varje kodrad i programvaran hundratals miljoner rader lång. Ett mjukvarufel bakom ratten, i motsats till ett som uppstår när någon sitter, har långtgående konsekvenser. Av olika anledningar utfärdar fordonstillverkare programvaruuppdateringar till sina kunder regelbundet. År 2022 kommer mer än 200 miljoner fordon att kunna ta emot mjukvaruuppdateringar via luften. Detta är trenden i dagens uppdateringar av fordonsmjukvara, med uppdateringar som levereras via luften oftare.

Kan jag uppdatera min bils infotainmentsystem?

Dessutom kan vissa biltillverkare tillåta kunder att uppdatera sitt infotainmentsystem även om deras fordon för närvarande inte uppfyller fordonets årsmodellspecifikationer. Om du vill uppdatera ditt infotainmentsystem bör du först konsultera bilens instruktionsbok.
Om du är osäker på om du kan uppdatera ditt infotainmentsystem eller inte, rådgör med din bils tillverkare.

Programmera om Onstar-modulen

Kredit: Motor Authority

Om du vill programmera om din OnStar-modul måste du kontakta OnStar direkt. När du har gjort det kommer de att kunna hjälpa dig genom processen med att programmera om din modul.

Denna programmering finns på G8Board: A Default OEM Bluetooth/Onstar Retrofit-DIY Guide. Jag kunde få Onstar-tjänsten för $150, med 10 minuters rösttid på telefonen. Så vitt jag vet har jag använt integrerade eftermarknadssatser, och GM-gränssnittet är vida överlägset. Bluetooth-delen jag köpte var redan räddad, så jag berättade exakt vad jag gjorde med den. De anvisade mig till en rådgivare. Han förstod och var öppen för det aktuella ämnet. Han tog mitt telefonnummer, skrev in det på mitt konto och angav sedan VIN:et för fordonet jag körde på mitt konto.

När jag frågade med Onstar tech förklarade han att stations-ID # är svårt att koda, så den nya enhetens stations-ID # kommer att läggas till i mitt VIN. Detta uppnås mer genom deras nätverk snarare än genom att använda själva lådan. Jag kunde bara gissa att de var intresserade av en från auktionen av en GXP-motor/tranny på eBay.

Ny Onstar-uppgradering

Den nya OnStar-uppgraderingen erbjuder många funktioner som inte var tillgängliga tidigare, inklusive möjligheten att låsa och låsa upp dina dörrar på distans, starta ditt fordon på avstånd och ta emot sväng-för-sväng-navigering. Med denna uppgradering kan du även få trafikuppdateringar i realtid och hitta närmaste bensinstation.

Uppdateringar av programvara för fordon

Mjukvaruuppdateringar för fordon blir allt vanligare. Många biltillverkare erbjuder uppdateringar för sina fordons infotainmentsystem och annan programvara, och vissa erbjuder till och med trådlösa uppdateringar som kan laddas ner och installeras utan att någonsin behöva besöka en återförsäljare.
Medan vissa människor kan vara tveksamma till att uppdatera sitt fordons programvara av rädsla för att något ska gå fel, är sanningen att dessa uppdateringar vanligtvis är ganska enkla och okomplicerade. I de flesta fall behöver du bara ansluta ditt fordon till en dator med internetanslutning och följa anvisningarna.
Att uppdatera ditt fordons programvara kan ofta ge dig nya funktioner och buggfixar som kan göra din körupplevelse bättre. Så om du någon gång blir ombedd att uppdatera ditt fordons programvara är det generellt sett en bra idé att gå vidare och göra det.

Uppdatera ditt fordons programvara: Viktiga varningar att tänka på

Utöver den viktiga varningen som nämns ovan finns det några andra saker att tänka på innan du utför en uppdatering. Du måste se till att programvaran som är installerad på ditt fordon är den senaste. Eftersom många uppdateringar släpps i betaform innan de görs tillgängliga för allmänheten, kanske de inte har testats noggrant på alla fordonsmodeller eller märken.
Det är alltid en bra idé att läsa igenom ditt fordons instruktionsbok innan du laddar ner eller utför en uppdatering. Det är möjligt att ditt fordon är inkompatibelt med alla uppdateringar på grund av kravet på en specifik uppsättning steg, och det är också möjligt att du kommer att behöva implementera en specifik uppsättning steg för att installera uppdateringar.
Det är alltid en bra idé att vara försiktig innan du laddar ner eller uppdaterar något. Många programuppdateringar kan leda till att ditt fordon slutar fungera korrekt, och om du inte är bekant med de korrekta procedurerna kan du orsaka betydande skada på ditt fordon under uppdateringsprocessen.

Relaterade Artiklar

Back to top button