Hur man uppdaterar programvaran på din Toyota Sienna

Om din Toyota Sienna börjar kännas lite trög kan det vara dags för en mjukvaruuppdatering. Toyota förbättrar ständigt sina fordon med mjukvaruuppdateringar, och Sienna är inget undantag. Här är en steg-för-steg-guide om hur du uppdaterar programvaran på din Toyota Sienna.
Innan du börjar, se till att din Sienna är ansluten till ett tillförlitligt Wi-Fi-nätverk. Du behöver också en USB-enhet med minst 4 GB ledigt utrymme.
1. Välj “Inställningar” på din Siennas huvudmeny.
2. Rulla ned och välj “Programuppdatering”.
3. Välj “Ladda ner.”
4. Välj USB-enheten som destination för nedladdningen.
5. Nedladdningen startar automatiskt. När det är klart väljer du “Installera”.
6. Installationsprocessen tar några minuter. När det är klart, välj “Starta om.”
Din Toyota Sienna är nu uppdaterad!

Du kan ladda ner den senaste Toyota Entune-uppdateringen genom att starta Entune-appen och ansluta appen till ditt fordon via USB eller Bluetooth. Dina alternativ kommer att presenteras och du kommer att bli ombedd att välja mellan att uppdatera nu eller senare. Processen att ta hand om uppdateringar görs enkel genom att välja NU. Den 1 december 2020 kommer Toyota-fordon som använder Entune inte längre att kunna göra det. Den är kompatibel med både iPhone och Android operativsystem. Förutom Wi-Fi och Scout GPS Link är alla testversioner gratis, även om Dynamic Navigation och Scout Connect kan aktiveras efter det ursprungliga köpet eller leasingavtalet.

Hur uppdaterar jag mitt Toyota bilsystem?

Kredit: www.auxdelicesdirene.com

Det finns några olika sätt att uppdatera ditt Toyota bilsystem. Ett sätt är att använda Toyota Entune-appen. Denna app låter dig ladda ner uppdateringar och installera dem på ditt bilsystem trådlöst. Ett annat sätt att uppdatera ditt system är att använda ett USB-minne. Du kan ladda ner uppdateringarna till enheten och sedan ansluta den till din bil för att installera uppdateringarna.

Även om du inte kan använda teknik är det en enkel process att uppdatera Toyota EntuneTM. Oxmoor Toyotas användbara guide för att köpa ett fordon finns nedan. Entune ger förare tillgång till Apple CarPlayTM, Amazon Alexa och en mängd andra appar. Vår lokala Toyota-återförsäljare har allt du behöver för att lära dig om Toyota Safety SenseTM och ToyotaCare. När du behöver uppdatera dina kartor tar vi dig tillbaka på vägen så snart som möjligt. Läser min Toyota 4-dörrars för oljebyten? Har ditt bromsljus en utbränd krets? Du bör byta din syntetiska olja minst en gång om året.

Så här uppdaterar du din Toyota Ca

Det är enkelt att uppdatera din Toyotas mjukvara med hjälp av EntuneTM-appen eller en USB-anslutning. Du kan ladda ner uppdateringen genom att ansluta din bil till din dator och följa stegen i appen; installationen kan också slutföras genom att följa stegen i appen. Även om det kan vara oöverkomligt dyrt att uppdatera ett fordon, är det väl värt det i ett fordon som är både säkert och pålitligt.

Kan du uppgradera Toyotas infotainmentsystem?

Kredit: Weebly

Det är möjligt att göra ditt nyare Toyota-fordon Android Auto eller Apple CarPlay-kompatibelt. Att uppgradera ditt infotainmentsystem kan vara så enkelt som att installera den senaste versionen av programvaran.

Vissa 2018 och 2019 Toyota-modeller, som Camry, Sienna och Corolla, kommer att vara berättigade till uppdateringen. Att använda CarPlay i bilen är ett säkrare och bekvämare sätt att använda din iPhone. CarPlay-funktionen ger dig tillgång till en mängd olika tjänster som vägbeskrivningar, ringa telefonsamtal, skicka och ta emot meddelanden och lyssna på musik när du är på språng. Om du äger ett fordon av 2018 årsmodell kan du få uppdateringen gratis på Le Mieux Toyota. Du kan spela upp din iPhones musik, kartor och andra appar på din telefon via CarPlay. En Alexa kan också användas för att lyssna på musik, ställa in en timer och göra en mängd andra saker. Apple tar ut en liten avgift till sina officiella leverantörer för Carplay, Airplay och e-handelshårdvara.

Det är möjligt att uppgradera ett Toyotas infotainmentsystem beroende på fordonets modell och år. Du kan enkelt lägga till Apple Carplay och Android Auto-kompatibilitet genom att använda Toyota Entune 2.0 och 2.5 Carplay kit. Kunder som redan har ett ljudsystem i sina fordon kan uppgradera till Radio Upgrade. För att uppdatera skärmen i din Toyota måste du först ansluta din USB- eller Bluetooth-enhet. Entune gör det enkelt för förare att använda Apple CarPlay, Amazon Alexa och andra appar utöver Apple CarPlay. För att manuellt uppdatera ditt multimediasystem, anslut det till en USB- eller Bluetooth-anslutning och välj sedan MANUELL från appmenyn. Apple CarPlay är nu tillgängligt under 2019 års modellår på utvalda Toyota-modeller, inklusive 2019 Avalon, Camry, Corolla Hatchback, Camry och Sienna.

Germain Toyota från Columbus har skapat en guide som hjälper dig att lära dig hur du använder Apple CarPlay. Med CarPlay-appen kan du lyssna på musik, ringa samtal, skicka och ta emot meddelanden och få vägbeskrivningar samtidigt som du är uppkopplad. Du kan komma åt dina favoritappar för smartphones på din Toyota från skärmen med applådan.

Uppgradering av Entune™ och infotainmentsystem

Om du vill använda EntuneTM i ditt fordon måste du ha en uppgradering av infotainmentsystemet. Om du inte redan har uppgraderat infotainmentsystemet rekommenderar vi att du utför både EntuneTM-uppdateringen och Audio Multimedia System-uppdateringen samtidigt.

Toyotas mjukvaruuppdateringar

Som en av de största och mest populära biltillverkarna i världen letar Toyota alltid efter sätt att förbättra sina fordon. Det är därför företaget erbjuder mjukvaruuppdateringar för sina bilar och lastbilar.
Dessa uppdateringar kan ge nya funktioner och funktionalitet, samt förbättra befintliga. De kan också fixa buggar och andra problem. Oavsett om du har en Toyota som är några år gammal eller en som är helt ny, är det en bra idé att hålla dig uppdaterad med de senaste mjukvaruuppdateringarna.
Du kan vanligtvis hitta information om Toyotas mjukvaruuppdateringar på företagets hemsida. Välj bara ditt fordons modell och år och leta sedan efter avsnittet “Programuppdateringar”.

Toyotas mjukvaruuppdateringar är i allmänhet en enkel process. Infotainmentsystemet i ett fordon är vanligtvis det bekvämaste sättet att åstadkomma detta. Om vissa uppdateringar krävs kan datorn behöva anslutas till en USB-enhet. Den senaste SD-kortets navigationsuppdatering är endast tillgänglig via en lokal återförsäljare eller genom en deltagande återförsäljare. Apple CarPlay, Amazon Alexa och en mängd andra appar är bland de appar som förare kan använda med Entune. Du kan ladda ner och installera de senaste uppdateringarna för din bil när du är ansluten till en USB- eller Bluetooth-enhet. Den 1 december 2020 kommer Entune inte längre att vara tillgängligt.

Du kommer att lära dig hur du använder OTA-uppdateringar (Over-the-air) i den här guiden för att uppdatera din Toyotas audio-multimediasystem. Förutom Entune 3.0, den senaste uppdateringen av infotainment- och telematikplattformen, var Toyota Camry 2018 den första som fick den nya tekniken. Din bils mjukvaruuppdateringar är vanligtvis kostnadsfria. Det gör det enklare än någonsin att hitta och spara dina favoritlåtar genom att använda System. Apple CarPlay och Android Auto tillåter båda trådlösa anslutningar, så att du kan använda dem tillsammans. Google Point-of-Interest-funktionen, såväl som molnnavigering, är tillgängliga på vissa modeller. Denna teknik kommer att vara tillgänglig för första gången på ett fordon när Toyota rullar ut sin Tundra 2022.

Med den senaste Toyota Entune-uppdateringen är det enklare än någonsin att hålla kontakten när du är på resande fot. Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet innebär att du kan använda din smartphone för att komma åt din musik, kartor och annat innehåll via systemet. För att komma åt onlinebutiken, gå till “e-butiken.” länk. EntuneTM-appen är för närvarande endast tillgänglig på utvalda Toyota-modeller. Dessutom innehåller den nya uppdateringen en 8-tums pekskärm, vilket gör det ännu enklare att styra Entunes funktioner. Du kan nu använda Android Auto eller Apple CarPlay för att styra din nyare Toyota genom att uppdatera den.

Hur du håller din Toyotas ljudmultimediasystem uppdaterat

Många moderna fordon är utrustade med sofistikerad programvara för att styra allt från motorprestanda till underhållning ombord. Som med de flesta program körs denna programvara ofta på datorer, och uppdateringar krävs för att hålla den uppdaterad med de senaste säkerhets- och prestandaförbättringarna.
Audio-multimediasystemet (AMS) i ett Toyota-fordon är ett bra val för att vara ett av dessa system. Att använda OTA-uppdateringar för att uppdatera din Toyotas ljudmultimediasystem är ett alternativ som du kan prova här, och den här instruktionsvideon hjälper dig att lära dig hur du uppdaterar det automatiskt eller manuellt.

Uppdateringar av Toyota Audio Multimedia System

Toyotas multimediasystem för ljud ger uppdateringar om en mängd olika ämnen, inklusive ny produktinformation, specialerbjudanden och tekniska bulletiner. Kunder kan registrera sig för att få dessa uppdateringar via e-post eller RSS-flöde.

Det råder ingen tvekan om att Toyotas nya ljudmultimediasystem har förändrats. Systemet gör det enkelt att hitta och spara din favoritmusik. Du kan komma i kontakt med Apple CarPlay och Android Auto med hjälp av trådlösa funktioner. Apple Music och Amazon Music har nu lagt till streamingfunktioner. Med Toyotas nya audio-multimediasystem kan du välja den musik du gillar och de skärminställningar du föredrar redan från början. Det nya systemet ger också förbättrad Bluetooth-kompatibilitet, vilket gör att upp till fem enheter kan paras ihop samtidigt. Vissa modeller inkluderar även Google Point-of-Interest, som är tillgänglig som en separat funktion i funktionen Cloud Navigation.

Toyotas nya multimediasystem för ljud är byggt med säkerhet i åtanke. Du kan ändra volymen på högtalarna eller ändra temperaturen på bilen med verktyget Voice Assistant. Med Drive Connect Cloud Navigation kan du dela din beräknade ankomsttid med vem som helst på din telefonlista. Denna teknik är nu tillgänglig på 2022 Toyota Tundra som den första modellen med den.

Uppgradera din bilupplevelse med den nya Entune-appen

Entune tillhandahåller ett antal förbättringar för att göra din bilupplevelse roligare, till exempel Apple CarPlay-kompatibilitet, Android Auto och CarPlay-integration. Du kan också använda appen för att ändra inställningarna på ditt fordon, ta emot trafikuppdateringar live och hålla koll på väderförhållandena.
I händelse av att du inte är bekväm med att använda Entune kan du också uppdatera din bil manuellt genom att ansluta till ditt fordons dator via en USB- eller Bluetooth-anslutning. Den senaste versionen av Entune 3.0 innehåller ett antal nya och förbättrade funktioner. Genom att uppgradera till den senaste versionen av Entune-appen kan du göra din bils ljud- och multimediasystem roligare.

Senaste Toyota Entune-uppdateringen

Toyota Entune-systemet är en uppsättning populära appar och datatjänster som är integrerade med utvalda Toyota-fordon. Systemet innehåller funktioner som Pandora och iHeartRadio strömmande radio, bränslepriser, trafik, sport och väder. Den senaste uppdateringen av Toyota Entune ger ett uppfräschat gränssnitt och nya funktioner som integration med Yelp och Facebook Places, samt stöd för Apple Watch.

Entune App Suite Connect ger förare ett antal användbara funktioner.
En destinationsguide som kan ge information om sevärdheter, restauranger och andra intressanta platser nära förarens aktuella plats, såväl som närliggande attraktioner. Röstkommandon, som de som används för att styra klimat- och ljudanläggningen i en bil, ingår i systemet. Realtidsuppdateringar från vänner och familj Entune App Suite Connect, en ny app från Toyota, låter förare dra nytta av en mängd funktioner och tjänster som gör körningen enklare. Förare kan använda röstkommandon för att ändra inställningar i sina bilar genom att använda appen Entune App Suite Connect, som inkluderar klimat- och ljudsystemen. Dessutom kan förare få uppdateringar i realtid från vänner och familj via appen, vilket gör det till ett bekvämt sätt att hålla kontakten när du är på språng.

Hur man får Apple Carplay i din Toyota

För att använda Android Auto måste du ha den senaste versionen av Toyota Entune-appen, som är gratis att ladda ner från Google Play Butik. Du måste ha den nya 2018- eller 2019-modellen Toyota Camry, Lexus ES eller Rav4 för att kunna använda Apple CarPlay. En snabb titt på Toyotas webbplats ger dig mer information om hur du kommer igång.

Relaterade Artiklar

Back to top button