Hur man uppdaterar ett gammalt Word-dokument till det senaste Word-formatet

Om du vill använda moderna funktioner Word 2019 eller Kontor 365 måste du uppdatera dokumenten Ord om de är baserade på en äldre version av programvaran Ord . Uppgradering säkerställer att dina dokument är kompatibla med nyare versioner Ord och att du kommer att kunna använda den nya formateringen och andra verktyg som finns tillgängliga i de senaste versionerna av programvaran.

Att konvertera ett gammalt Word-dokument till en nyare version tar bara några få klick om du har programvaran installerad på din dator ord. När filen har konverterats ser du att den har ett nytt tillägg som endast används i nyare filer ord.

Uppdatera Word-dokument med Word-programvara(Uppgradera Word-dokument med Word-programvaran)

Om paketet är installerat på din dator Microsoft Office, troligen har du också det installerat (Microsoft Office)Ord . Du kan använda den här programvaran utan att behöva några tillägg för att uppdatera dokument Ord .

Högerklicka(Högerklicka) på dokumentet du vill konvertera och välj ” Öppet från kl(Öppna med) hjälp” och sedan ” Ord » . Detta säkerställer att filen öppnas i rätt programvara.

När dokumentet öppnas klickar du på ” Fil(File)” i det övre vänstra hörnet. Välj sedan fliken märkt ” Information(Info)” i det vänstra sidofältet och klicka på ” Omvandla(Konvertera)” i den högra panelen.

En dialogruta visas på skärmen som ber dig bekräfta åtgärden. Här är vad han i princip vill berätta för dig:

  • Ditt gamla dokument kommer att ersättas av det nya uppdaterade.
  • Det kommer att ske mindre layoutändringar.
  • Klick ” Mer”(Berätta mer) om du vill veta mer om processen. Om du inte vill se den här dialogrutan för framtida konverteringar, markera rutan.
  • Klicka slutligen på knappen OK(OK) för att starta konverteringen.

Ett annat sätt att uppdatera ett dokument är att använda Words sparameny. När dokumentet är öppet klickar du på ” Fil(File)” och välj ” Spara som(Spara som) ” .

Välj sedan ” Word-dokument(Word-dokument)” från rullgardinsmenyn Format och klicka på ” Spara(Spara) » . Observera att detta inte ersätter den gamla versionen av dokumentet, utan skapar en helt ny kopia av dokumentet baserat på den nyare versionen av programvaran. Ord .

Du kan följa stegen ovan för att uppdatera så många gamla Word-dokument till nyare versioner som du vill.

Dessutom, eftersom det bara är några få klick och du har möjlighet att stänga av dialogrutan, kan du enkelt konvertera flera dokument på kort tid.

Uppgradera Word-dokument till Microsoft Word Online(Uppgradera Word-dokument till Microsoft Word Online)

Om programvaran inte är installerad på din dator Ord och du föredrar att använda onlineapplikationen Ord kan du också använda den för att konvertera dokument Ord .

Onlineappen ger nästan samma funktioner och gränssnitt som offlineappen.

Öppna en modern webbläsare och navigera till Office on the Web-webbplatsen (Office online). Väl där loggar du in på ditt konto om du inte redan har gjort det.

När huvudgränssnittet laddas, klicka på ” Börja om(Starta ny)” och välj ” Ladda ner och öppna(Ladda upp och öppna) » . Detta gör att du kan ladda ner den gamla filen Ord från din dator.

Navigera till mappen där ditt dokument finns och välj det att ladda upp online.

Med filen nedladdad och öppen på skärmen klickar du på ” Redigera dokument(Redigera dokument)” och välj sedan ” Redigera i webbläsaren(Redigera i webbläsaren) » .

Du kommer att uppmanas att först konvertera din fil och sedan låta dig redigera den. Det står också att en kopia av originaldokumentet kommer att skapas.

Klick ” Omvandla(Konvertera)” vid prompten.

Om du vill se ändringar i layouten klickar du se . Klicka annars på ” Förändra(Redigera) » för att börja redigera dokumentet.

För att få en kopia av dokumentet för åtkomst offline, klicka på ” Fil”(Arkiv) och välj ” Spara som(Spara som)” och sedan ” Ladda ner en kopia(Ladda ner en kopia) » .

Klick ” Ladda ner(Ladda ner)” på nästa skärm för att börja ladda ner dokumentet till din dator.

Det uppladdade dokumentet måste vara en uppdaterad version av ditt gamla dokument Ord .

Nu när dina dokument är uppdaterade kan du använda alla moderna funktioner i dem. Ord . Du kan använda nyare redigeringsverktyg, använda ett nyare filtillägg, etc. utan oro.

Björn(Tänk dock på att om du behöver skicka tillbaka filen till någon och de använder en äldre version av programvaran, kommer de inte att kunna se de nya ändringarna som gjorts i dokumentet.

Vad är kompatibilitetsläge i Microsoft Word?(Vad är kompatibilitetsläge i Microsoft Word?)

När du öppnar en äldre version av ett dokument i den senaste programvaran Ord hittar du text som säger ” Kompatibilitetsläge(Kompatibilitetsläge ) ” som visas bredvid dokumentnamnet högst upp. Du(Har du någonsin undrat vad den här texten betyder?

Kompatibilitetsläge(Kompatibilitetsläge) är faktiskt det läge som används i nyare versioner Ord för att säkerställa att när du redigerar dina gamla dokument, kommer de inte att ändras av de senaste redigeringsverktygen i programvaran.

Det beror på att Ord vill inte att du lägger till några funktioner till dina gamla dokument än gamla versioner Ord förstår inte. Till exempel, om du lägger till ett nytt formateringsalternativ som är tillgängligt i Word 2016 till dokumentet Word 2004 version Ord 2004 känner inte igen formatering. Den kan sedan visa chiffertextdokumentet och så vidare.

Kompatibilitetsläge säkerställer att dessa saker inte händer och du kan bara använda formateringsverktyg och andra verktyg som är helt kompatibla med den aktuella versionen av dokumentet ord.

Om du vill använda de moderna funktionerna i Word 2019 eller Office 365 måste du uppgradera dina Word-dokument om de är baserade på en gammal version av Word-programvaran. Uppgradering säkerställer att dina dokument är kompatibla med de nyare versionerna av Word och att du kan använda den nya formateringen och andra verktyg som finns tillgängliga i de senaste versionerna av programvaran.

Att konvertera ett gammalt Word-dokument till en nyare version tar bara några få klick så länge Word-programvaran är installerad på din dator. När filen har konverterats ser du att den har ett nytt tillägg som bara nyare Word-filer använder.

Uppgradera Word-dokument med Word-programvaran

Om du har Microsoft Office-paketet installerat på din dator har du sannolikt Word installerat också. Du kan använda denna programvara utan att behöva några tillägg för att uppgradera dina Word-dokument.

Högerklicka på dokumentet du vill konvertera och välj öppna med följd av Ord. Detta säkerställer att filen öppnas i rätt programvara.

När dokumentet öppnas, klicka på fil fliken i det övre vänstra hörnet. Välj sedan fliken som säger info i det vänstra sidofältet och klicka på Konvertera i den högra rutan.

En dialogruta kommer att visas på skärmen som ber dig bekräfta din åtgärd. Här är vad den i princip vill berätta för dig:

  • Ditt gamla dokument kommer att ersättas med det nya uppgraderade.
  • Det kommer att göras mindre ändringar i layouten.
  • Klicka på berätta mer om du vill veta mer om processen. Om du inte vill se den här dialogrutan för framtida konverteringar, markera kryssrutan.
  • Slutligen träffade OK knappen för att starta konverteringen.

Ett annat sätt att uppgradera ditt dokument är att använda Words sparameny. När dokumentet är öppet klickar du på fil fliken och välj Spara som.

Välj sedan word-dokument från formatrullgardinsmenyn och tryck Spara. Tänk på att detta inte ersätter den gamla versionen av dokumentet utan skapar en helt ny kopia av dokumentet baserat på den nyare Word-programvaran.

Du kan följa stegen ovan för att uppgradera så många av dina gamla Word-dokument till nyare versioner som du vill.

Dessutom, eftersom det bara är en fråga om några klick och du har möjlighet att inaktivera dialogrutan, kan du enkelt konvertera ett antal dokument på kort tid.

Uppgradera Word-dokument till Microsoft Word Online

Om du inte har Word-programvaran installerad på din dator och du föredrar att använda Word-appen online, kan du också använda den för att konvertera dina Word-dokument.

Onlineappen ger i stort sett samma funktioner och gränssnitt som den offline.

Öppna en modern webbläsare och gå över till Office-webbplatsen. När du väl är där, logga in på ditt konto om du inte redan är det.

När huvudgränssnittet laddas upp, klicka på alternativet som säger börja om och välj Ladda upp och öppna. Det låter dig ladda upp din gamla Word-fil från din dator.

Navigera till mappen där ditt dokument finns och välj det för att det ska laddas upp online.

När filen har laddats upp och är öppen på din skärm, klicka på Redigera dokument alternativet och välj sedan Redigera i webbläsaren.

En prompt kommer att visas som säger att den först kommer att konvertera din fil och sedan låter dig redigera den. Det står också att en kopia av ditt originaldokument kommer att skapas.

Klicka på Konvertera vid uppmaningen.

Om du vill se ändringarna i layouten, klicka på se. Klicka annars på Redigera för att börja redigera dokumentet.

För att få en kopia av dokumentet för åtkomst offline, klicka på fil menyn och välj Spara som följd av Ladda ner en kopia.

Klicka på Ladda ner på följande skärm för att börja ladda ner dokumentet till din dator.

Det nedladdade dokumentet bör vara den uppgraderade versionen av ditt gamla Word-dokument.

Nu när dina dokument har uppgraderats är du fri att använda någon av de moderna funktionerna i Word i dem. Du kan använda nyare redigeringsverktyg, använda ett nyare filtillägg och så vidare, utan några bekymmer.

Kom dock ihåg att om du behöver skicka tillbaka filen till någon och de använder en äldre version av programvaran, kommer de inte att kunna se de nyare ändringarna som gjorts i dokumentet.

Vad är kompatibilitetsläge i Microsoft Word?

När du öppnar en gammal version av ett dokument i den senaste Word-programvaran hittar du en text som säger Kompatibilitetsläge visas bredvid dokumentnamnet högst upp. Har du någonsin undrat vad den texten betydde?

Kompatibilitetsläge är faktiskt ett läge som de nyare versionerna av Word använder för att säkerställa att när du redigerar dina gamla dokument, ändras de inte med de senaste redigeringsverktygen i programvaran.

Det beror på att Word inte vill att du ska lägga till några funktioner i dina gamla dokument som de gamla versionerna av Word inte förstår. Till exempel, om du lägger till ett nytt formateringsalternativ som är tillgängligt i Word 2016 till ditt Word 2004-dokument, kommer 2004-versionen av Word inte att förstå formateringen. Det kan då visa dokumentet med kodad text och så vidare.

Kompatibilitetsläge säkerställer att saker som det inte händer och att du bara kan använda formateringen och andra verktyg som är helt kompatibla med din nuvarande Word-dokumentversion.

Relaterade Artiklar

Back to top button