Hur man uppdaterar drivrutiner för programvara utan administratörsrättigheter

Förutsatt att du använder en Windows-dator finns det några sätt att uppdatera drivrutiner utan administratörsrättigheter.
Ett sätt är att använda Enhetshanteraren. För att göra detta, gå till Start > Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Enhetshanteraren. Hitta enheten du vill uppdatera drivrutinerna för, högerklicka på den och välj Uppdatera drivrutinsprogramvara.
Om det inte fungerar kan du försöka ladda ner drivrutinerna från tillverkarens webbplats och installera dem manuellt. Detta kräver att du känner till modellen och märket på din enhet, samt den specifika versionen av Windows du använder.
Ett annat alternativ är att använda ett drivrutinsuppdateringsverktyg. Dessa verktyg skannar din dator efter föråldrade drivrutiner och låter dig sedan ladda ner och installera de senaste drivrutinerna. Vissa av dessa verktyg är gratis, medan andra måste köpas.
Om du fortfarande har problem med att uppdatera dina drivrutiner kan du kontakta tillverkarens kundsupport för hjälp.

Hur kringgår jag administratörslösenordet för ett program? Innan du kan komma åt administratörskontot måste du först aktivera det. När du kör programmet som administratör kan du ändra genvägsinställningarna genom att klicka på OK i genvägslistan. Hur kan jag sluta be om administratörstillstånd?

Du kan hantera dina enheter genom att högerklicka på din Start-meny och välja “Enhetshanteraren”. Välj “Uppdatera drivrutin” från menyn efter att ha sökt efter enheten som du vill uppdatera drivrutinen till. Välj “Egenskaper” istället för den aktuella förarens namn om du behöver mer information om det. En drivrutinsuppdatering kan också göras vid denna tidpunkt.

Hur uppdaterar jag drivrutiner utan administratörsrättigheter?

Kredit: windowsbulletin.com

Leta efter Drivrutinsinstallation i den vänstra rutan. Genom att högerklicka på alternativet Tillåt icke-administratörer att installera drivrutiner kan du aktivera det för dessa enhetsinställningsklasser.

En skrivarinstallation är vanligtvis smidig på Windows 8. Som ett resultat av Microsofts säkerhetsregler uppfyller nästan alla skrivare på marknaden nu dessa krav. Det enda steget som krävs för att använda de flesta skrivare är att skriva rätt kommando. Microsoft kan tillhandahålla drivrutiner för ett fåtal skrivare som kräver dem. Microsoft kan erbjuda uppdateringar till ett fåtal skrivare. Vissa äldre skrivare kanske inte kan köra Windows 8. Om du uppmanas att köra installationsprogrammet högerklickar du på den körbara filen och väljer Kör som administratör. John Granby lanserade WAP-utvecklarwebbplatsen 2008 som en av dess grundare.

Fördelar med att installera programvara utan administrativa rättigheter

När du installerar ett program måste du ge programvaruadministratören fullständig kontroll över det. Eftersom installationen av en felaktig eller falsk enhetsdrivrutin kan äventyra datorn och försämra prestanda, är detta en bra säkerhetsåtgärd. Vissa programvaruinstallationer kräver å andra sidan ingen administrativ kontroll för att installera. Skrivardrivrutiner kan till exempel installeras genom att ändra registernyckeln om ingen administratör är närvarande. Dessutom, när Windows-uppdateringar är inställda på att automatiskt laddas ner och schemaläggas, kan de installeras utan behov av användarrättigheter.

Administratörsinstallation

Kredit: www.contedia.com

En administrativ installation innehåller en källavbildning av programmet som liknar en källavbildning som finns på en CD-ROM. Den här administrativa bilden kan användas av användare i en arbetsgrupp för att installera produkten direkt.

I Microsoft Windows måste du ge din dator behörighet innan du kan köra UAC-prompten. Om du är inloggad som administratör kan du stöta på ett behörighetsfel om du försöker köra kommandotolken. I Windows 10 kan du använda alternativet Kör som administratör för att köra ett program som administratör. När UAC-prompten bekräftar att du vill bevilja privilegier klickar du på knappen Bevilja privilegier. Kommandotolken används av administratörer för att modifiera eller redigera systemfiler. Om du har en annan Windows-version än den som anges nedan kan du inaktivera kontrollprompten för användarkonto genom att följa stegen nedan.

Förbigå administratörsbehörigheter

För att kringgå denna mekanism lägger många användare helt enkelt till ett användarkonto till den lokala gruppen “Administratörer”, och därigenom inaktiverar eller beviljar användaren behörighet.

När du konfigurerar ett användarkonto kan användare bevilja eller inaktivera administratörsbehörigheter. För att kringgå ett Windows-administratörslösenord, använd det lokala administratörslösenordet. Ange kommandot net user administrator /active i kommandorutan för att aktivera administratörskontot. När du kommer till denna punkt kan du klicka på Enter-tangenten. Windows 10-användare kan använda CMD för att få tillgång till sina konton utan att behöva ange några användarspecifika lösenord. BIOS på varje dator har ett standardadministratörslösenord. Dell-datorer använder samma lösenord som sina kunder. Titta på datorerna till vänner eller familj som nyligen har använt dem för att ta reda på om detta är ett problem.

Policy för skrivardrivrutiner

Skrivardrivrutinspolicyn är en uppsättning riktlinjer som dikterar hur skrivardrivrutiner ska skapas och underhållas. Policyn täcker ämnen som hur man skapar drivrutiner som är kompatibla med flera skrivarmodeller, hur man testar och felsöker drivrutiner och hur man skickar in drivrutiner för inkludering i det officiella skrivardrivrutinarkivet.

Administratören och Power User är de enda som kan installera en skrivardrivrutin för en nätverksskrivare. Den här inställningen förhindrar oprivilegierade användare från att ladda ner och installera en opålitlig skrivardrivrutin. Den försöker ladda ner drivrutinen med den betrodda sökvägen som användes i installationen av utskriftsundersystemet. Både signerade och osignerade skrivardrivrutiner installeras som standard som standard på skrivarservrar. Otillåtna skrivardrivrutiner som installeras av illvilliga användare kan orsaka systemskador. Vissa organisationer kan tillåta användare att installera skrivardrivrutiner på sina egna datorer om det är lämpligt för dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button