Hur man uppdaterar Actiontec ECB6200 firmware

Jag köpte nyligen en Actiontec MoCA 2.0 Ethernet-till-koax-adapter, (Actiontec MoCA 2.0 Ethernet-till-koax-adapter) eftersom hela mitt hus är anslutet till koaxialkabel, och jag bytte nyligen till FIOS Quantum Gateway(FIOS Quantum Gateway) som också stöder MoCA 2.0 .

Med den här adaptern kunde jag öka den lokala dataöverföringshastigheten i min lokalt nätverk(LAN) upp till cirka 400 Mbps(Mbps) eller 50 MB/s jämfört med den tidigare hastigheten jag fick med MoCA 1.1 vilket var cirka 100 Mbps(Mbps) eller 12,5 MB/s .

Jag skrev också nyligen ett inlägg på min andra sida där jag förklarade att uppgradering till den nya Quantum Gateway är ett bra steg om du har en FIOS för din Internet(Internet).

Trots att detta är en utmärkt adapter och en av få som stödjer MoCA 2.0 , det har också vissa problem. Om du läser recensioner på Amazon det är antingen bra eller kraschar ofta och måste startas om.

Som tur är företaget Actiontec tillhandahållit nya firmwareuppdateringar. Tyvärr kunde jag inte hitta någon sida som kunde berätta för mig hur jag uppdaterar firmware på adaptern! Slutligen kontaktade jag kundtjänstrepresentanterna kl Actiontec och lärde sig proceduren.

I den här artikeln kommer jag att leda dig genom processen att ansluta till webbgränssnittet på Actiontec ECB6200 adapter(Actiontec ECB6200) och firmwareuppdatering. Dessutom kommer jag också att tillhandahålla en länk för att ladda ner den senaste firmware de gav mig. Denna procedur kanske fungerar eller inte ECB6000 .

ECB6200 firmware uppdatering

Först måste du koppla bort koaxialkabeln från adaptern. När du har gjort detta, anslut ena änden av kabeln Ethernet till adaptern och den andra änden till Windows PC.(ethernet)

Nu på din PC med Windows vi måste ändra några nätverksinställningar så att du kan ansluta till webbgränssnittet på adaptern. För att göra detta, öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) och klicka på ” Nätverks-och delningscenter”(Nätverks-och delningscenter). Se till att du byter vy kategorier(Kategori) till små(liten) eller stor(Stora ikoner.

kommunikations- och datacenter

Gå nu vidare och klicka på ” Ändra adapterinställningar(Ändra adapterinställningar)” i menyn till vänster.

Ändra adapterinställningar

Högerklicka ethernet eller lokal anslutning(Local Area Connection) nätverk och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

LAN-egenskaper

Välj Internetprotokoll version 4 (TCP/IPv4) från listan och klicka på ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

tcpip v4 egenskaper

Gå vidare och välj alternativknappen ” Använd följande IP-adress( Använd följande IP-adress) ” och ange följande siffror som visas nedan. Jag valde 192.168.144.5 som IP-adress, men du kan välja vad som helst för det sista numret så länge det inte slutar med .30 eller .1.

IP-adressinställningar

Nödvändigtvis(Gör) ställ in standardgateway 192.168.144.1 . Du behöver inte ange några siffror för DNS – servrar. Klicka på “OK”(Klicka på OK) och sedan på “OK” igen för att återgå till kontrollpanel(Kontrollpanel) . Öppna nu en webbläsare och ange följande IP-adress: 192.168.144.30 .

Att komma in

Om allt är korrekt inställt bör du se en enkel webbsida Actiontec med adapterinformation. Där det står ” Mjukvaru-version”(SW Version) , indikerar den aktuella firmwareversionen för adaptern Actiontec. Den senaste versionen när detta skrivs är 2.11.1.10.6200.1.

ecb_flashimage_2_11_1_10_6200_1

Du kan ladda ner den senaste firmware från länken ovan. Detta skickades direkt till mig av företaget Actiontec , och jag skannade också den med VirusTotal för att se till att den var ren. Klicka nu på ” Programuppdatering(SW Update)” och tryck på ” Recension(Bläddra) » för att välja en fil .bin . Du måste självklart packa upp innehållet först innan du försöker ladda ner filen.

actiontech mjukvaruuppdatering

Klicka på knappen Ladda ner(Ladda upp) “, och nedladdningen börjar. Du kommer att se nedladdningsprocenten och när den når 100 % bör det stå ” Redo(Klar) och starta om”(Startar om). Observera att det faktiskt inte uppdaterar skärmen för tillfället. Du bör vänta någon minut och sedan bara försöka uppdatera webbsidan igen.

När det gäller mig var jag tvungen att uppgradera ett par av dem och stötte på några problem. För det första fastnade det ibland på en viss procent vid lastning. Första gången jag provade det gick det upp till 87% och sen satt jag bara där. Till slut kopplade jag ur den, kopplade in den igen och försökte igen. Till slut fungerade det.

Vid ett annat tillfälle gick uppdateringen bra, men när jag kopplade in den igen på den plats där jag använde den i mitt hus, fortsatte den att kopplas ur. Strömindikatorlampan tändes, sedan tändes koaxiallampan och två sekunder senare släcktes koaxiallampan. Sedan släcks strömlampan och tänds igen, och sedan samma sak med koaxiallampan. I det här fallet var jag tvungen att trycka och hålla ned återställningsknappen i cirka 10 sekunder efter att ha kopplat bort alla kablar och det löste problemet.

Om du läser det här inlägget månader efter att det skrevs, var noga med att kontakta dem direkt på 888-436-0657 eller fyll i detta onlineformulär för teknisk support för att få den senaste firmware via e-post. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Jag köpte nyligen Actiontec MoCA 2.0 Ethernet till Coax-adapter eftersom hela mitt hus är kopplat för koaxialisering och jag uppgraderade nyligen till FIOS Quantum Gateway som också stöder MoCA 2.0.

Med den här adaptern kunde jag öka den lokala dataöverföringshastigheten på mitt LAN till någonstans runt 400 Mbps eller 50 MB/s jämfört med den tidigare hastigheten jag fick med MoCA 1.1, som var runt 100 Mbps eller 12,5 MB/s.

Jag skrev också nyligen ett inlägg på min andra sida där jag förklarade hur det är ett bra drag att uppgradera till den nya Quantum Gateway om du har FIOS för ditt Internet.

actiontec moca 2 adapter

Även om detta är en fantastisk adapter och en av de få där ute som stöder MoCA 2.0, har den också några problem. Om du läser recensionerna på Amazon är det antingen fantastiskt eller så faller det ofta och måste startas om.

Lyckligtvis har Actiontec varit på toppen av detta med nya firmwareuppdateringar. Tyvärr kunde jag inte hitta en sida som kunde berätta för mig hur man uppdaterar firmware på adaptern! Slutligen kom jag i kontakt med kundtjänstrepresentanterna på Actiontec och lärde mig proceduren.

I den här artikeln kommer jag att leda dig genom processen att ansluta till webbgränssnittet på Actiontec ECB6200-adaptern och uppdatera den fasta programvaran. Dessutom kommer jag också att tillhandahålla en nedladdningslänk för den senaste firmware som de gav mig. Denna procedur kan eller kanske inte fungerar på ECB6000.

Uppgradera ECB6200 Firmware

För att komma igång måste du koppla bort koaxialkabeln från adaptern. När du har gjort det, fortsätt och anslut ena änden av en Ethernet-kabel till adaptern och den andra änden till en Windows-dator.

Nu på din Windows-dator måste vi ändra några nätverksinställningar så att du kan ansluta till webbgränssnittet på adaptern. För att göra detta, öppna Kontrollpanelen och klicka på Nätverks-och delningscenter. Se till att du byter från Kategori se till små eller stor ikoner.

Nätverks-och delningscenter

Gå nu vidare och klicka på Ändra adapterinställningar i menyn till vänster.

ändra adapterinställningar

högerklicka på ethernet eller Local Area Connection och välj Egenskaper.

lan fastigheter

Välj Internetprotokoll version 4 (TCP/IPv4) från listan och klicka sedan på Egenskaper knapp.

tcpip v4 egenskaper

Gå vidare och välj Använd följande IP-adress alternativknapp och skriv in följande siffror som visas nedan. För IP-adressen valde jag 192.168.144.5, men du kan välja vad som helst för det sista numret så länge det inte slutar med .30 eller .1.

ip-adressinställningar

Se till att ställa in standardgatewayen till 192.168.144.1. Du behöver inte ange några nummer för DNS-servrarna. Klicka på OK och sedan på OK igen för att komma tillbaka till kontrollpanelen. Öppna nu en webbläsare och skriv in följande IP-adress: 192.168.144.30.

actiontec inloggning

Om allt är korrekt konfigurerat bör du se en enkel Actiontec-webbsida med information om adaptern. Där det står SW-version är den aktuella firmwareversionen för Actiontec-adaptern. Den senaste versionen när detta skrivs är 2.11.1.10.6200.1.

ecb_flashimage_2_11_1_10_6200_1

Du kan ladda ner den senaste flashversionen från länken ovan. Detta skickades direkt till mig av Actiontec och jag såg också till att skanna det med VirusTotal för att se till att det var rent. Klicka nu på SW-uppdatering och klicka på Bläddra för att välja .BIN-filen. Du måste självklart packa upp innehållet först innan du försöker ladda upp filen.

actiontec mjukvaruuppdatering

Klicka på Ladda upp knappen och den börjar ladda upp. Du kommer att se procentandelen uppladdade och när den når 100 %, bör det stå Gjort och Startar om. Observera att det faktiskt inte uppdaterar skärmen vid det här laget. Du bör vänta någon minut och sedan helt enkelt försöka uppdatera webbsidan igen.

För mig var jag tvungen att uppdatera ett par av dessa och stötte på några problem. För det första skulle det ibland fastna vid en viss procentandel vid uppladdning. Första gången jag försökte fick det till 87% och sen satt jag bara där. Till slut kopplade jag ur den, kopplade in den igen och försökte sedan igen. Det fungerade till slut.

På en annan gick uppdateringen bra, men när jag kopplade tillbaka den på den plats där jag använde den i mitt hus, gick den kontinuerligt igång. Strömlampan skulle tändas, sedan tändes koaxiallampan och sedan slocknade koaxiallampan cirka två sekunder senare. Strömlampan skulle sedan slockna och tändas igen och sedan samma sak med coaxlampan. På den var jag tvungen att trycka och hålla in återställningsknappen i cirka 10 sekunder efter att ha kopplat bort alla kablar och det löste problemet.

Om du läser det här inlägget flera månader efter datumet det skrevs, var noga med att kontakta dem direkt på 888-436-0657 eller fyll i detta onlineformulär för teknisk support för att få den senaste versionen av firmware via e-post till dig. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button