Hur man tittar på Twitch på Roku

Roku Stick (Roku Stick) är ett av de mest ekonomiska sätten att strömma innehåll till din TV, men det är inte det enklaste verktyget att titta på Twitch (titta på Twitch). Fastän Roku en gång fanns det en officiell kanal Rycka till den finns inte längre och den inofficiella kanalen har också tagits bort.

Om du vill titta Rycka tillRoku , måste du använda inofficiella metoder. Vi testade flera av dem för att hitta de mest effektiva alternativen. Björn(Tänk på) dock att tills den officiella kanalen för Roku kan det finnas många misslyckanden.

Hur man tittar Rycka tillRoku via Twoku(Roku genom Twoku)

För närvarande är det bästa sättet att använda Twitch på en enhet genom en inofficiell app. Twoku . Det är fortfarande i alfa så många funktioner saknas. Du kan till exempel inte delta i en chatt (eller ens se den för den delen). Sökfunktionen är också begränsad.

Förhoppningen är att som utveckling Twoku fler funktioner kommer att bli tillgängliga. Så här ställer du in Twoku på din enhet Roku .

 1. Gå till https://my.roku.com/account/add .
 2. Stiga på twoku i sökfältet och markera rutan för captcha, klicka sedan “Lägg till kanal”.(Lägg till kanal.)

 1. Välj OK(Okej) i varningen som visas.

 1. Välj Ja, lägg till en kanal(Ja, lägg till kanal) i nästa popup.

När du har slutfört detta steg kommer du att kunna hitta Twoku i din kanallista. Välj den för att starta Rycka till . Du kommer att kunna se aktuella strömmar, söka efter specifika kanaler eller kategorier och mer. Du kan också logga in på ditt konto Rycka till .

 1. Gå till knappen ” Att komma in(Logga in)” på din Roku-enhet.
 2. Gå till two-web.herokuapp.com(two-web.herokuapp.com) på en mobil enhet eller dator.

 1. Ange den fyrsiffriga koden du ser på skärmen.
 2. Läsbehörigheter krävs twoku, och välj ” Godkänna(Auktorisera)” längst ned på skärmen.

Efter det din enhet Roku byta till startsidan Rycka till. Du kommer dock att kunna se kanalerna du prenumererar på i sidofältet och välja någon av dem att se. Du kan inte följa nya kanaler från kanalen Twoku men det här är det bästa alternativet för att visa innehåll Rycka till utan att använda en mobil enhet.

Hur man tittar RokuRycka till med spegling skärm(skärm)

Om du inte vill ge slumpmässiga inofficiella applikationer din information om Rycka till du har andra alternativ. Roku kan spegla skärmen på dina iOS-enheter.

 1. Öppna appen Rycka till på din mobila enhet och välj den kanal du vill sända.

 1. Spendera(Svep) nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter(Kommandocenter) .

 1. Klick “Skärmspegling”(Skärmspegling) och klicka sedan på din Roku-enhet.

 1. Om det här är första gången du använder luftspel eller skärmspegling Roku , kommer du att uppmanas att ange en fyrsiffrig kod. Denna kod kommer att visas på din TV-skärm.

Det här alternativet visar chatten på din telefon och låter dig chatta med andra tittare samtidigt som du lämnar själva streamen på din TV-skärm. Du kan även komma åt andra kanaler via mobilappen. Det blir en paus, men den nya kanalen visas automatiskt på din TV och lämnar chatten på din telefon.

Hur man tittar Rycka tillRoku genom webbläsare(webbläsare)

Roku låter dig anpassa och använda webbläsare med flera olika alternativ. Ett av de enklaste sätten är att spegla skärmen från en bärbar dator (eller casta från en Windows 10 PC via en app som Miracast).

Detta är den bästa lösningen för användare som inte har appen Rycka till på en mobil enhet (eller som helt enkelt inte gillar mobilappen för Rycka till eftersom det lämnar mycket övrigt att önska jämfört med skrivbordsversionen).

 1. Välj en ikon Desktop Control Center (Kommandocenter)Mac i det övre högra hörnet av skärmen.
 2. Välj Duplicera skärm(Skärmspegling) .
 3. Välj din enhet Roku från listan över enheter som visas.

Allt som finns på din skärm Mac , visas på din TV. Om det här är första gången du ansluter din Mac till Roku , kommer du att uppmanas att ange en kod. När du har gjort detta kommer du att kunna öppna Rycka till i din webbläsare och få full tillgång till alla tjänster utan en mellanliggande applikation.

Hur man tittar RokuRycka till genom luftspel

Ett av de möjliga sätten att se Rycka tillRoku är Airplay (genom Airplay). Detta liknar skärmspeglingsprocessen; i själva verket fungerar det på i huvudsak samma grundläggande principer. Men om du inte vill spegla din skärm kan du lika gärna aktivera luftspel.

 1. Öppna appen Rycka till och välj den kanal du vill titta på.
 2. Spendera(Svep) nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter(Kommandocenter) .
 3. Klicka på knappen luftspel i det övre högra hörnet av mediakontrollerna.
 4. Rör Roku från listan över kompatibla enheter.

Innehållet kommer att visas på din TV, medan själva chatten kommer att finnas kvar på din telefon. Att byta till en annan stream kommer att orsaka en kort paus i displayen, men då visas även innehållet på skärmen och lämna chatten på din telefon.

Även om den enklaste lösningen för Roku det skulle återställa den officiella appen Rycka till det ser inte ut som att det kommer att hända snart. Detta beror med största sannolikhet på att Amazon äger Rycka till samt deras ägande av en konkurrerande streamingenhet Brand TV.

Men tills det händer är dessa metoder några av de bästa sätten att surfa Rycka till på din enhet Roku .

En Roku Stick är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att strömma innehåll till din TV, men det är inte det enklaste verktyget att titta på Twitch med. Medan Roku en gång hade en officiell Twitch-kanal, har den inte längre, och den inofficiella kanalen har också tagits bort.

Om du vill se Twitch på Roku måste du använda inofficiella metoder. Vi har testat flera av dessa för att hitta de alternativ som fungerar bäst. Kom dock ihåg att tills en officiell kanal släpps på nytt för Roku kan det finnas många fel.

Hur man tittar på Twitch på Roku genom Twoku

Den nuvarande bästa metoden för ett Twitch-alternativ på enheten är genom den inofficiella Twoku-appen. Det är fortfarande i alfa, så det saknas många funktioner. Du kan till exempel inte delta i chatten (eller ens se den för den delen.) Sökfunktionen är också begränsad.

Förhoppningen är att när Twoku utvecklades kommer fler funktioner att bli tillgängliga. Så här ställer du in Twoku på din Roku-enhet.

 1. Gå till https://my.roku.com/account/add.
 2. typ twoku i sökfältet och markera kryssrutan för captcha, klicka sedan Lägg till kanal.

 1. Välj OK i varningen som visas.

 1. Välj Ja, lägg till kanal i nästa popup.

När du är klar med det här steget kan du hitta Twoku i din kanaluppställning. Välj den för att starta Twitch. Du kommer att kunna se aktuella strömmar, söka efter specifika kanaler eller kategorier och mer. Du kan också logga in på ditt eget Twitch-konto.

 1. Navigera till logga in knappen på din Roku-enhet.
 2. Gå till two-web.herokuapp.com på din mobila enhet eller en dator.

 1. Ange koden på fyra tecken som du ser på skärmen.
 2. Läs de behörigheter Twoku kräver och välj Godkänna längst ner på skärmen.

När du har gjort detta kommer din Roku-enhet att växla till Twitch-huvudsidan. Du kommer dock att kunna se kanalerna du följer i sidofältet och välja någon av dem att titta på. Du kan inte följa nya kanaler från Twoku-kanalen, men det är det bästa alternativet för att faktiskt titta på Twitch-innehåll utan att använda din mobila enhet.

Hur man tittar på Roku på Twitch med skärmspegling

Om du inte vill ge en slumpmässig, inofficiell app din Twitch-information, har du andra alternativ. Roku kan spegla skärmen på dina iOS-enheter.

 1. Öppna Twitch-appen på din mobila enhet och välj den kanal du vill streama.

 1. Svep nedåt från det övre högra hörnet på skärmen för att öppna kommandocentret.

 1. Knacka Skärmspegling och tryck sedan på din Roku-enhet.

 1. Om det här är första gången du använder Airplay eller skärmspegling på din Roku kommer du att bli ombedd att ange en fyrsiffrig kod. Denna kod visas på din TV-skärm.

Det här alternativet visar chatten på din telefon och låter dig prata med andra tittare samtidigt som du lämnar själva streamen på din TV-skärm. Du kan också navigera bort till andra kanaler via din mobilapp. Det blir en paus, men den nya kanalen visas automatiskt på din TV och lämnar chatten på din telefon.

Hur man tittar på Twitch på Roku via en webbläsare

Roku låter dig ställa in och använda webbläsare genom flera olika alternativ. Ett av de enklaste sätten är att spegla din skärm från en bärbar dator (eller casta från en Windows 10-dator via en app som Miracast.)

Detta är en bättre lösning för användare som inte har Twitch-appen på sin mobila enhet (eller som helt enkelt inte gillar mobilappen för Twitch, eftersom den lämnar mycket att önska jämfört med skrivbordsversionen.)

 1. Välj kommandocenterikonen på din Mac-skrivbord i det övre högra hörnet av skärmen.
 2. Välj Skärmspegling.
 3. Välj din Roku-enhet från listan över enheter som visas.

Vad som än finns på din Mac-skärm visas på din TV. Om det här är första gången du ansluter din Mac till din Roku kommer du att uppmanas att ange en kod. När du har gjort det kan du öppna Twitch i din webbläsare och ha full tillgång till alla tjänster utan att behöva en mellanliggande applikation.

Hur man tittar på Roku på Twitch Through Airplay

En möjlig metod för att se Twitch på Roku är genom Airplay. Det liknar skärmspeglingsprocessen; i själva verket arbetar den på i huvudsak samma grundläggande principer. Men om du inte vill spegla din skärm kan du aktivera Airplay lika enkelt.

 1. Öppna Twitch-appen och välj den kanal du vill titta på.
 2. Svep nedåt från det övre högra hörnet på skärmen för att öppna kommandocentret.
 3. Tryck på Airplay-knappen i det övre högra hörnet av mediakontrollerna.
 4. Tryck på din Roku från listan över kompatibla enheter.

Innehållet kommer att visas på din TV, medan själva chatten finns kvar på din telefon. Att byta till en annan stream kommer att orsaka en kort paus i displayen, men kommer då också att visa innehållet på skärmen och lämna chatten på din telefon.

Även om den enklaste lösningen skulle vara för Roku att återställa den officiella Twitch-appen, verkar det inte finnas mycket hopp om att det ska hända snart. Troligtvis beror det på Amazons ägande av Twitch, såväl som deras ägande av en konkurrerande streamingenhet i Fire TV.

Tills det händer är dessa metoder dock några av de bästa sätten att titta på Twitch på din Roku-enhet.