Hur man tittar på Miami F1 Grand Prix

F1-säsongen 2022 är nu i full gång. Den här helgen är en av höjdpunkterna i kalendern – om du gillar gatucirklar, det vill säga eftersom loppet kommer att hållas på en helt ny plats i Miami, Florida.

Naturligtvis är du här för att du vill veta hur du ska se handlingen. Så utan vidare, här är allt du behöver veta om att titta på TV och online i Storbritannien.

Du hittar även datum för F1 2022-kalendern tillsammans med de publicerade starttiderna för tävlingen.

Om du är intresserad av andra sporter kan du också ta reda på:

När börjar Miami Grand Prix i Storbritannien?

Tiderna för tävlingshelgen är nedan och är i brittisk tid, inte lokal tid. Det betyder brittisk sommartid – GMT+1.

 • Omgång 5: Miami International Autodrome, USA
 • Datum: söndag 8 maj 2022
 • Tävlingens starttid: 8.30m (BST)l 15.30–17.30 (Miami lokal tid)
 • Loppets höjdpunkter: på Channel 4 kl. 12.30-02.00 (9 maj)

Övnings-, kval- och tävlingstider för Miami F1 Grand Prix

Alla tider anges i BST (lokal tid inom parentes)

 • Träning 1: fredag ​​6 maj på Sky Sports F1, 19.00-20.45 (14.30-15.30)
 • Övning 2: fredag ​​6 maj på Sky Sports F1, 10.15-23.45 (17.30-18.30)
 • Övning 3: Lördag 7 maj på Sky Sports F1, 17.45-19.10 (13.00-14.00)
 • Kval: lördag 7 maj på Sky Sports F1, 8.10-22.45 (16-17); Kanal 4 höjdpunkter, söndag 8 maj 8.30-9.30
 • Lopp: Söndag 8 maj. Starttid 20.30 på Sky Sports F1 (15.30-17.30). Höjdpunkter på Kanal 4, måndag 9 maj 12.30-02.00

Om du inte kan ta dig till en TV eller spela in sändningar kan du se dem senare på Sky Go och på All 4 – appen för kanal 4. Du kan också komma ikapp med mycket kortare höjdpunkter på den officiella Formel 1 YouTube-kanalen.

Hur man tittar på varje F1-lopp gratis i Storbritannien

 • Sky visar live-lopp
 • Förlängt kvalificering, plus höjdpunkter på Channel 4 visas 2,5 timmar efter att liveloppet avslutats

F1 håller snabbt på att bli en betalsport. Men det finns sätt att titta på utan att betala, särskilt om du gärna tittar på höjdpunkter senare på dagen.

Sky har fortfarande exklusiva rättigheter att visa livetävlingar i Storbritannien (liksom Italien och Tyskland), vilket innebär att den enda täckningen på gratis-tv i Storbritannien kommer att vara tillgänglig på Channel 4.

Detta arrangemang pågår till 2024 och – fram till slutet av säsongen 2022 – kan utökade höjdpunkter från både kvalificeringen och loppen visas på Channel 4 endast två och en halv timme efter att loppet avslutats.

Det betyder inte att alla sändningar kommer att visas så här snart, och om du vill streama dessa höjdpunkter kan du behöva vänta mycket längre för att de ska dyka upp på Kanal 4:s streamingtjänst – All4.

Höjdpunktsshowen varar i 2,5 timmar och får täcka 70 procent av handlingen.

Du kan förstås se Kanal 4 på din TV, men du kan också se med hjälp av All4-appen på din telefon eller surfplatta (men inte live), eller i en webbläsare via Kanal 4:s hemsida.

Precis som tidigare år kommer Storbritanniens Grand Prix att visas live på Channel 4.

Det andra sättet att titta gratis – speciellt om du vill se lopp live – är att använda en VPN och streama dem från sändare i andra länder som visar lopp på gratiskanaler (men inte nödvändigtvis med engelska kommentarer).

För mer information, se avsnittet nedan om hur du tittar på lopp live gratis.

Hur man tittar på F1-tävlingar i 4K HDR

Om du gärna betalar en prenumerationsavgift så att du kan se hela lopp live, då är Sky det enda alternativet i Storbritannien. Medan Liberty driver en onlineströmningstjänst – F1 TV Pro – kan du inte se den i Storbritannien på grund av Skys exklusiva erbjudande.

För första gången kommer tävlingar att sändas i 4K HDR och, som vi förstår det, behöver du en Sky Glass TV eller en Sky Q-box som kan skicka 4K HDR-signalen till din kompatibla TV. Det betyder en som stöder HLG-typen av HDR, för det är vad Sky använder. Du behöver också lämpligt Ultra HD-tillägg för ditt Sky TV-paket.

Tyvärr betyder det inga 4K- eller HDR-kunder för nu, eller de som tar emot Sky-kanaler via BT-TV.

Du kan få Sky Sports F1 för £18 per månad ovanpå ditt vanliga Sky-paket – vilket innebär en minimikostnad på £41 per månad i verkligheten – eller Complete Sports (alla sportkanaler) för £25 per månad, återigen för ett 18-månaderskontrakt.

Det andra alternativet för UHD HDR är att registrera dig för F1 TV, den officiella streamingtjänsten för sporten. Se nedan för mer information, men den är inte tillgänglig i Storbritannien.

Titta på F1 nu

Om du inte vill betala för Sky TV (kanske för att du bara vill ha F1) så finns det ett alternativ: du kan prenumerera via Skys streamingtjänst, Now (tidigare Now TV). Det är tillgängligt på din telefon, surfplatta, spelkonsoler, via en webbläsare och även via en Amazon Fire TV Stick, Roku-enhet och andra.

Det är dock inte mycket billigare: det är £33,99 per månad för Sky Sports Pass, även om det för närvarande finns ett bra erbjudande som ger dig hela säsongen för £20 per månad.

BT-bredbandskunder kan också få Sky Sports-kanaler som en del av en Now bolt-on till deras BT TV-paket – se mer information i vår BT VIP-recension.

Kan du få F1 TV Pro i Storbritannien?

Irriterande, nej, det kan du inte. Om du inte visste det, är F1 TV Pro officiella streamingtjänst för Formel 1 men du kan inte prenumerera i Storbritannien på grund av Skys exklusiva erbjudande för livetävlingar.

F1 TV Pro är endast tillgänglig i USA där den kostar $79,99 per år. Du kan också köpa den i några andra länder inklusive Nederländerna där den kostar 7,99 € per månad.

I Storbritannien är allt du kan komma åt live timingtjänsten som kostar £2,29 per månad. Vi rekommenderar inte att du använder ett VPN för att köpa tjänsten från USA eller Nederländerna: det är troligt att ditt VPN kommer att upptäckas och Liberty Media, som kör F1, säger att ditt abonnemang kommer att avslutas utan återbetalning.

Om du inte vill betala för F1 TV Pro och du är i USA kommer F1-lopp att visas på ESPN, ESPN2 och ABC.

Kan jag se F1 online 2022?

Det kan du verkligen. Täckning är tillgänglig med följande appar:

Så här ser du F1-tävlingar online - höjdpunkter

Observera att du kan inte se live på All 4-appen.

Till skillnad från BBC iPlayer kan du inte gå med i en livesändning och du kan behöva vänta i timmar på att tävlingens höjdpunkter ska visas i appen.

Himmel

För att se lopp online med Sky Go-appen måste du först prenumerera på dess TV-tjänst. Sky kommer att sända träning, kvalificering och lopp i Ultra HDR, men som förklarat ovan behöver du rätt utrustning för att få det, och detta är inte tillgängligt via Sky Go. Du kan ta reda på mer på Skys hemsida.

Nu

Som nämnt ovan kan du se Sky Sports F1 utan att vara Sky TV-kund då kanalen även finns tillgänglig på Now (tidigare Now TV) då du även kan få Now som en del av ett BT TV-paket.

Nu är Skys streamingtjänst, som du kan se via Nu app på en bärbar dator, PC, Mac, telefon eller surfplatta. Den kan också hittas eller installeras på Amazon Fire TV Stick-strömningsenheter, LG TV, Samsung TV, YouView-boxar (inte tidiga), Apple TV, Sony TV, Google Chromecast, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series S/X .

Du behöver Now Sports-medlemskapet som kostar £33,99 per månad eller £9,98 per dag. Men i skrivande stund var månadsabonnemang rabatterad till £20 för hela F1-säsongen.

Hur man tittar på F1 online med en VPN

Om du inte är i samma land som TV-sändaren kommer du inte att kunna se F1 online utan ett VPN. Till exempel kan du inte längre titta utomlands med Sky Go-appen på din telefon eller surfplatta på grund av Brexit.

På samma sätt kan du inte se höjdpunkter i All 4-appen om du inte använder en VPN med en brittisk server.

Vi rekommenderar att du använder NordVPN, Surfshark och VyprVPN.

Ett VPN får det att se ut som att du befinner dig i samma land som sändaren när du ansluter till en server i lämpligt land.

Läs vår guide till de bästa VPN-tjänsterna för mer information.

Finns det något sätt att se F1-tävlingar leva gratis?

Officiellt nej. Men det finns ett sätt. Under 2022 och 2023 kommer F1 att visas på fria kanaler ServusTV och ORF i Österrike, plus på Match TV i Ryssland. Tävlingar sänds även live på den belgiska TV-kanalen RTBF.

Du behöver ett VPN (se ovan) för att titta på dessa kanaler utanför dessa länder, så anslut till lämpligt land – Österrike eller Ryssland – och gå sedan till deras respektive webbplatser och ta reda på hur du navigerar till rätt kanal och du kommer att bli öl för att se livestreamen.

Självklart kommer kommentaren inte att vara användbar om du inte talar dessa språk, men den goda nyheten är att du kan lyssna på engelska kommentarer genom att lyssna på Radio 5 Live. Du behöver inte en riktig radio så klart: du kan också lyssna via BBC Sounds-appen eller på BBCs webbplats.

Här är webblänkarna:

Om du vill titta på den stora skärmen istället för din bärbara dator, så här ansluter du din bärbara dator till en TV. Du kan också casta från Android om du använder en VPN och webbläsare på din telefon eller surfplatta. På samma sätt kan de med iPhone eller iPad spegla sin skärm mot TV:n med en Apple TV.

Utöver detta ligger sporten nästan bakom en betalvägg nu. Tidigare kunde du se lopp live på RTL Germany men Sky Germany har nu exklusiva rättigheter (som i Storbritannien) att visa livelopp även i Tyskland.

Förra året gjordes en affär mellan de två så att RTL kunde visa de fyra evenemangen nedan (inklusive söndagstävlingarna) live, och något liknande kan mycket väl hända 2022.

 1. Italien (Imola)
 2. Spanien
 3. Italien (Monza)
 4. Brasilien

Du kan se lopp på RTL i Storbritannien om du har en parabol och kan ta reda på hur du ställer in Astra-satelliten vid 19.2E.

Jag är också tillförlitligt informerad av a Teknisk rådgivare läsare att F1 visas gratis på en arabisk satellitkanalstjänst som heter MBC Action MBC Persia. De är tillgängliga på ett antal satelliter med olika frekvenser, men de kräver en mycket bra satellitinstallation och inställning för att fånga upp signalerna.

Sprintkvaltävlingar 2022

Formatet kommer att köras på tre lopp denna säsong:

 • Omgång 4: Italien
 • Omgång 11: Österrike
 • Omgång 22: Brasilien

Istället för att köras på lördagen äger normal kvalificering (med Q1, Q2 och Q3 sessioner) rum på fredag ​​eftermiddag. Detta bestämmer rutnätsordningen för Sprintkvalvilket är ett kort lopp på 100 km som hålls på lördag eftermiddag.

Reglerna har justerats i år. Den förare som sätter den snabbaste tiden i kvalet får pole position på söndag. Förra året var det föraren som vann Sprinten som säkrade stolpe. Gridordningen för själva sprintloppet kommer att avgöras av kvaltider från fredagspassen, som tidigare.

Poäng har också ändrats. Nu tilldelas de åtta bästa förarna i sprintloppet poäng, från 8 för vinnaren ner till 1 poäng för kommande P8.

F1-kalender 2022

En av de helt nya banorna för i år är Miami GP, en annan gatubana. Det finns nu en genomgång du kan titta på för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut när det äger rum den 8 maj:

Lär känna @F1Miami @cryptocom campus, kommer snart till @HardRockStadium ? pic.twitter.com/2ISZhoeIWv

— Tom Garfinkel (@TomGarfinkel) 4 april 2022

Runda

Datum

Race Start Time (BST)

Plats

Krets

1

20 mars

15.00

Bahrain GP

Bahrain International Circuit

2

27 mars

18.00

Saudiarabiens GP

Jeddah Street Circuit

3

10 apr

06:00

Australiens GP

Albert Park

4

24 apr

14.00

Emilia Romagna GP (Italien)

Autodromo Enzo och Dino Ferrari

5

8 maj

20.30

Miami GP (USA)

Miami International Autodrome

6

22 maj

14.00

spanska GP

Circuit de Catalunya

7

29 maj

14.00

Monaco GP

Circuit de Monaco

8

12 juni

12.00

Azerbajdzjans GP

Baku City Circuit

9

19 juni

19.00

kanadensisk GP

Circuit Gilles Villeneuve

10

3 jul

15.00

Brittisk GP

Circuit Silverstone

11

10 jul

14.00

Österrikes GP

Red Bull Ring

12

24 jul

14.00

franska GP

Circuit Paul Ricard

13

31 jul

14.00

Ungersk GP

Hungaroring

14

28 aug

14.00

Belgiens GP

Spa-Francorchamps

15

4 sep

14.00

holländsk GP

Circuit Zandvoort

16

11 sep

14.00

Italiensk GP

Autodromo Nazionale Monza

17

2 okt

13.00

Singapore GP

Marina Bay Street Circuit

18

9 okt

06:00

Japansk GP

Suzuka krets

19

23 okt

20.00

USA:s GP

Circuit of the Americas

20

30 okt

20.00

Mexikansk GP

Autodromo Hermanos Rodriguez

21

13 nov

18.00

Brasiliens GP

Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos

22

20 nov

13.00

Abu Dhabi GP

Yas Marina Circuit

Relaterade artiklar för vidare läsning

Relaterade Artiklar

Back to top button