Hur man tar skärmdumpar på hela sidan i Chrome och Firefox

Med inbyggda skärmdumpsverktyg kan du ta skärmdumpar precis som du gör på datorer med Windows så vidare Mac utan att behöva installera en tredje parts applikation. Dessa inbyggda verktyg erbjuder också anpassningsbara alternativ så att du kan ta skärmdumpar som du vill.

Det finns dock flera områden där dessa verktyg inte fungerar. En av dem är att du inte kan ta hela skärmdumpar av webbsidor i din webbläsare. Verktygen fångar bara den synliga delen av skärmen och låter dig inte ta skärmdumpar av webbplatser med rullning.

Lyckligtvis är två populära webbläsare − Krom och Firefox- har både inbyggda alternativ och tredjepartstillägg som låter dig ta skärmdumpar av hela sidor.

Beroende på hur lätt du vill göra uppgiften kan du använda webbläsartillägg eller standardalternativ. Här kommer vi att lära dig hur du använder båda.

Ta en skärmdump av hela sidan Krom (ingen förlängning)

Ingen vet varför men Google placera möjligheten att ta helskärmsbilder djupt i webbläsaren Krom . Om du inte har markerat alla alternativ i din webbläsare har du förmodligen aldrig sett det här alternativet i din webbläsare.

Men när du väl hittar det är det enkelt att ta skärmdumpar på vilket sätt du vill.

 • Starta din webbläsare Krom på din dator. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj ” Ytterligare verktyg(Fler verktyg)” och sedan ” Utvecklarverktyg(Utvecklarverktyg) ” .

 • Panelen kommer att starta och visas längst ned i webbläsaren. Klick(Klicka) på de tre prickarna i det övre högra hörnet av panelen och välj alternativet märkt ” Kör kommando”(Kör kommando) . Detta gör att du kan köra kommandon i din webbläsare.

 • Du bör nu kunna söka efter och köra kommandon i Krom . Hitta termen ” skärmdump(skärmdump)” och klicka sedan på ” Ta en skärmdump i full storlek(Ta en skärmdump i full storlek) » i sökresultaten.

 • Det tar en fullständig skärmdump av din nuvarande flik och uppmanar dig att spara filen på din dator.

 • Kör den sparade filen i en bildvisare och du kommer att upptäcka att den innehåller hela webbsidan du var på.

Ta en helsidesskärmdump Krom (med förlängning)

Ovanstående metod borde fungera bra för att ta skärmdumpar, men det är inte idealiskt om du tar många skärmdumpar i din webbläsare. Att gå till utvecklarpanelen och köra ett kommando för varje skärmdump är helt enkelt inte vettigt.

Lyckligtvis har du ett tillägg till din webbläsare som låter dig ta skärmdumpar av hela sidor med ett knapptryck. Tillägget sitter precis i din webbläsares menyrad och om du klickar på det tar du en skärmdump av det aktuella fönstret.

 • Gå till sidan för helsidesskärmdump på Chrome Extensions-webbplatsen.
 • Klicka på knappen märkt ” Lägg till i Chrome(Lägg till i Chrome) » för att lägga till tillägget i din webbläsare. Klick(Klick) ” Lägg till tillägg(Lägg till tillägg)” i verktygstipset som visas på skärmen.

 • När tillägget läggs till Krom klicka på dess ikon i menyraden så tar den en hel skärmdump av den aktuella fliken.

 • Du kommer då att bli ombedd att spara skärmdumpen till PDF-format(PDF) eller PNG på din dator. Välj det alternativ du föredrar.

Även om tillägget borde fungera bra på de flesta webbplatser, finns det vissa webbplatser som kan begränsa användningen av sådana tillägg. I dessa fall kommer tillägget inte att fungera och du kommer inte att kunna ta skärmdumpar.

Ta en skärmdump av hela sidan Firefox (ingen förlängning)

Firefox har också en inbyggd meny för utvecklare som låter dig ta helsidesskärmdumpar (låter dig ta helsidesskärmdumpar) utan att behöva installera ett tillägg. Jämfört med Krom hitta och använd det här alternativet i Firefox lättare.

 • Springa Firefox på din dator. Klick(Klicka) på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet och välj ” webbutvecklare(Webbutvecklare)” och sedan ” Responsivt designläge”(Responsivt designläge) .

 • Du kan justera sidupplösningen med alternativen överst. Högerklicka sedan var som helst på webbsidan och välj ” Ta en skärmdump(Ta en skärmdump) » .

 • Du bör nu kunna välja ett område att ta en skärmdump av, men det är inte vad du vill. Alternativet du letar efter heter ” Spara hela sidan(Spara hela sidan) och klicka på den i det övre högra hörnet på sidan.

 • Den tar en bild och visar en skärmdump. Klick(Klicka) på knappen Ladda ner(Ladda ner) » för att ladda ner den till din dator.

 • Firefox spara skärmdumpen i webbläsarens standardmapp för nedladdningar. Du kan klicka på nedladdningsikonen i menyraden för att komma åt skärmdumpar och andra nedladdade filer.

Ta en skärmdump av hela sidan Firefox (med förlängning)

Om du inte har något emot att installera ett tillägg i din webbläsare finns det ett tillägg som låter dig ta skärmdumpar av hela sidan i Firefox med en knapptryckning.

 • Klicka på ikonen(Klicka på) tillägg i menyraden och välj ” tillåta(Tillåt)”. Det kommer att ge honom de nödvändiga tillstånden.

 • Den tar en skärmdump och erbjuder dig att spara den på din dator.

 • Om du vill anpassa inställningarna kan du göra det genom att välja ” Meny > Tillägg > Tillägg ” genom att klicka på de tre prickarna bredvid tillägget och välja ” inställningar(Inställningar) » .

 • Alternativen du kan ändra inkluderar bildformatet för skärmdumpen, fördröjning och kvaliteten på skärmdumpen.

Tack vare de inbyggda skärmdumpsverktygen kan du ta skärmdumpar på både Windows- och Mac-maskiner utan att behöva installera en tredjepartsapp. Dessa inbyggda verktyg erbjuder också anpassade alternativ så att du kan ta dina skärmdumpar som du vill.

Det finns dock några områden där dessa verktyg kommer till korta. En av dessa är att du inte kan ta helsidesskärmdumpar av webbsidorna i din webbläsare. Verktygen kommer bara att fånga den del av skärmen som är synlig och de låter dig inte ta rullande skärmdumpar av webbplatserna.

Lyckligtvis har två av de populära webbläsarna – Chrome och Firefox – både inbyggda alternativ och tillägg från tredje part så att du kan ta helsidesskärmdumpar.

Beroende på hur lätt du vill att uppgiften ska vara, kan du välja antingen webbläsartilläggen eller standardalternativen. Här kommer vi att lära dig hur du använder båda.

Ta en helsida skärmdump i Chrome (utan tillägg)

Ingen vet varför men Google har lagt alternativet att ta helsidesskärmdumpar djupt ner i webbläsaren Chrome. Om du inte har kollat ​​in alla alternativ i webbläsaren, kanske du aldrig har sett det här alternativet i din webbläsare.

Men när du väl har hittat det blir det enkelt att ta skärmdumpar på vilket sätt du vill.

 • Starta Krom webbläsare på din dator. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj Fler verktyg följd av Utvecklarverktyg.

 • En panel kommer att starta och visas längst ned i webbläsaren. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av panelen och välj alternativet som säger Kör kommando. Det låter dig köra kommandon i din webbläsare.

 • Du kommer nu att kunna söka och köra kommandon i Chrome. Sök efter termen skärmdump och klicka sedan på Ta en skärmdump i full storlek alternativ i sökresultaten.

 • Den tar en helsidesskärmdump av din nuvarande flik och erbjuder dig att spara filen på din dator.

 • Starta den sparade filen i en bildvisare och du kommer att se att den innehåller hela webbsidan du var på.

Ta en helsida skärmdump i Chrome (med ett tillägg)

Ovanstående metod borde fungera bra för att ta skärmdumpar, men det är inte en idealisk metod om du tar många skärmdumpar i din webbläsare. Att gå till utvecklarpanelen och köra ett kommando för varje skärmdump är helt enkelt inte vettigt.

Lyckligtvis har du ett tillägg för din webbläsare som låter dig ta helsidesskärmdumpar med ett knapptryck. Tillägget sitter precis i menyraden i din webbläsare och om du klickar på det tar du en skärmdump av det aktuella fönstret.

 • Gå över till sidan för helsidesskärmdump på Chrome-tilläggswebbplatsen.
 • Klicka på knappen som säger Lägg till i Chrome för att lägga till tillägget i din webbläsare. Klicka på Lägg till tillägg i prompten som visas på skärmen.

 • När tillägget läggs till i Chrome klickar du på dess ikon i menyraden så tar den en helsidesskärmdump av din nuvarande flik.

 • Du kommer då att erbjudas alternativet att spara skärmdumpen i antingen PDF- eller PNG-format på din dator. Välj det alternativ du föredrar.

Även om tillägget borde fungera bra på de flesta webbplatser, finns det vissa webbplatser som kan begränsa användningen av sådana tillägg. I de fallen kommer tillägget inte att fungera och du kommer inte att kunna ta några skärmdumpar.

Ta en helsidesskärmdump i Firefox (utan tillägg)

Firefox har också en inbyggd utvecklarmeny så att du kan ta helsidesskärmdumpar utan att behöva installera ett tillägg. Jämfört med Chrome är det lättare att hitta och använda alternativet i Firefox.

 • Lansera Firefox på din dator. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet och välj webbutvecklare följd av Responsivt designläge.

 • Du kan anpassa sidupplösningen från alternativen överst. Högerklicka sedan var som helst på webbsidan och välj alternativet som säger Ta en skärmdump.

 • Du kommer nu att kunna välja ett område för att ta dess skärmdump, men det är inte vad du vill. Alternativet du letar efter kallas Spara hela sidan och klicka på den i det övre högra hörnet på sidan.

 • Det kommer att fånga och visa dig skärmdumpen. Klicka på Ladda ner knappen för att ladda ner den till din dator.

 • Firefox sparar skärmdumpen i standardmappen för nedladdningar för webbläsaren. Du kan klicka på nedladdningsikonen i menyraden för att komma åt dina skärmdumpar och andra nedladdade filer.

Ta en helsidesskärmdump i Firefox (med en tillägg)

Om du inte har något emot att installera ett tillägg i din webbläsare, finns det ett tillägg som låter dig ta helsidesskärmdumpar i Firefox med en knapptryckning.

 • Gå över till tilläggssidan Page Screenshot i Firefox och klicka på Lägg till i Firefox knapp. Klicka på Lägg till även på följande skärm.

 • Klicka på tilläggsikonen i menyraden och välj sedan tillåta. Det kommer att ge den de behörigheter den behöver.

 • Det tar skärmdumpen och uppmanar dig att spara den på din maskin.

 • Om du vill anpassa alternativen kan du göra det genom att gå till Meny > Tillägg > Tilläggklicka på de tre prickarna bredvid tillägget och välj Inställningar.

 • Alternativen du kan ändra inkluderar bildformat för skärmdumpar, fördröjning och skärmbildskvalitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button