Hur man tar reda på vem som äger en webbsida

Hur man tar reda på vem som äger en webbdomän

Som de säger, på Internet, det finns otaliga webbsidor av alla slag. Vi kan hitta ställen att läsa pressen och lära oss om aktuella händelser. Vi har också tjänster för att läsa mer tidlöst material, som att bli informerad om ett specifikt ämne eller lära sig hur man gör något. Därutöver finns ett stort antal kommunikationsinriktade tjänster och plattformar.

Hur som helst, vi har många alternativ på nätet. Dessutom är webbplatserna tillgängliga för mobila enheter och stationära datorer, så vi kan besöka dem var som helst och under alla omständigheter.

Ibland kan vi komma till en sida för att köpa en produkt, till exempel, och vi vill veta vem som ligger bakom denna sida . Vi är intresserade av att veta vem eller vem som är ansvarig. Denna information kan vara relevant för att besluta om man ska köpa något eller inte.

Det kan också finnas tillfällen då vi är intresserade av att veta vem som äger en domän av kommersiella skäl. Vi kan ägna oss åt ämnet webbhotell och vi behöver veta vem som ligger bakom en sida.

Vi kommer att se några metoder för att ta reda på exakt vad som sägs, för att ta reda på vem som äger en webbdomän.

WHOIS databas

Ett sätt vi behöver veta vem som äger en webbdomän för att få verklig information, är att använda basen av data VEM ÄR . Detta är offentlig information som vem som helst kan få genom att ange en webbdomän i sin sökmotor.

Detta berättar för oss namnet och efternamnet på den person som registrerade domänen, adress, e-post… Kort sagt, personlig information och kontaktinformation. Allt är offentligt, som man säger.

Nu kommer inte alla webbsidor att vara tillgängliga. Om det är en webbplats i en individs namn är det troligt att han har valt privat WHOIS . Det består i det faktum att ett företag, vanligtvis där vi har registrerat denna domän eller där vi har varit värd för sajten, erbjuder oss möjligheten att dölja våra personuppgifter och de från detta företag visas. Det har en kostnad.

Men även om vi kan finna det omöjligt att se de faktiska uppgifterna, är detta ett alternativ som kan vara tillgängligt. Dessutom kan privat WHOIS endast tillämpas på vissa tillägg.

Se kontakt på webben

Ett enklare alternativ är att bara se webbkontakten. Generellt sett har de flesta webbplatser på internet en kontaktsektion, där vi kan hitta information om vem som ligger bakom den webbplatsen. Vi kan se personuppgifter, företagsinformation etc. Kort sagt, att veta vem som svarar för en del av en sida.

Vissa webbplatser har ett specifikt avsnitt som “vilka är vi” . Där kommer de att visa oss uppgifter som de säger om personen som lagligt registrerat denna sida, samt den organisation som den kan tillhöra.

Men det finns också avsnitt där du kan hitta den här typen av information. Ett exempel är avsnittet om integritetspolicy som enligt lag måste finnas på många sajter. Det framgår då vem som är ansvarig för sajten som ska hantera besöksdata. Vi kommer att se all information som den här sidan har lagt där.

Ett annat alternativ för att ta reda på vem som äger en webbdomän är att gå in i avsnittet Rättsligt meddelande som återigen finns på många webbsidor. Där hittar vi också personuppgifterna för den person som är ansvarig för denna webbplats eller för den organisation som den tillhör.

Kort sagt, det här är några alternativ som vi måste veta vem som äger en webbsida. Detta kan vara användbart vid vissa tillfällen.

Relaterade Artiklar

Back to top button