Hur man tar reda på vem som äger en webbplats eller domän

Skulle det inte vara trevligt att veta vem som äger en viss webbplats? Jag skrev tidigare om hur man tar reda på vem som är värd för en webbplats, men det talar bara om var servern finns. Om du vill kontrollera ägaren domän namn(domännamn) eller ta reda på när det löper ut (så att du kan köpa det), WHOIS-sökning(WHOIS-sökning) är vad du behöver.

Om du söker in Google för VEM ÄR , du kommer att få många resultat, men whois.net är vanligtvis det första. Genom att besöka www.whois.net kan du inte bara ta reda på vem som äger en viss Domän namn(domännamn), men också när det köptes och, ännu viktigare, när det går ut.

Hitta ett domännamn(domännamn) på www.whois.net är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att gå in webbadress(webbadress) du vill söka efter, och voila, all nödvändig information kommer att dyka upp. Till exempel om du tittar webbadress(webbplatsadress) – webbplats VEM ÄR(WHOIS-webbplats) hittar du viktig information. På skärmdump(skärmdump) nedan kan vi säga det Domän namn(domännamn) köptes 1997 och de betalade för det fram till 2018 (så det kommer inte att vara möjligt att köpa tillbaka det från dem när som helst snart!).

vem information

Fastän VEM ÄR är en bra referens när du vill hitta information på någon annans hemsida, men det kan vara ett problem när det är tvärtom. När du köper en domän, eller till och med efter det, tillhandahåller de flesta företag en privat registrering(registreringsförmån) som tar bort eventuella personuppgifter om ägaren.

Jag gjorde nyligen ett experiment där jag köpte två nya domännamn(domännamn) och skapa e-postkonton för varje domän namn(domännamn) med hjälp av information i formatet(format info)@domännamn.com. Jag tillät sedan att min personliga information visas på www.whois.net för en av webbplatserna och köptes säkerhetsfunktion(säkerhetsfunktion) för en annan webbplats. (Notera: säkerhetsfunktion(säkerhetsfunktion) visar tredje parts information istället för din egen, som visas nedan för domäner(Domäner) via proxy.)(Ombud)

privat registrering

Den första sidan där all min information visades för allmänheten började ta emot spam(spam mail) inom 1 vecka efter publicering av informationen. Sedan, även när jag efter ett par veckor raderade informationen genom att köpa sekretesspaket(sekretesspaket) , fick jag fortfarande skräppost(skräppost) till original E-postadress(e-postadress).

Den andra platsen fick dock inte skräppost(skräppost) till din email konto(email konto) . Även om detta kan vara en slump, rekommenderar jag starkt att använda sekretessfunktion(sekretessfunktion) när du registrerar en ny Domän namn(domännamn) för att minska risken för att få en brevlåda full av skräppost(skräppost) . Dessutom håller det bara din personliga information privat, vilket är bättre eftersom det är hackbart nu för tiden allt och alla.(allt och vad som helst)

En annan sida jag verkligen gillar är WHOIS-uppslagningen från DomainTools . När du gör WHOIS-sökning(WHOIS-uppslagning) får du mycket mer information än på WHOIS.NET .

domänverktyg

Utöver den vanliga informationen får du en del ytterligare data som t.ex servertyp(servertyp), SEO-poäng(SEO-poäng), kod HTTP-svar(HTTP-svar), värdhistorik, registrarhistorik, historik IP(IP-historik) och mycket mer. Alla berättelseelement kräver att du betalar Prenumerationsavgift(prenumerationsavgift) , men även utan att betala får du mycket information om domänen. Njut av!

Skulle det inte vara trevligt att veta vem som ägde en viss webbplats? Tidigare har jag skrivit om hur du kan ta reda på vem som är värd för en webbplats, men det talar bara om var servern finns. Om du vill verifiera ägaren till ett domännamn eller se när ett domännamn löper ut (så att du kan köpa det), är en WHOIS-sökning rätt väg att gå.

Om du gör en sökning i Google efter WHOIS får du en massa resultat, men normalt är det första whois.net. Genom att besöka www.whois.net kan du inte bara ta reda på vem som äger ett visst domännamn, utan också när det köptes och ännu viktigare, när det ska förfalla.

vem är

Att leta upp ett domännamn på www.whois.net är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att ange den webbadress du vill slå upp och presto – all information du önskade kommer att visas. Om du till exempel letar upp webbadressen för WHOIS-webbplatsen får du reda på viktig information. I skärmdumpen nedan kan vi berätta att domännamnet köptes 1997 och de har betalat för det till och med 2018 (så ingen lycka till att försöka köpa ut det från dem när som helst snart!).

whois info

Medan WHOIS är en bra referens för när du vill hitta information om någon annans hemsida, men det kan vara ett problem när det är tvärtom. Vid köp av en domän eller till och med i efterhand erbjuder de flesta företag en privat registreringsförmån som tar bort all personlig information om ägaren.

Jag gjorde nyligen ett experiment där jag köpte två nya domännamn och skapade e-postkonton för varje domännamn med formatet [email protected] Jag lät sedan min personliga information visas på www.whois.net för en av sajterna och köpte säkerhetsfunktionen för den andra sajten. (Obs! Säkerhetsfunktionen visar en tredje parts information istället för din egen, som den för Domains By Proxy som visas nedan.)

privat registrering

Den första sidan, med all min information visad för allmänheten, började ta emot skräppost inom 1 vecka efter att informationen publicerats. Sedan, även när jag tog bort informationen ett par veckor senare genom att köpa sekretesspaketet, fortsatte jag fortfarande att få skräppost på den ursprungliga e-postadressen.

Den andra sidan har dock inte fått någon skräppost på sitt e-postkonto. Även om detta kan vara en slump, rekommenderar jag starkt att du använder sekretessfunktionen när du registrerar ett nytt domännamn för att minska risken för att få en inkorg full av skräppost. Dessutom håller det bara din personliga information privat, vilket är bättre eftersom allt och allt hackas nu för tiden.

En annan sida som jag verkligen gillar är WHOIS-uppslagningen från DomainTools. När du gör en WHOIS-uppslagning får du mycket mer information än du gör från WHOIS.NET.

domaintools whois

Utöver den vanliga informationen får du lite extra data som servertyp, SEO-poäng, HTTP-svarskod, värdhistorik, registrarhistorik, IP-historik och mer. Historikobjekten kräver alla att du betalar en prenumerationsavgift, men även utan att betala får du en hel del information om domänen. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button