Hur man tar reda på funktionen som används i en cell med UDF i Excel

När en projekt förverkligas för ett företag kan detta ofta innebära flera nackdelar. Med detta hänvisar vi till alla de tillfällen då det är nödvändigt att kunna föra en redovisning av en viss siffra, beräkning av arbetstid bokföringen av vissa serier av saker, hyresberäkningar eller har specifika siffror av en viss datatyp.

Oavsett vilket är det vanligt att konton med många siffror ofta förs samtidigt. Det kan bli lite tråkigt om du inte vet hur man gör det rätt. Men det är vad servera kalkylblad .

För att hålla en fast redovisning av olika siffror i ett arbetsprojekt, Excel används ofta . Det är ett program som kommer i form av ett kalkylblad som har visat sig vara väldigt användbart; till den grad att det är ett oumbärligt verktyg i det dagliga livet för många företagsanställda idag att lösa matematiska operationer .

Faktum är att allt du behöver är en grundläggande förståelse för några av dess funktioner, och när du väl har den finns det inte mycket som kan hindra dig från att använda den.

Men det finns alltid nya knep som kan läras i detta fantastiska program. De UDF är förmodligen en av de viktigaste och mest användbara . Det här är användardefinierade funktioner och om du har tillräckligt med kunskap kan de vara extremt användbara.

Men vad händer när jag placerar i en cell en UDF som jag inte vet så mycket om? Om detta är något som händer dig ofta eller du behöver veta vad som fungerar för vad kan du se nästa steg för steg som vi har förberett åt dig.

Vad du behöver veta om en UDF

I ett program där mycket av dess funktion är baserad på specifika formler och funktioner, är det alltid extremt användbart att ha ett språk som är tillräckligt brett för att veta hur man skapar nya funktioner och formler som vi kan använda brett när vi behöver.

Det är här UDF:erna kommer in. Som det engelska namnet antyder är UDF:er användardefinierade funktioner. Tack vare makron som hanteras i Visual Basic för applikationer, det Det är möjligt att skapa, modifiera och till och med bifoga andra befintliga funktioner, vilket kan vara mycket användbart om du behöver utföra en viss funktion som inte finns för specifika uppgifter.

För att skapa en ny UDF måste du ange Visual Basic for Applications (VBA) som du kan komma åt via ALT+F11 i Excel. Här måste du ange ett lämpligt makro i kommandomodulen.

Du måste kunna ett specifikt språk för att komma in i din nya UDF, så ta dig tid att läsa om det. När du väl har angett den kommer du att kunna se din nya UDF bland funktionerna Excel som standard .

Identifiera din UDF

När du har din UDF redo är det alltid bra att kunna identifiera den. Även om den alltid ges ett namn vid tidpunkten för dess skapelse, är det alltid bättre att ge den en beskrivning. Detta händer när du skapar en UDF och efter ett tag glömde du bort dess specifika funktion.

Även om du kan se namnet överst på din ark Excel det är bra att allt är klart. Du kan göra detta i samma ögonblick som du skapar det.

När du öppnar VBA måste du trycka på F2, här rullgardinsmenyn för “global” öppnas i “medlemmar”. Hitta din UDF och högerklicka på den så att du kan välja egenskaper.

Här kommer en liten ruta upp på skärmen som du kan fylla i för att ge en bra beskrivning av din UDF. På så sätt kommer du att kunna identifiera den UDF du använder i din kalkylblad och var tydlig med vad du gör.

Relaterade Artiklar

Back to top button