Hur man tar en skärmdump med muspekaren och markören aktiverade

Vi använder Knappen Print Screen(Print Screen-tangent) eller Skärmklippverktyget(Klippverktyg) för att ta skärmdumpar på Windows (ta skärmdumpar på Windows) . En sak de alla gör förutom att ta skärmdumpar är att utesluta muspekaren. När vi tar en skärmdump Windows 11/10 vi ser aldrig muspekaren i skärmdumpen.

Vad händer om du vill ta en skärmdump med muspekaren inkluderad i den? Är det möjligt? Svar: Ja(Ja). Du kan ta fantastiska skärmdumpar med muspekaren som medföljer Step Recorder , en inbyggd Windows-app och många appar från tredje part. I någon av applikationerna kräver det flera steg att ta en skärmdump med muspekaren som ingår i den som inte behövs för en vanlig skärmdump. Låt oss se hur vi kan ta skärmdumpar med felsökningsåtgärdsinspelaren funktionsfel(Problem Steps Recorder) och IrfanView tredjepartsapplikation.

Ta en skärmdump med muspekare(muspekare) och markören(Markör).

1]Steginspelning

Felsökningsåtgärdsinspelaren är faktiskt designad och inkluderad i Windows 10 inte bara så. Det hjälper dig att ta skärmdumpar av de processer du kör och dela dem med Microsoft eller någon annan teknisk person att dela problemet (om något) din dator står inför. Den tar skärmdumpar med muspekaren och kan hjälpa oss att få önskade skärmbilder med muspekaren aktiverad.

För att ta skärmdumpar Program för steg(Steg) Inspelare:

 1. Klick(Klick) ” Start(Start) “, sök efter ” Step Recorder»(Steps Recorder) och öppna den.
 2. Klicka på “Starta inspelning”(Klicka på Start Record) och öppna fönstret du vill ta en skärmdump med markören.
 3. Klicka nu “Sluta(Stoppa) inspelning” för att stoppa inspelningen.
 4. Spara posten
 5. Packa upp den sparade posten och öppna filen
 6. Välj önskad skärmdump och högerklicka för att spara den.

Låt oss dyka in i detaljerna i processen.

För att komma igång, klicka på ” Start(Starta)” och sök efter ” Step Recorder”(Stegskrivare) . Öppna den. Du kommer att se ett litet fönster stegskrivare(Stegskrivare) . Klick(Klick) ” Börja filma”(Starta inspelning) för att börja ta skärmdumpar.

När du är klar med att ta den önskade skärmdumpen klickar du “Stoppa inspelning”.(Stoppa inspelning.)

Stoppa inspelningen i stegskrivare

Du kommer att se en lista över inspelade skärmdumpar steg(Steg) . Klicka på knappen(Klick) ” Spara(Spara)” och ange en plats för att spara dem i en fil.

Spara en post i stegskrivaren

Inspelade steg eller skärmdumpar kommer nu att sparas som en ZIP-mapp på den plats du väljer. Packa upp mappen och öppna filen .mht genom att dubbelklicka på den. Filen öppnas i Internet utforskare.

Bläddra på sidan, högerklicka på önskad skärmdump och välj “Spara bild som”(Spara bild som, ) i alternativen. Välj platsen där du vill spara filen och spara den.

Spara skärmdump från stegskrivare

Skärmbilden du vill ta med den inkluderade muspekaren sparas på den plats du väljer.

Step Recorder gör ett ganska bra jobb med att ta skärmdumpar eller spela in steg. Men att köra processen för en enda skärmdump kan verka som ett slöseri med tid. På skärmbilderna ser du också ett litet fönster stegskrivare.(Steg-inspelare)

För att undvika detta rekommenderas det att välja en tredjepartsapplikation. Låt oss se hur vi kan ta samma skärmdump IrfanView en bildvisare från tredje part.

2]IrfanView

IrfanView är ett gratis bildvisarprogram som är populärt som ett alternativ till standardbildvisaren i Windows . Med den här appen kan du till och med ta skärmdumpar, konvertera bilder med mera. Ladda ner appen från irfanview.com och installera den på din dator.

Efter installationen, ta en skärmdump i applikationen IrfanView :

 1. Klick(Klick) ” alternativ(Alternativ)” och välj Fånga/skärmdump
 2. Bekräfta om alternativet för att aktivera muspekaren är aktiverat
 3. Klicka sedan “Start(Start)” för att aktivera inspelningsläget.
 4. Använd Ctrl+F11 för att ta en skärmdump
 5. Klick(Klicka) på knappen Spara(Spara) och spara den

För att lära dig mer om processen, öppna applikationen IrfanView Tryck ” alternativ(Alternativ)” från menyn och välj ” Fånga/skärmdump.Du kan också klicka C på tangentbordet som en genväg.

Skärmdump i IrfanView

Ett fönster öppnas fånga inställningar. (Capture Setup) Kontrollera om rutan bredvid ” Sätta på(Inkludera) muspekare” för att aktivera det. Om inte, aktivera det genom att markera rutan.

Skärmdump Konfigurera IrfanView

Klicka sedan “Start(Starta ) » för att aktivera inspelningsläget.

Aktivera IrfanView-fångstläge

IrfanView-fönster(IrfanView) kommer nu att kollapsa. Öppna fönstret du vill ta en skärmdump av och använda Ctrl+F11 för att ta en skärmdump.

Skärmdumpen du tog öppnas nu i ett fönster IrfanView . Klick(Klicka) på knappen Spara(Spara) för att spara skärmdumpen.

Skärmdump av Irfan View

Nu kan du ange en plats för att spara skärmdumpen och spara den.

Det finns några andra tredjepartsapplikationer som låter oss ta skärmdumpar (ta skärmdumpar) med muspekaren inkluderad i dem, som Greenshot, ShareX, etc. Du kan också använda någon av dem.

Jag hoppas att den här guiden hjälper dig att få skärmdumpar med muspekaren inkluderad.

Läs mer: (Läs nästa:) Hur man tar en rullande skärmdump i Windows.

Vi använder Knappen Print Screen eller den Skärmklippverktyget för att ta skärmdumpar på Windows, en sak som de alla gör förutom att ta skärmdumpar är att de utesluter muspekaren. När vi tar en skärmdump på Windows 11/10 ser vi aldrig muspekaren i skärmdumpen.

Vad händer om du vill ta en skärmdump med muspekaren inkluderad i den? Är det möjligt? Svaret är ja. Du kan ta fantastiska skärmdumpar med muspekaren som ingår i dem med Steps Recorder, en inbyggd Windows-app och många tredjepartsappar. I någon av apparna tar en skärmdump med muspekaren som ingår i den några steg som en vanlig skärmdump inte behöver. Låt oss se hur vi kan ta skärmdumpar med Problem Steps Recorder och IrfanView, en tredjepartsapplikation.

Ta en skärmdump med muspekare och markör inkluderade

1]Steps Recorder

Problem Steps Recorder är faktiskt designad och inkluderad i Windows 10 av en anledning. Det hjälper dig att ta skärmdumpar av processer du gör och dela dem med Microsoft eller någon annan tekniker för att dela ett problem (om något) din dator står inför. Den tar skärmdumpar med muspekaren i och det kan underlätta för oss att få skärmdumpar vi vill ha med muspekaren inkluderad.

Så här tar du skärmdumpar i Steps Recorder:

 1. Klicka på Start och sök efter Steps Recorder och öppna den
 2. Klicka på Starta inspelning och öppna fönstret du vill ta en skärmdump med markören
 3. Klicka nu på Stoppa inspelning för att stoppa inspelningen
 4. Spara inspelningen
 5. Packa upp den sparade inspelningen och öppna filen
 6. Välj den skärmdump du vill ha och högerklicka för att spara den.

Låt oss djupdyka i detaljerna i processen.

För att komma igång, klicka på Start knappen och sök efter Step Recorder. öppna den. Du kommer att se ett litet fönster med Steps Recorder. Klicka på Starta inspelning för att börja ta skärmdumparna.

Hur man tar en skärmdump med muspekare och markör som ingår i Windows 10

När du är klar med att spela in den skärmdump du vill ha, klicka på stoppa rekord.

Stoppa inspelning i Steps Recorder

Du kommer att se listan med skärmdumpar som inspelade steg. Klicka på Spara och ställ in platsen för att spara dem i en fil.

Spara inspelning i Steps Recorder

De inspelade stegen eller skärmdumparna kommer nu att sparas som en zip-mapp på den plats du valt. Packa upp mappen och öppna .mht filen genom att dubbelklicka på den. Filen öppnas i Internet Explorer.

Gå igenom sidan, högerklicka på den skärmdump du vill ha och välj spara bild som från alternativen. Välj platsen där du vill spara filen och spara den.

Spara skärmdump från Steps Recorder

Skärmdumpen du vill ta med muspekaren som ingår i den kommer att sparas på den plats du valt.

Steps Recorder gör faktiskt ett ganska bra jobb med att ta skärmdumparna eller spela in stegen. Men att gå igenom processen för en enda skärmdump kan se slöseri med tid ut. Och du får också det lilla Steps Recorder-fönstret i skärmdumparna.

För att undvika dessa är det en bra idé att välja en tredjepartsapplikation. Låt oss se hur vi kan ta samma skärmdump i IrfanView, en tredjeparts bildvisarapplikation.

2]IrfanView

IrfanView är ett gratis bildvisarprogram som är populärt som ett alternativ till standardbildvisaren på Windows. Denna applikation låter dig till och med ta skärmdumpar, konvertera bilder etc. Ladda ner programmet från irfanview.com och installera det på din PC.

Efter installationen, för att ta en skärmdump i IrfanView-applikationen:

 1. Klicka på Alternativ och välj Capture/Screenshot
 2. Bekräfta om alternativet att inkludera muspekaren är aktiverat
 3. Klicka sedan på Start för att aktivera inspelningsläge
 4. Använd Ctrl+F11 för att ta skärmdumpen
 5. Klicka på knappen Spara och spara den

Kom in i detaljerna i processen, öppna IrfanView-applikationen och klicka på alternativ i menyn och välj Fånga/skärmdump. Du kan också trycka på C på tangentbordet som en genväg.

Skärmdump i Irfan View

Ett fönster för Capture Setup öppnas. Kontrollera om kryssrutan bredvid alternativet Inkludera muspekare är markerad för att aktivera det. Om inte, aktivera det genom att markera rutan.

Skärmbildsinställningar IrfanView

Klicka sedan på Start för att aktivera inspelningsläge.

Aktivera Capture Mode IrfanView

IrfanView-fönstret kommer nu att minimeras. Öppna fönstret du vill ta en skärmdump och använd Ctrl+F11 kortkommando för att ta skärmdumpen.

Skärmdumpen du tog kommer nu att öppnas i IrfanView-fönstret. Klicka på Spara knappen för att spara skärmdumpen.

IrfanView Skärmdump

Du kan nu ställa in platsen för att spara skärmdumpen och spara den.

Det finns några fler tredjepartsapplikationer som gör det möjligt för oss att ta skärmdumpar med muspekaren som ingår i dem som Greenshot, ShareX, etc. Du kan använda vilken som helst av dem också.

Hoppas, den här guiden hjälper dig att få skärmdumparna med muspekaren inkluderade i dem.

Läs nästa: Hur man tar en rullande skärmdump i Windows.

Relaterade Artiklar

Back to top button