Hur man tar emot filer via Bluetooth och hur man hittar dem i Windows 10 Mobile

Till skillnad från andra operativsystem, som har en fördefinierad mapp för att lagra filer som tas emot via Blåtand, Windows 10 Mobil lite speciell. Den lagrar mottagna filer i olika mappar beroende på deras typ. Även om det kan verka förvirrande, tycker vi att det är ett bra sätt att hålla ordning på alla dina filer. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du tar emot filer via Bluetooth och var(Bluetooth och var) de finns på din Windows 10 mobil enhet(mobilenhet) . Låt oss börja:

Hur man tar emot filer Blåtand i Windows 10 Mobil

Se först till Blåtand aktiverad på din smartphone med Windows 10 mobil,(Mobil smartphone) så att den kan upptäckas. Om du inte vet hur man gör det, kolla in den här artikeln: Hur man överför filer till andra användare med hjälp av Blåtand från Windows 10 Mobil .

Nu när överföringen startar kommer du att uppmanas att bekräfta överföringen. Klick ” Att acceptera(acceptera) ” för att börja ta emot innehåll.

Meddelandet du ser överst under Filöverföring(filöverföring) till Windows 10 Mobil kallad ” Allmän tillgång(Dela) > Komplettering(Efterbehandling) > Klart och sparat. Klicka för att se(Klar och sparad. Tryck för att visa)”.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Kom ihåg(Kom ihåg) det med flera Filöverföring(filöverföring) Tillstånd kommer att begäras för varje fil du vill överföra. Om du inte accepterar inbjudan, Filöverföring(filöverföring) kommer att misslyckas och alla filer kommer inte att laddas ner till din Windows 10-smarttelefon Mobil(Mobil smartphone) .

Var hittar du filerna du fått av Blåtand i Windows 10 Mobil

Många användare är förvirrade av det faktum att inte alla filer överförs via Blåtand sparas i samma mapp. Beroende på vilka typer av filer du överför lagras filerna på olika platser. För att hitta de mottagna filerna, öppna dirigent(Filutforskaren) genom att trycka på dess ikon applikationslista(Applista) eller på primär(Start)-skärmen om du fäste den där.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

En lista med mappar som innehåller alla dina filer kommer nu att visas på skärmen.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Nu, beroende på vilken typ av filer du gick igenom Blåtand läs det relevanta avsnittet nedan:

Var man hittar bilder som tagits emot av Blåtand

För att hitta bilder mottagna genom Blåtand, gå till mappen ” Bilder(Bilder)”, och sedan till “Sparade bilder(Sparade bilder)” in dirigent(Utforskaren).

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Ett annat sätt att göra detta är att öppna programmet ” Foto(Foton) » från applikationslista(Applista) och gå till “Sparade bilder(Sparade bilder)” i din album.(Album.)

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Var man hittar videor som tagits emot av Blåtand

Skickar video via Blåtand inte lika populärt som att skicka bilder eftersom dessa filer tenderar att vara stora och överföringen tar väldigt lång tid. Om du fått videofil(videofil) via Blåtand hittar du den i samma mapp som bilderna som tagits emot via Blåtand : Sparade bilder(Sparade bilder). Vi tycker att detta är ganska förvirrande eftersom du förväntar dig att se den här filen video-(Videor) och inte i sparade bilder.(Sparade bilder.)

Var man hittar filer kontor mottagen av Blåtand

Du kan också överföra via Bluetooth-dokument (Blåtand)kontor till exempel dokument Word, kalkylblad (Ord)excel eller presentationer PowerPoint . Du hittar dem i ” Dokument » in (Dokument)dirigent.(Utforskaren.)

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Var kan jag hitta musikfiler som tas emot via Blåtand

Om du precis fått musikfil(musikfil) av Blåtand till din smartphone med Windows 10 Mobil öppna mappen ” Musik »in (Musik)dirigent.(Utforskaren.)

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Förutom, Groove musik kommer automatiskt att läggas till musikfil(musikfil) till låtlistan.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Var man hittar filer som inte stöds som tas emot av Blåtand

Det kan vara att du använde Blåtand för att överföra filer av andra typer som inte finns bland kända Windows 10-filtyper Mobil och som ingen applikation är kopplad till. Dessa filer lagras i ” Nedladdningar » in (Nedladdningar)dirigent.(Utforskaren.)

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Eftersom det inte finns någon app på din enhet som kan öppna din fil kommer du att uppmanas att installera en app för denna uppgift. Om du klickar på ” Ja(Ja) “, din enhet kommer att söka efter applikationer i Lagra(Store) , som kan öppna filer av denna typ.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, Ta emot, Filer, Sök

Slutsats

Vi tror att den här metoden att lagra filer i olika mappar beroende på deras typ kommer att hålla din smartphone i ordning, även om det verkade förvirrande till en början. Blåtand är fortfarande ett tillförlitligt sätt att överföra små mängder filer mellan två enheter, och vissa använder det regelbundet. Om du har frågor om informationen i den här artikeln, dela dem gärna med oss ​​genom att använda kommentarsformuläret nedan.

Till skillnad från andra operativsystem som har en fördefinierad mapp för att lagra filerna som tas emot via Blåtand, Windows 10 Mobile är lite speciellt. Den lagrar filerna du fått i olika mappar beroende på deras typ. Även om det kan verka förvirrande tycker vi är ett bra sätt att hålla alla dina filer organiserade. I den här artikeln kommer vi att visa hur man tar emot filer via Bluetooth och var du där du kan hitta dem på din Windows 10 Mobile-enhet. Låt oss börja:

Hur man tar emot filer via Bluetooth i Windows 10 Mobile

Se först till att Blåtand är aktiverat på din Windows 10 Mobile smartphone så att den kan upptäckas. Om du inte vet hur man gör detta, kolla den här artikeln: Hur man överför filer till andra, med Bluetooth, från Windows 10 Mobile.

Nu, när överföringen startar, blir du ombedd att bekräfta överföringen. Tryck acceptera för att börja ta emot innehållet.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Meddelandet du får se överst under filöverföring i Windows 10 Mobile är ” Delning > Efterbehandling > Klart och sparat. Tryck för att visa “.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Kom ihåg att under flera filöverföringar kommer tillstånd att frågas för varje fil du vill överföra. Om du inte deltar i uppmaningen kommer filöverföringen att misslyckas och alla filer kommer inte att laddas ner på din Windows 10 Mobile-smarttelefon.

Var hittar du filerna du fick via Bluetooth i Windows 10 Mobile

Många användare är förvirrade av det faktum att inte alla filer som överförs via Bluetooth sparas i en mapp. Beroende på vilka typer av filer du överför, lagras filer på olika platser. För att hitta de mottagna filerna, öppna Utforskaren genom att trycka på dess ikon från Applista eller Start skärmen om du fäste den där.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

En lista över mappar som innehåller alla dina filer kommer nu att visas på skärmen.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Nu, beroende på vilken typ av fil(er) du fick via Bluetooth, läs lämpligt avsnitt nedan:

Var du hittar bilderna som tagits emot via Bluetooth

För att hitta bilderna du fått via Blåtand, gå till Bilder mapp och sedan till Sparade bilder i Utforskaren.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Ett annat sätt att göra detta är att öppna Foton app från din Applista och gå till Sparade bilder i din album.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Var hittar du videor som tagits emot via Bluetooth

Att skicka videor via Bluetooth är inte lika populärt som att skicka bilder eftersom dessa filer tenderar att vara stora och överföringen tar väldigt lång tid. Om du får en videofil via Bluetooth, hittar du den i samma mapp som bilderna som tagits emot via Bluetooth: Sparade bilder. Vi tycker att detta är ganska förvirrande eftersom du förväntar dig att se den här filen i videoklipp och inte in sparade bilder.

Var du hittar Office-filer som tagits emot via Bluetooth

Du kan också överföra Office-dokument via Bluetooth, som Word-dokument, Excel-kalkylblad eller PowerPoint-presentationer. Du hittar dem i Dokument mapp i Utforskaren.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Var hittar du musikfilerna som tas emot via Bluetooth

Om du precis fått en musikfil via Bluetooth på din smartphone med Windows 10 Mobile, öppna musik mapp i Utforskaren.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

också, Groove musik kommer att lägga till musikfilen, automatiskt, till din låtlista.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Var du hittar filerna som inte stöds som tas emot via Bluetooth

Det kan hända att du använde Bluetooth för att överföra andra typer av filer, som inte finns bland Windows 10 Mobiles kända filtyper och som inte har någon app kopplad till dem. Dessa filer lagras i Nedladdningar mapp i Utforskaren.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Eftersom det inte finns någon app på din enhet som kan öppna din fil kommer du att uppmanas att installera en app för den här uppgiften. om du trycker på Ja din enhet kommer att söka efter appar i Lagra kan öppna den typen av fil.

Windows 10 Mobile, Bluetooth, ta emot, filer, hitta

Slutsats

Vi tror att den här metoden att lagra filer i olika mappar beroende på deras typ kommer att hålla din smartphone organiserad, även om det i början verkade förvirrande. Blåtand är fortfarande ett tillförlitligt sätt att överföra en liten grupp filer mellan två enheter och vissa människor använder det regelbundet. Om du har frågor om informationen som delas i den här artikeln, tveka inte att dela dem med oss ​​genom att använda kommentarsformuläret nedan.