Hur man tar bort värden från celler men behåller formler i Microsoft Excel

En av fördelarna med att arbeta med kalkylblad i Microsoft excel är förmågan att återanvända formler och tillämpa dem i nya situationer. I dessa fall vill du vara säker på att du inte av misstag kopierar över några gamla indatavärden som kan förvränga och förstöra resultatet. När du får ett kalkylblad från någon annan, eller till och med när du arbetar på ett eget som är ganska komplicerat, vill du snabbt isolera och ta bort alla indatavärden som används i formlerna du använder. Istället för att kolla tabell(kalkylbladscell) bakom cellen, gör ett brytande arbete, det finns ett sätt att snabbt ta bort alla värden från Excel kalkylark(Excel-kalkylblad) och lämna bara formler. Låt oss se hur det fungerar:

NOTERA(NOTERA) . Denna guide gäller för versioner Microsoft excel skrivbord medföljer Microsoft Office och Kontor 365 . Detta gäller inte mobilversioner. excel såsom gratis sådana, på surfplattor med Windows 10 eller på enheter med Android och iOS(Android och iOS).

Hur man tar bort värden från celler men behåller formler i Microsoft excel

Vi använder som exempel återbetalningsplan för lån(amorteringsschema för lån) tillhandahålls Microsoft som en del av deras Office-mallar tillgängliga för nedladdning. Vi vill återanvända denna tabell och bygga vår egen simulering. För att göra detta vill vi se till att det inte finns några värden kvar i kalkylarket från de tidigare angivna uppgifterna Microsoft .

Se först till att den aktiva fliken på bandet är Hem(Hem) . Hitta avsnittet ” Redigering(Redigering)” och hitta rullgardinsmenyn där ” Hitta och välj. (Hitta och välja)Klick(Klicka på det. PÅ menyval(menyval) Gå till special…(Gå till special…)”.

Välj

I dök upp popup-fönster välj ” (pop-up fönster)Konstanter(Konstanter)” och sedan under ” Formler(Formler)” se till att endast ” Tal”.(tal)

Klicka eller tryck på när du är klar OK .

Välj endast nummer i Microsoft Excel

Microsoft excel kommer att analysera ditt kalkylblad och automatiskt välja alla celler som innehåller bara siffror(endast siffror) , lämnar celler som innehåller formler eller text omarkerade.

Kalkylblad med siffror endast valda i Microsoft Excel

För nästa steg, se till att du inte klickar eller klickar någonstans i kalkylarket eftersom det kommer att åsidosätta ditt nuvarande val. I samma avsnitt Redigering” fliken ” (Redigering)Hem(Hem) » tryck eller tryck på « Klar(Klar) ” . Knappen representeras av ett radergummi och om in programfönstret(applikationsfönster) tillräckligt med utrymme, ordet visas också Klar . (Rensa) Välj från rullgardinsmenyn Tydligt innehåll(Rensa innehållet) . Använd antingen tangentbordet och tryck på (tangentbord och tryck) Radera .

Tydligt innehåll i Microsoft Excel

Kalkylarket är nu rensat från alla inmatade siffror och alla formler är sparade och redo att användas i ditt nästa kalkylblad. Nu kan du vara säker på att alla siffror som används med dessa formler är nyinmatade av dig och att det inte finns några rester från det förflutna.

Lyckades det(Har du städat bordet?

Genom att följa den här guiden kommer du att upptäcka hur lätt det är att rensa upp gamla indatavärden i ett kalkylblad och spara tid genom att göra det snabbt och korrekt. Berätta för oss hur det fungerade för dig genom att lämna kommentera nedan(kommentera nedan). Finns det några Excel-relaterade frågor du vill att vi ska svara på i våra guider?

En av fördelarna med att arbeta med kalkylblad i Microsoft Excel är möjligheten att återanvända formlerna och tillämpa dem i nya situationer. I dessa fall vill du se till att du inte av misstag kopierar några av de gamla ingångsvärdena som kan förvränga och fördärva resultatet. När du får ett kalkylblad från någon annan eller till och med när du arbetar med ett av dina som innehåller en hel del komplexitet, vill du snabbt isolera och ta bort alla indatavärden som matar formlerna som du använder. Istället för att verifiera kalkylarket cell för cell, göra ansträngande arbete, finns det en metod för att snabbt ta bort alla värden från ett Excel-kalkylblad och bara behålla formlerna. Låt oss se hur det här fungerar:

NOTERA: Den här handledningen gäller för skrivbordsversionerna av Microsoft Excel, som finns i Microsoft Office och Office 365. Den gäller inte för mobilversionerna av Excel, som de som finns gratis, på surfplattor med Windows 10 eller på enheter med Android och iOS .

Hur man tar bort värden från celler men behåller dina formler i Microsoft Excel

Vi använder som exempel låneamorteringsschemat som tillhandahålls av Microsoft som en del av deras Office-mallar tillgängliga för nedladdning. Vi vill återanvända detta kalkylblad och bygga vår egen simulering. För att uppnå det vill vi se till att inga värden finns kvar i kalkylarket från tidigare data från Microsoft.

Microsoft Excel-kalkylblad där vi bara vill behålla formlerna

Se först till att den aktiva fliken på bandet är . Leta efter avsnittet och leta upp rullgardinsmenyn där. Klicka på det. I menyn väljer du “.”

Välj Gå till special i Microsoft Excel

I popup-fönstret som visas väljer du och under , se till att endast kryssrutan är markerad.

Klicka eller tryck på när du är klar.

Välj endast Numbers i Microsoft Excel

Microsoft Excel kommer att analysera ditt kalkylblad och automatiskt välja alla celler som innehåller endast nummeroch lämnar omarkerade cellerna som innehåller formler eller text.

Kalkylblad med siffror endast valda i Microsoft Excel

För nästa steg, se till att du inte klickar eller trycker någonstans i kalkylarket eftersom det avbryter ditt nuvarande val. Klicka eller tryck på knappen i samma avsnitt av fliken. Knappen representeras av ett radergummi och om det finns tillräckligt med utrymme i programfönstret visas ordet också. Välj i rullgardinsmenyn. alternativt, använd tangentbordet och tryck på .

Rensa innehållet i Microsoft Excel

Kalkylarket är nu rensat från alla inmatade nummer samtidigt som alla formler är bevarade och redo att användas för ditt nästa kalkylblad. Du kan nu vara säker på att alla siffror som används med dessa formler skrivs in färskt av dig och att det inte finns några rester från det förflutna.

Lyckades du rensa ditt kalkylblad?

När du har gått igenom den här guiden kommer du att upptäcka hur enkelt det är att rensa ett kalkylblad med gamla indatavärden och spara tid på att göra detta snabbt och exakt. Låt oss veta hur detta fungerade för dig genom att lämna en kommentar nedan. Finns det några Excel-relaterade frågor som du vill att vi ska svara på i våra handledningar?

Relaterade Artiklar

Back to top button