Hur man tar bort specifika domäner från Firefox DNS över HTTPS

Mozilla började nyligen implementera DNS genom HTTPS för Firefox för att säkerställa upplösningen DNS också säker. Även om det inte är allt, i det här inlägget visar vi dig hur du kan ta bort specifika domäner från Firefox DNS över HTTPS(DNS över HTTPS) . Firefox erbjuder ett brett utbud av konfigurationer för DoH särskilt för organisationer som förlitar sig på sina DNS .

Radera(Ta bort) specifika domäner från Firefox DNS genom HTTPS

Även om det inte rekommenderas, Firefox erbjuder ett sätt att lägga till specifika domäner så att de kan kringgås DNS genom HTTPS . Du måste dock lägga till dessa domäner med hjälp av konfigurationen Firefox manuellt.

 • Stiga på about:config i adressfältet och klicka Stiga på .
 • Acceptera varningssidans meddelande
 • Hitta nätverk.trr.exkluderade-domäner.
 • Klicka på knappen(Klick) ” Förändra(Redigera)” bredvid alternativet.
 • Lägg till(Lägg till) kommaseparerade domäner i listan
 • Klick(Klicka) på bockmarkeringen för att spara ändringen.

Om du upptäcker att det redan finns några webbplatser på listan föreslår vi att du inte tar bort något därifrån.

När ska domäner läggas till i undantagslistan?

Medan DoH förbättrar integriteten och lämnar internet leverantör(ISP) och vem som helst i offentlig wi(Public WiFi) -Fi , det är möjligt att webbplatser kanske inte fungerar för dig när du försöker använda DoH(DoH). Dessutom kan det vara avgörande för nätverk som använder Anpassad DNS .

En organisation med interna policyer för DNS

Standardfunktion föreslagen Firefox , bra för genomsnittskonsumenten. Men detta kanske inte är bra för organisationer. Många förlitar sig på DNS för att blockera skadlig programvara, aktivera föräldrakontroll eller filtrera din webbläsares åtkomst till webbplatser. DoH kringgår allt detta och är därför värdelöst. Dessutom finns det vissa webbplatser som endast är tillåtna när de är anslutna till företagets nätverk.

Firefox erbjuder en lösning – kanariska(Canary) domän. Firefox kommer att försöka lösa denna domän med hjälp av DNS – servrar konfigurerade i enhetens operativsystem. Om det blir negativt kommer det att vara en signal att inaktivera applikationen DNS dvs. DoH .

Om en DoH leder till långsammare upplösning DNS

DoH kan ta längre tid, och om detta händer dig ofta och för en specifik webbplats kan du lägga till dem i undantagslistan.

Cloudflare som DoH

I USA Firefox använder molnflamma som DNS . Nu vilken omvandlare som helst DNS kan se begäran, men Firefox och molnflamma gick med på att förbjuda molnflamma eller någon annan partner DoH samla in personligt identifierbar information. Om detta inte passar dig har du två alternativ.

 • Byt ut Cloudflare(Ersätt Cloudflare) med någon annan DNS vem du litar på.
 • Du kan välja bort det genom att avmarkera rutan helt eller från meddelandet du får om och när DoH första gången ingår.

Firefox rekommenderar också amerikanska användare att inaktivera forskning Firefox ( om:studier) , som samlar in data för att förbättra användarupplevelsen. Du kan också inaktivera Firefox datainsamling (Firefox Data Collection ) tillgängligt i panelen “Sekretess(Sekretess) och säkerhet “.(Säkerhet)

Vi hoppas att inlägget var till hjälp och att du kunde ta bort vissa domäner från Firefox DNS genom HTTPS .

Mozilla började nyligen rulla ut DNS över HTTPS för Firefox för att se till att DNS-upplösningen också är säker. Även om det finns mer i det, kommer vi i det här inlägget att visa hur du kan ta bort specifika domäner från Firefox DNS över HTTPS. Firefox erbjuder omfattande konfigurationer för DoH, särskilt för organisationer som förlitar sig på sin DNS.

Ta bort specifika domäner från Firefox DNS över HTTPS

Lägg till undantag till DNS över HTTPS Firefox

Även om det inte rekommenderas, erbjuder Firefox ett sätt att lägga till särskilda domäner så att de kan kringgå DNS ​​över HTTPS. Du måste dock lägga till dessa domäner med Firefox-konfiguration manuellt.

 • typ about:config i adressfältet och tryck på Enter.
 • Acceptera varningssidans meddelande
 • Söka efter nätverk.trr.exkluderade-domäner.
 • Klicka på knappen Redigera bredvid inställningen.
 • Lägg till domäner, separerade med kommatecken, till listan
 • Klicka på bockmarkeringen för att spara ändringen.

Om du upptäcker att listan redan har några webbplatser, föreslår vi att du inte tar bort något därifrån.

När ska du lägga till domäner i undantagslistan?

Även om DoH förbättrar integriteten genom att hålla ISP och någon på Public WiFi, är det möjligt att webbplatser kanske inte fungerar för dig när de testas över DoH. Utöver det kan det vara avgörande för nätverk som använder anpassad DNS.

En organisation med interna policyer för DNS

Standardfunktionen som erbjuds av Firefox är utmärkt för en allmän konsument. Men det kanske inte är bra för organisationer. Många förlitar sig på DNS ​​för att blockera skadlig programvara, aktivera föräldrakontroll eller filtrera din webbläsares åtkomst till webbplatser. DoH kringgår alla dessa och är därför inte användbara. Det finns också vissa webbplatser som bara löser sig när du är ansluten till ett företagsnätverk.

Firefox erbjuder en lösning – Canary-domänen. Firefox kommer att försöka lösa denna domän med hjälp av den eller de DNS-servrar som är konfigurerade i enhetens operativsystem. Om det kommer ut negativt kommer det att vara en signal att inaktivera applikationens DNS, dvs. DoH.

Om DoH resulterar i en långsammare DNS-upplösning

DoH kan vara mer tidskrävande, och om det händer för dig ofta, och för en viss webbplats, kan du välja att lägga till dem i undantagslistan.

Cloudflare som DoH

I USA använder Firefox Cloudflare som DNS. Nu kan alla DNS-lösare se frågan, men Firefox och Cloudflare är överens om att förbjuda Cloudflare eller någon annan DoH-partner från att samla in personlig identifieringsinformation. Om du inte är bekväm med det har du två alternativ.

 • Ersätt Cloudflare med någon annan DNS du litar på
 • Du kan välja bort det genom att avmarkera det helt eller från meddelandet du får om och när DoH först aktiveras

Firefox rekommenderar också amerikanska användare att inaktivera Firefox-studie (om:studier) som samlar in data för att förbättra användarupplevelsen. Du kan också inaktivera tillgängliga under panelen Sekretess och säkerhet.

Vi hoppas att inlägget var användbart och att du kunde ta bort specifika domäner från Firefox DNS över HTTPS.

Relaterade Artiklar

Back to top button