Hur man tar bort personlig information från hemskärmsplattor

Om du är en användare Windows 8.1 har du förmodligen märkt att några av brickorna fäste sig vid primär (Start) skärm, samla(skärminsamling) och visa personlig information som meddelandeaviseringar du får från andra, dina möten och uppgifter, dina privata bilder och så vidare. Vid något tillfälle kanske du vill rensa all denna information så att andra inte ser den. I den här guiden kommer vi att visa dig stegen du behöver följa för att ta bort all din personliga information från elementärt(Startskärm.

Som personlig(snäll) information visas sedan(Personlig information visas) levande plattor(Live Tiles) Windows 8.1 ?

Först och främst, låt oss se vad du har elementärt(Start) skärmen efter en tids användning Windows 8.1.

notera(Notera) Hur mycket information som visas på varje ruta. Du kanske har väder app(väderapp) , som visar realtidsinformation om väderförhållandena i ditt område, nyhetsapp(nyhetsapp) , som ger sammanfattningar av dagliga händelser, kalenderapp(kalenderapp) , så att du kan se framtida möten och möten, en fotoapp som visar dina bilder och snart.

Hur man tar bort personlig information(Din personliga information) med hemskärm (startskärm)Windows 8.1

Start(Börja) från öppning hemskärm(Startskärm) . Gå sedan till charms bar och välj ” (bar och välj) inställningar(Inställningar) ” .

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Klicka eller tryck sedan på Kakel(Kakelplattor) .

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Du kommer att se flera inställningar som styr hur det fungerar kakel(Kakel) in Windows 8.1 . Den senare kallas “Ta bort personlig information från mina brickor”(“Rensa personlig information från mina brickor”) . Klicka eller tryck på ” Klar”.(klar)

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Så fort du klickar på ” Klar(Klar)”, Windows kommer omedelbart att radera all personlig information som lagras och visas på dina brickor. Så här kommer din kakel att se ut:

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

notera(Observera) att dina brickor inte längre innehåller något personligt innehåll. All personlig information raderas. Men att radera personlig information från dina brickor kommer inte att vara för evigt. Så fort du öppnar och börjar använda appen kommer dess brickor automatiskt att visa personlig data igen.

NOTERA.(OBS:) Om du vill ha kakel elementärt(Start) skärmen visade aldrig livedata igen, du måste stänga av den. Du hittar information om hur du gör detta i det sista avsnittet i den här guiden: Hur du ställer in brickor som visas(Kakel visas) på hemskärm (startskärm)Windows 8.1(Din Windows 8.1) .

Slutsats

Som du kan se i den här guiden är det snabbt och enkelt att rensa den personliga information som lagras och används av dina brickor. Tycker du att den här funktionen är användbar eller tycker du att den är något som liknar rengöring webbläsarens cache(webbläsarens cache) ? Låt oss veta din åsikt genom att använda kommentarsformuläret nedan.

Om du är en Windows 8.1-användare har du säkert märkt att några av brickorna på din skärm samlar in och visar personlig information som aviseringar med meddelanden du får från andra, dina möten och att göra, dina personliga bilder och så vidare. Vid något tillfälle kanske du vill rensa all den informationen så att andra inte ser den. I den här guiden kommer vi att visa dig stegen du behöver följa för att rensa all din personliga information från skärmen.

Vilken typ av personlig information visas av Live Tiles i Windows 8.1?

Låt oss först och främst se hur din skärm kan se ut efter att ha använt Windows 8.1 ett tag.

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Lägg märke till hur mycket information som visas av varje bricka. Du kanske har en väderapp som visar liveinformation om väderförhållandena på din plats, en nyhetsapp som ger korta bitar om dagliga händelser, en kalenderapp som låter dig se framtida att göra och möten, fotoappen som visar dina bilder och så vidare.

Så här rensar du din personliga information från startskärmen i Windows 8.1

Börja med att öppna startskärmen. Gå sedan till charmfältet och välj .

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Klicka eller tryck sedan på .

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Du kommer att se några inställningar som styr hur arbetet fungerar i Windows 8.1. Den sista heter. Klicka eller tryck på knappen.

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

När du har tryckt på raderar Windows omedelbart all personlig information som lagras och visas av dina brickor. Så här kommer dina brickor att se ut:

tydlig, personlig, information, brickor, appar, Windows 8.1

Observera att dina brickor inte längre innehåller personligt innehåll av något slag. All personlig information tas bort. Men att rensa personlig information från dina brickor kommer inte att vara för evigt. När du väl har öppnat och använder en app kommer dess panel automatiskt att börja visa personlig data igen.

NOTERA: Om du vill att dina skärmplattor aldrig ska visa livedata igen måste du stänga av dem. Du hittar information om hur du gör det i det sista avsnittet i den här guiden: Hur du anpassar brickorna som visas på din startskärm i Windows 8.1.

Slutsats

Som du kan se i den här guiden är det enkelt och snabbt att rensa den personliga information som lagras och används av dina brickor. Tycker du att den här funktionen är användbar eller tänker du bara på den som något som liknar att rensa webbläsarens cache? Låt oss veta din åsikt genom att använda kommentarsformuläret nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button