Hur man tar bort musik från en gammal iPod

Om du har en gammal iPod som inte längre används, kanske du undrar hur du tar bort musik från den utan att behöva använda någon programvara. Det finns några olika sätt att göra detta på, och metoden du använder beror troligen på hur mycket musik som för närvarande är lagrad på enheten.
Ett av de enklaste sätten att ta bort musik från en gammal iPod är att helt enkelt ansluta enheten till din dator och sedan öppna iTunes. När iTunes är öppet kan du klicka på enhetsikonen i det vänstra sidofältet och klicka sedan på fliken “Sammanfattning”. Härifrån kommer du att se ett alternativ som säger “Manuellt hantera musik och videor”. Se till att det här alternativet är markerat och sedan kan du klicka på knappen “Använd”.
När du har gjort detta kan du helt enkelt välja alla låtar som du vill ta bort från iPod och sedan trycka på “delete”-tangenten på ditt tangentbord. Detta tar bort de valda låtarna från iPod, men de kommer fortfarande att finnas kvar på din dator. Om du också vill ta bort låtarna helt från din dator, kan du sedan välja alternativet “Radera” på fliken iTunes Sammanfattning.
Ett annat sätt att ta bort musik från en gammal iPod är att använda ett program som iExplorer eller DiskAid. Dessa program låter dig komma åt iPodens filsystem och du kan sedan ta bort de filer som du vill ta bort. Dessa program kan laddas ner gratis från internet, och de är mycket enkla att använda.
Om du har mycket musik lagrad på din gamla iPod, kanske du vill överväga att använda ett program som iPhone Data Recovery. Detta program låter dig återställa all musik som finns lagrad på din iPod, och du kan sedan överföra den till din nya enhet. Detta program kan laddas ner gratis från internet, och det är väldigt lätt att använda.

Med iTunes-appen kan du överföra din iPod-musik till din dator. På både Windows- och Mac-datorer måste du använda ett tredjepartsprogram. Din iPods laddarkabel ska vara ansluten till en av datorns USB-portar. När du klickar på den här länken visas din iPod i PodTrans-fönstret. Du behöver inte använda iTunes för att hämta musik från din iPod, oavsett om det är en iPod eller en Mac. Men för att komma åt din musik måste du först aktivera iTunes. Om du försöker hämta musik från en iPod med diskläge aktiverat måste du aktivera det innan din dator kan känna igen det.

Du kan välja flera låtar genom att hålla ned Kommando. För att överföra filer, klicka på Överför, välj sedan en mapp på din dator och klicka sedan på Välj eller OK. Du kan använda Sharepods på en Windows-dator på samma sätt som på en Mac om du inte har något emot att ha iTunes installerat.

Hur får jag bort min musik från min gamla iPod?

Kredit: bhawangred.blogspot.com

Du behöver bara betrakta din iPod som en extern enhet som kan användas för att komma åt musik. När du extraherar musik från en iPod är det också möjligt att lägga till den i ditt iTunes- eller Apple Music-bibliotek och synkronisera den till din iPhone.

Hur tar man bort musik från en iPod? Sammanfattningsvis tillåter Ipods dig inte att installera om musiken, men de låter dig radera den. Apple ville inte göra det så enkelt som det kunde vara av olika anledningar. Det finns dock några steg du kan vidta utan att använda någon programvara. I steg 4, välj mappen iPod_Control och öppna den sedan. Steg 5: Du kommer att tas till mappen som heter Dolda filer och mappar, där du kan välja att visa dolda filer. I steg 6 skapar du en mapp på skrivbordet och kopierar alla dina undermappar dit. Tappa inte koll på musikfilerna eftersom de inte längre spelas.

Varför kan jag inte ta bort låtar från min iPod?

Kredit: YouTube

Det kan finnas flera anledningar till att du inte kan radera låtar från din iPod. Det är möjligt att din iPod är inställd på “Manuell hantering”, vilket innebär att du måste radera låtar från din iPod genom att ansluta den till din dator och använda iTunes. Det är också möjligt att det finns ett programvaruproblem med din iPod som hindrar dig från att radera låtar. Om du fortfarande inte kan ta bort låtar från din iPod efter att ha provat dessa saker kan du behöva kontakta Apple för ytterligare hjälp.

En enkel metod för att ta bort musik från en iPod är att använda de inbyggda apparna på enheten. Trots det är det möjligt att ladda ner specifika låtar på en gång, vilket inte är möjligt med Musik eller Inställningar. Om du behöver använda ett mer flexibelt alternativ, som MobiUS EaseMover, bör du göra det. MobiMover, som inkluderar ett iPhone-överföringsverktyg, en innehållshanterare och ett iPhone-överföringsverktyg, låter dig överföra innehåll från en enhet till en annan. Du kan använda den här appen för att överföra data mellan iOS-enheter, hantera innehåll på din iPhone/iPad/iPod och hantera filöverföringar. Om du vill ta bort en iPod kan du göra det genom att välja alla låtar eller specifika låtar. Om du inte har något emot stegen nedan kan du också ta bort musik från iTunes genom att gå till iTunes-biblioteket och gå till länken Ta bort låtar. Om du vill hantera ditt iOS-innehåll mer effektivt bör du anlita en professionell innehållshanterare. Den här typen av verktyg kan överföra filer mellan en iPod och en dator eller två iPhones samtidigt.

Ta bort låtar från din iPod

Hur tar jag bort en låt från min ipod?
Den kommer att raderas från din iPods bibliotek och kommer inte att vara tillgänglig via iTunes.

Hur man får musik från en gammal iPod

Kredit: khephomphong.blogspot.com

Det finns några sätt att få bort musik från en gammal iPod. Ett sätt är att ansluta iPod till en dator och använda iTunes för att synkronisera musiken till datorn. Ett annat sätt är att använda ett program som iExplorer för att komma åt iPod:s filsystem och kopiera musikfilerna till en dator. Slutligen kan du använda en iOS-enhet med en Lightning-kontakt och Apple Camera Connection Kit för att importera musiken till iOS-enheten och sedan synkronisera iOS-enheten till en dator för att stänga av musiken.

Hur kan jag överföra musik från en iPod till en dator eller iPhone? Det är möjligt att en gammal iPod fortfarande innehåller musik som du aldrig haft i någon annan form. Du kan sedan extrahera musiken från iPod och lagra den i iTunes eller Apple Music, eller så kan du synkronisera den med din iPhone och använda den. Du kan hitta taggarna för varje musikfil i Filutforskaren på en Windows-dator. Genom att hålla nere Command Shift-tangenten eller Period-tangenten på en Mac kan du inaktivera dolda mappar. För att säkerställa att varje fil är korrekt kopierad kan iTunes för Windows skapa en kopia av den och placera den i iTunes-mediamappen. Om du har tillräckligt med utrymme kan du göra en säkerhetskopia av dina mediefiler till iTunes Media-mappen.

Du kan också lägga till musik till iTunes genom att dra filer från Finder eller File Explorer. Om du vill ändra eller reparera taggar på din nyligen tillagda musik laddar du bara upp den till iTunes eller Musik-appen. I iTunes kan du skapa spellistor på din iPhone som sedan kan delas. För att komma åt den nya spellistan, högerklicka på låtarna och välj Lägg till i spellistan. Om du bara vill synkronisera markerade objekt väljer du helt enkelt den spellista som du vill synkronisera dem, artister, album och genrer från. För att få en bra uppfattning om vilka låtar som finns på en Mac måste du först lägga till dem i iTunes eller en annan app. Det finns ett gratis verktyg som heter Mp3tag som kan användas för att byta namn på filer på egen hand.

Programmet körs på Windows, men Mac-användare kan använda en lösning för att få det att fungera. Mp3tags namnbyte ger dig en mängd olika platshållare för att göra musikändringar. Det är möjligt att använda alternativa appar till Mac Music-appen och iTunes, men de är mycket svårare att använda. Om din gamla iPod fortfarande fungerar bra kan du enkelt överföra musik från den till din dator.

Hur man överför musik från gammal iPod till iTunes-bibliotek

Anslut din gamla iPod till din dator. Välj iPod i iTunes. Välj fliken Sammanfattning i huvudfönstret. Välj “Återställ” i avsnittet Version. Detta kommer att radera allt innehåll på din iPod, så se till att du har säkerhetskopierat det. När återställningen är klar kommer din iPod att vara tom. Gå nu till bibliotekssektionen i iTunes och välj den musik du vill överföra till din iPod. När du har valt den musik du vill ha, dra och släpp den till huvudfönstret. Din musik kommer nu att överföras till din iPod!

Genom att använda iTunes 8 kan du överföra hela din iPod-samling till en ny dator. Att överföra musik från en iPod till en annan är inte en enkel process. Trots detta kan du överföra din iPods musikbibliotek till en dator och sedan synkronisera det till din nya iPod. Dra iTunes-mappen märkt Old iPod på skrivbordet till den. iPod måste kopplas bort från din dator. Genom att använda en spellista i iTunes kan du hålla alla dina tidigare iPod-ljudfiler åtskilda från resten av ditt iTunes-bibliotek. Du kan välja vilka låtar du vill lägga till din iPod med den här metoden.

Problem med att överföra musik från iPod till dator? Prova dessa tips!

Om du har problem med att överföra musik från din iPod till din dator finns det några saker du kan prova. Innan du gör några ändringar på din iPod, se till att både din dator och iPod är anslutna till samma nätverk och att båda enheterna är uppdaterade med den senaste programvaran. Du kanske inte kan synkronisera filer med iTunes om du har en äldre iPod med programvara från före den senaste uppdateringen. För att inaktivera iCloud Music Library (iTunes Match) kan du också ansluta en ny USB-port och USB-kabel, stänga av den befintliga USB-kabeln och uppdatera din iPod och iTunes-programvara. Genom att högerklicka på de filer som du vill synkronisera och välja Egenskaper kan du ändra deras behörigheter, samt avmarkera Lässkyddat innan du ställer in behörigheterna som du vill.

Överföra musik från Ipod till Iphone utan dator

För att överföra musik från din iPod till din iPhone utan att använda en dator, måste du ha båda enheterna anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. När de är anslutna öppnar du appen Musik på din iPod och väljer låten eller albumet du vill överföra. Tryck på knappen “…” bredvid låten eller albumet och välj “Dela låt” eller “Dela album.” På nästa skärm trycker du på “Kopiera till iPhone” och väljer sedan din iPhone från listan över enheter. Låten eller albumet börjar överföras till din iPhone.

Det är inte bara tidskrävande och tråkigt, utan det kan också vara lite knepigt, speciellt om du ska överföra icke-köpt musik till din iPhone. Du kan också använda iTunes Store, AirDrop, hemdelning, synkronisera musikbibliotek och MBackupper för att överföra din musik till din iPhone. Med Hemmadelning kan du överföra musik från din iPod till din iPhone. Du kan använda AirDrop för att överföra musik från din iPhone till din iPhone förutom att använda Apples trådlösa överföringstjänst. Om du vill använda Hemmadelning måste alla iOS-enheter vara anslutna till ett enda nätverk och tillgängliga samtidigt. Om du har en Apple Music-prenumeration kan du använda funktionen Synkronisera bibliotek för att överföra musik från din iPod till din iPhone. Det rekommenderas att iOS-användare använder AOMEI MBackupper för att göra musiköverföringar mellan sina enheter. Ej köpt musik kan importeras utan att du behöver en Apple Music-prenumeration om du inte redan har en.

Itunes inställning

iTunes-programvaran är en mediaspelare, mediebibliotek, radiosändare online och applikation för hantering av mobila enheter som utvecklats av Apple Inc. Den används för att spela, ladda ner och organisera digitala nedladdningar av musik och video på persondatorer som kör macOS och Microsoft Windows operativsystem. iTunes Store är också tillgänglig på iPhone, iPad och iPod Touch.

Hur kommer jag till mina iTunes-inställningar?

Om du har en dator som använder iTunes öppnar du den, loggar in med ditt Apple-ID och installerar sedan om iTunes. För att öppna ditt konto, navigera till toppen av sidan och välj Konto. Visa en lista över dina nuvarande konton. Välj Visa konto och ange sedan ditt lösenord. Rulla ned till kontoinformationssidans avsnitt Inställningar för att se din kontoinformation.

Var finns Itunes på min Iphone?

Om du inte ser iTunes Store i sidofältet, gå till Apple Music-appen och leta efter den. Genom att klicka på menyknappen kommer du åt Musikinställningar. Välj iTunes Store på fliken Allmänt.

Hur ändrar jag musikinställningar i Itunes?

Genom att välja iTunes-inställningar kan du ändra inställningarna för ditt iTunes-bibliotek, spela musik och utföra andra iTunes-operationer. Navigera till fliken Inställningar i iTunes-appen på din dator och välj Redigera.

Relaterade Artiklar

Back to top button