Hur man tar bort ett Reddit-konto

Reddit är en social delningssajt med miljontals månatliga aktiva användare som loggar in på plattformen för att samla länkar, kommentera eller rösta på länkar och dela dem med andra.

Om du precis har gått med Reddit , kan det ta lite tid att förstå alla krångligheterna med webbplatsen. Ibland andra Redditors kan vara hårda eller ovänliga, särskilt mot den oinvigde, och så småningom kanske du vill lämna plattformen helt och hållet.

Du kanske har insett att det är meningslöst att samla karmapoäng, så du vill bara lämna för alltid. reddit. Den här guiden visar hur du tar bort ett konto Reddit .

Varför du bör ta bort ditt Reddit-konto(Varför du bör ta bort ditt Reddit-konto)

Tycka om Facebook , snapchat och andra sociala medieplattformar, Reddit ingen främmande för kontroverser. Webbplatsen har varit inblandad i vissa integritets- och säkerhetsproblem som har fått användare att undra om deras data kan manipuleras eller delas med tredje part.

Det har förekommit andra integritetsincidenter som har avslöjat Reddit-sårbarheter, inklusive standardspårning för annonser och anpassning. Redditörer som inte är bekanta med den här inställningen kommer sannolikt inte att välja bort den, vilket potentiellt riskerar att deras data delas med tredje part.

Om din integritet och användardata är en prioritet kan du välja en bra VPN för att skydda din identitet och ha sinnesfrid när du använder Reddit .

Inaktivering kontra radering av Reddit-konto(Avaktivera kontra radering av ett Reddit-konto)

Om det var möjligt kunde du bara ta en paus från Reddit genom att avaktivera ditt konto. Dock i Reddit det finns ingen sådan möjlighet, så den enda utvägen är att ta bort ditt konto.

När du raderar ditt konto Reddit förblir det med ditt användarnamn för alltid Reddit . Varken du eller någon annan kan återanvända ditt användarnamn när det väl har raderats, vilket innebär att det aldrig kommer att visas på sidan även om du registrerar ett nytt konto Reddit .

Vad värre är, du kommer att förlora alla dina favoritlänkar och du kommer inte att kunna återställa eller återställa ditt konto. Processen för borttagning av kontot är omedelbar och oåterkallelig och det finns ingen respitperiod för borttagning av profil reddit.

Om du har skrivit kommentarer på Reddit men tog inte bort dem individuellt innan du tog bort ditt konto, kommentarerna kommer fortfarande att vara synliga, men ditt författarskap kommer att visas som [удалено].

Andra plattformar som t.ex Google , Facebook , Instagram och snapchat låter dig ladda ner din data, men Reddit har ingen automatisk funktion för att hämta dina data. Istället måste du kontakta Reddit och begär en nedladdning av dina data.

Hur man tar bort ett Reddit-konto(Hur man tar bort ett Reddit-konto)

Om du är säker på att du vill ta bort din profil permanent Reddit, så här.(reddit)

Ta bort Reddit-konto på skrivbordet(Ta bort ett Reddit-konto på skrivbordet)

 1. Öppna Reddit i din webbläsare, logga in på kontot du vill ta bort och klicka på pilen i det övre högra hörnet bredvid ditt användarnamn. Välj ” Användarinställningar(Användarinställningar)” under “Mitt material”(Mina saker) .

 1. På sidan ” Användarinställningar(Användarinställningar) » gå till fliken « konto(Konto)” och välj ” Inaktivera konto(Avaktivera konto)” längst ned på sidan.

 1. Ett popup-fönster visas med information om hur du avaktiverar ditt konto reddit. Du kan bli ombedd att skapa ett lösenord först reddit. Klick Fortsätt(Fortsätta) .

 1. Efter att ha återställt ditt lösenord, återgå till ” Användarinställningar > Konton ” och tryck “Inaktivera konto(Inaktivera konto) ” . Du kommer att se ett popup-fönster med alternativ till att radera ditt konto och en varning om ditt innehåll på plattformen. Det finns också ett fält där du kan lämna feedback (valfritt) och ange ditt användarnamn och lösenord.

 1. Ange ditt användarnamn och lösenord för att fortsätta radera ditt konto reddit. Klick (Klick) Jag förstår att inaktiverade konton inte kan återställas(Jag förstår att inaktiverade konton inte kan återställas) .

 1. Klick Avaktivera(Avaktivera) .

 1. En annan popup kommer att dyka upp som ber dig bekräfta om du verkligen vill inaktivera ditt konto Reddit och att dina handlingar är oåterkalleliga. Om du är säker på att du vill slutföra borttagningsprocessen för kontot klickar du på ” Avaktivera(Avaktivera) » .

 1. Processen att radera kontot kommer att börja och när den är klar kommer du att omdirigeras tillbaka till inloggningssidan. reddit.

Ditt konto Reddit borttagen för alltid. Du kan verifiera att den har stängts genom att försöka logga in med ditt gamla användarnamn och lösenord. Om du ser ett felmeddelande som säger att du har angett fel användarnamn eller lösenord, lyckades raderingen. Om inte, upprepa stegen ovan.

Notera(Notera) . Du kan inte ta bort ett konto Reddit från den officiella mobilappen reddit. Du kan dock öppna en webbläsare på din mobila enhet, logga in på ditt konto Reddit och följ samma steg för att ta bort ditt konto som anges ovan.

Lämna Reddit för alltid(Lämna Reddit för alltid)

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att ta bort ditt konto. Reddit och lämna den första sidan på Internet. Om du tycker att det är svårt att ta bort ditt konto på Reddit dela med oss ​​i kommentarerna.

För att lära dig mer om hur du tar bort dina andra sociala mediekonton, kolla in våra guider för borttagning av Facebook, Gmail, Instagram, Snapchat och YouTube-konton.

Reddit är en social delningssajt med miljontals månatliga aktiva användare som går på plattformen för att samla länkar, kommentera eller rösta på länkarna och dela dem med andra.

Om du precis har gått med i Reddit kan det ta lite tid att ta reda på detaljerna på sidan. Ibland kan andra Redditors vara hårda eller ovälkomna, särskilt för den oinvigde, och du kan sluta känna för att lämna plattformen helt och hållet.

Kanske har du insett att samla karmapoäng är meningslöst, så du vill bara ta dig ur Reddit för gott. Den här guiden visar dig hur du tar bort ett Reddit-konto.

Varför du bör ta bort ditt Reddit-konto

Liksom Facebook, Snapchat och andra sociala medieplattformar är Reddit inte främmande för kontroverser. Webbplatsen har varit inblandad i vissa integritets- och säkerhetsproblem som har fått användare att ifrågasätta om deras data kan manipuleras eller delas med tredje part.

Andra integritetsincidenter har hänt som har avslöjat Reddits sårbarheter inklusive standardspårning för annonser och anpassning. Redditörer som inte är insatta i den här inställningen kommer sannolikt inte att välja bort den, vilket potentiellt riskerar att deras data delas med tredje part.

Om din integritet och användardata är en prioritet kan du välja att använda en bra VPN för att skydda din identitet och ha sinnesfrid när du använder Reddit.

Inaktivera kontra radering av ett Reddit-konto

Om det var möjligt kan du bara ta en ren paus från Reddit genom att inaktivera ditt konto. Reddit har dock inte det alternativet, så den enda utvägen är att ta bort ditt konto.

När du tar bort ditt Reddit-konto går det för alltid tillsammans med ditt Reddit-användarnamn. Varken du eller någon annan kan återanvända ditt användarnamn när det väl är borta, vilket betyder att det aldrig kommer att dyka upp igen på sidan även om du registrerar ett nytt Reddit-konto.

Ännu värre, du kommer att förlora alla dina favoritlänkar och du kommer inte att kunna återställa eller återställa ditt konto. Processen för borttagning av kontot är omedelbar och oåterkallelig, och det finns ingen frist för att ta bort en Reddit-profil.

Om du hade skrivit kommentarer på Reddit men inte raderade dem individuellt innan du tog bort ditt konto, kommer kommentarerna fortfarande att vara synliga men det kommer att visa ditt författarskap som [deleted].

Andra plattformar som Google, Facebook, Instagram och Snapchat låter dig ladda ner din data, men Reddit har ingen automatiserad funktion för att du ska kunna hämta din data. Istället måste du kontakta Reddit och begära en nedladdning av din data.

Hur man tar bort ett Reddit-konto

Om du är säker på att du vill ta bort din Reddit-profil för gott, så här gör du det.

Ta bort ett Reddit-konto på skrivbordet

 1. Öppna Reddit i din webbläsare, logga in på kontot du vill ta bort och klicka på pilen längst upp till höger bredvid ditt användarnamn. Välj Användarinställningar under Mina saker.

 1. På sidan Användarinställningar, gå till konto fliken och välj Inaktivera konto på botten av sidan.

 1. En popup-ruta visas med information om att inaktivera ditt Reddit-konto. Du kan bli ombedd att skapa ett Reddit-lösenord först. Klick Fortsätta.

 1. När du har återställt ditt lösenord, gå tillbaka till Användarinställningar > Konton fliken och klicka Inaktivera konto. Du kommer att se en popup med alternativ till att radera ditt konto och en varning om ditt innehåll på plattformen. Det finns också en ruta där du kan ge feedback (valfritt) och ange ditt användarnamn och lösenord.

 1. Ange ditt användarnamn och lösenord för att fortsätta med raderingen av ditt Reddit-konto. Klick Jag förstår att inaktiverade konton inte kan återställas.

 1. Klick Avaktivera.

 1. En annan popup-ruta kommer att dyka upp som ber dig bekräfta om du verkligen vill inaktivera ditt Reddit-konto och att din åtgärd är oåterkallelig. Om du är säker på att du vill slutföra borttagningsprocessen för kontot klickar du på Avaktivera.

 1. Processen för borttagning av kontot börjar, och när den är klar kommer du att omdirigeras tillbaka till Reddits inloggningssida.

Ditt Reddit-konto är nu permanent raderat. Du kan bekräfta för att vara säker på att den har stängts genom att försöka logga in med ditt gamla användarnamn och lösenord. Om du ser ett felmeddelande som säger att du har angett fel användarnamn eller lösenord, lyckades raderingen. Om inte, försök med stegen ovan igen.

notera: Du kan inte ta bort ett Reddit-konto från den officiella Reddit-mobilappen. Du kan dock öppna din webbläsare på din mobila enhet, logga in på ditt Reddit-konto och följa samma steg för att ta bort ditt konto som anges ovan.

Lämna Reddit för alltid

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att ta bort ditt Reddit-konto och lämna förstasidan på internet. Om du kämpar för att ta bort ditt konto på Reddit, dela med oss ​​i kommentarerna.

För mer om hur du tar bort dina konton på andra sociala medieplattformar, kolla in våra guider för att ta bort ett konto på Facebook, Gmail, Instagram, Snapchat och YouTube.