Hur man tar bort eller glömmer trådlösa nätverksprofiler i Windows 8.1

När jag installerat Windows 8.1 på min bärbara dator märkte jag en ganska stor olägenhet: avsaknaden av ett alternativ “Glöm det här nätverket”(“Glöm det här nätverket”) i ” Nätverk”. (Nätverk) Jag har inget intuitivt sätt att ta bort trådlösa nätverk som inte längre fungerar eftersom deras lösenord har ändrats. Hur man undviker det här problemet och tar bort trådlösa nätverk i Windows 8.1 ? Låt oss ta reda på det i denna handledning.

Hur det fungerade i Windows 8

Windows 8 när du vill radera trådlöst nätverk(trådlöst nätverk), öppnar du ” nätverk(Nätverk)” (den här guiden förklarar hur du gör detta: ” Hantera trådlösa nätverksanslutningar och profiler(Hantera trådlösa nätverksanslutningar och profiler) på Windows 8 ) och högerklicka eller tryck och håll ned nätverket du vill ta bort.

En snabbmeny öppnas med alternativet “Glöm det här nätverket”(“Glöm det här nätverket”) .

Lätt, eller hur?

Tyvärr, i Windows 8.1 du kan inte längre högerklicka på panelen ” nätverk(Nätverk)” och det finns ingen snabbmeny att visa. Men du har några nya sätt att göra detsamma.

Hur man glömmer trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) in Windows 8.1 från nätverkslista(Nätverkslista)

Windows 8.1 du kan ta bort/glömma trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) efter att ha försökt ansluta till det. Nätverket måste vara inom räckhåll och synligt för din bärbar dator eller surfplatta(bärbar dator eller surfplatta). Om det inte är det kan du inte ta bort det med den här metoden. Om nätverket är tillgängligt går det till så här:

På panelen ” nätverk(Nätverk)” välj det nätverk du vill ta bort och klicka på ” ansluta(Anslut) » .

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Om en Windows 8.1 kan inte ansluta till den ska du se felmeddelande(felmeddelande) och en knapp märkt “Glöm nätverket”(“Glöm nätverk”) .

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Klicka på den och nätverket tas bort. Du kan återansluta till nätverket som om det vore ett nyupptäckt nätverk.

Hur man glömmer trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) in Windows 8.1 i PC-inställningar

Om du har installerat uppdatering (Uppdatering)Windows 8.1 som släpptes gratis för alla användare Windows 8.1 med (Windows 8.1)8 april(8 april) 2014, du har ett annat sätt att glömma trådlöst nätverk(trådlöst nätverk). Denna metod fungerar inte på enheter med Windows 8.1 utan denna uppdatering.

Öppna PC-inställningar och gå till “Netto”(Nätverk).

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

I kapitlet ” Anslutningar(Anslutningar) » hitta Wi-Fi och länka “Hantera kända nätverk”. (“Hantera kända nätverk”)Klicka eller tryck på den.

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Windows 8.1 visar en lista över trådlösa nätverk för vilka anslutningsinformation lagras.

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Välj(Välj) nätverket du vill glömma och tryck på ” Glömma bort(Glömma bort) ” .

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Det valda nätverket sparas inte längre i Windows 8.1 och nästa gång du ansluter till den måste du ange lösenordet igen.

Hur man glömmer trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) in Windows 8.1 från kommandorad(Kommandotolk)

Du kan ta bort alla trådlös profil,(nätverksprofil) sparad i Windows 8.1 även om nätverket inte är inom räckhåll, med hjälp av kommandorad(Kommandotolken) .

Springa kommandorad(Kommandotolken) som administratör och skriv följande kommando: netsh wlan show profiles.

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Det kommer att visa alla profiler trådlöst nätverk sparat i (trådlöst nätverk)Windows 8.1 . Listan kan bli lång om du har använt din bärbara dator eller surfplatta i mer än ett par veckor.

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Definiera ett profilnamn trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) som du vill ta bort, skriv sedan in följande kommando för att ta bort det: netsh wlan delete profile name=”profilnamn”.

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Jag ville till exempel ta bort trådlös nätverksprofil(trådlöst nätverksprofil) namnges swiss.com och skrev: netsh wlan radera profilnamn = “swisscom”.

Känner du dig som en nörd? 🙂

Hur man glömmer alla trådlösa nätverk(Trådlösa nätverk) Windows 8.1

I vissa fall kan du behöva ta bort alla profiler trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) lagras i Windows 8.1 . Som tur är behöver du inte ta bort dem en efter en. Det skulle vara riktigt hemskt.

Allt du behöver göra är att ange detta kommando: netsh wlan radera profilnamn=* i=*.

Windows 8.1, glöm, trådlöst nätverk, nätverk, profil

Du kommer att se att det tar bort alla profiler på mindre än en sekund.

NOTERA.(OBS:) Kommandot netsh har många andra alternativ än de som beskrivs i den här artikeln. Om du vill lära dig mer om det rekommenderar jag att du läser dess dokumentation på technet : Netsh-kommandon för trådlöst lokalt nätverk (WLAN) .

Slutsats

I originalutgåvan Windows 8.1 det var svårt att glömma trådlösa nätverk, men som tur är detta uppdatering (Uppdatering)Windows 8.1 löser detta problem, liksom ett par andra problem. Jag hoppas att du har funnit den här guiden till hjälp. Om du vet andra sätt att glömma trådlösa nätverk i Windows 8.1 dela dem gärna med hjälp av kommentarsformuläret nedan.

Så fort jag installerade Windows 8.1 på min bärbara dator märkte jag en ganska stor irritation: frånvaron av alternativet i rutan. Jag hade inget intuitivt sätt att ta bort trådlösa nätverk som inte längre fungerade eftersom deras lösenord har ändrats. Hur kommer du runt det här problemet och tar bort trådlösa nätverk i Windows 8.1? Låt oss ta reda på det i denna handledning.

Hur det fungerade i Windows 8

I Windows 8, när du vill ta bort ett trådlöst nätverk, öppnar du rutan (den här handledningen förklarar hur: Hur man hanterar trådlösa nätverksanslutningar och profiler i Windows 8) och högerklickar eller trycker och håller nere nätverket du ville ta bort.

En kontextmeny öppnas och den innehåller alternativet att .

Windows 8, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Lätt, är det inte?

Tyvärr, i Windows 8.1 kan du inte längre högerklicka i rutan och det finns ingen kontextmeny att visa. Men du har flera nya metoder för att göra samma sak.

Hur man glömmer ett trådlöst nätverk i Windows 8.1, från nätverkslistan

I Windows 8.1 kan du ta bort/glömma ett trådlöst nätverk efter att du försökt ansluta till det. Nätverket måste vara inom räckhåll och synligt för din bärbara dator eller surfplatta. Om det inte är det kan du inte ta bort det med den här metoden. Om nätverket är tillgängligt görs det så här:

I rutan väljer du det nätverk du vill ta bort och trycker på .

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Om Windows 8.1 inte kan ansluta till det kommer du att se ett felmeddelande och en knapp som säger .

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Tryck på den och nätverket tas bort. Du kan återansluta till nätverket som om det vore ett nyligen upptäckt nätverk.

Hur man glömmer ett trådlöst nätverk i Windows 8.1, från PC-inställningar

Om du har Windows 8.1 Update installerat, som släpptes gratis för alla Windows 8.1-användare den 8 april 2014, så har du ytterligare ett sätt att glömma ett trådlöst nätverk. Den här metoden fungerar inte på Windows 8.1-enheter utan den här uppdateringen.

Öppna PC-inställningar och gå till .

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Leta efter Wi-Fi och länken i avsnittet. Klicka eller tryck på den.

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Windows 8.1 visar en lista med de trådlösa nätverk för vilka anslutningsinformationen lagras.

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Välj det nätverk du vill glömma och tryck på .

Windows 8.1 Uppdatera, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Det valda nätverket lagras inte längre av Windows 8.1 och nästa gång du ansluter till det måste du ange lösenordet igen.

Hur man glömmer ett trådlöst nätverk i Windows 8.1, från kommandotolken

Du kan ta bort alla trådlösa nätverksprofiler som lagras av Windows 8.1, även om nätverket inte är inom räckhåll, med hjälp av .

Starta kommandotolken som administratör och skriv följande kommando: netsh wlan show profiles.

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Det kommer att visa alla trådlösa nätverksprofiler som lagras av Windows 8.1. Listan kan bli lång om du använt din bärbara dator eller surfplatta i mer än ett par veckor.

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Identifiera namnet på den trådlösa nätverksprofilen du vill ta bort och skriv sedan följande kommando för att ta bort den: netsh wlan delete profile name=”profilnamn”.

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Som ett exempel ville jag ta bort en trådlös nätverksprofil som heter och jag skrev: netsh wlan delete profile name=”swisscom”.

Känner du dig nördig? 🙂

Hur man glömmer alla trådlösa nätverk i Windows 8.1

I vissa scenarier kan du behöva ta bort alla trådlösa nätverksprofiler som är lagrade i Windows 8.1. Som tur är behöver du inte ta bort dem en efter en. Det skulle vara riktigt hemskt.

Allt du behöver göra är att skriva detta kommando: netsh wlan radera profilnamn=* i=*.

Windows 8.1, glöm, trådlöst, nätverk, profil

Du kommer att se att den tar bort alla profiler på mindre än en sekund.

NOTERA: Kommandot netsh har många andra parametrar än de som delas i den här artikeln. Om du vill lära dig mer om det rekommenderar jag att du läser dess dokumentation på: Netsh Commands for Wireless Local Area Network (WLAN).

Slutsats

Den första versionen av Windows 8.1 gjorde det svårt att glömma trådlösa nätverk, men lyckligtvis löser denna Windows 8.1-uppdatering detta problem såväl som ett par andra problem. Jag hoppas att du har funnit den här guiden användbar. Om du känner till andra sätt att glömma trådlösa nätverk i Windows 8.1, tveka inte att dela dem med hjälp av kommentarsformuläret nedan.