Hur man tar bilder eller spelar in videor från låsskärmen i Windows 8.1

Anta att du har en surfplatta med Windows 8.1 och du vill snabbt göra ögonblicksbild eller inspelning(bild eller spela in) video. Om enheten är låst kanske du tror att du först måste logga in, öppna appen ” Kamera(Kamera) » , och ta sedan en bild. Det tar säkert lång tid. Lyckligtvis i Windows 8.1 du kan ta bilder eller spela in video(spela in video) direkt från låsskärm(Låsskärm) . Så här går det till:

Hur man öppnar kamera app(Kamera App) med låsskärm (låsskärm)Windows 8.1

Att vara på låsskärm(Låsskärm) , svep från toppen av skärmen till botten. Du kommer att märka att applikationen ” Kamera(Kamera)” är öppen och du kan använda den som vanligt.

Nedan kan du se en kort videohandledning som visar hur det går till.

Använda programmet ” Kamera(Kamera) ” fungerar på samma sätt som när du går in Windows 8.1 . Läs den här guiden för att lära dig mer om hur det fungerar: Hur man använder kamera app(Kamera-appen) in Windows 8.1 med din webb(Webbkamera) -kamera.

Dina bilder och videor kommer att sparas i ” Kamera rulle ” (kamera rulle)användarkonto,(användarkonto) som är inloggad Windows 8.1 och blockerade enheten.

Men vänta… det finns en hake!

Tyvärr, den här funktionen fungerar inte när du är på låsskärm(Låsskärm) omedelbart efter att du har slagit på eller startat om Windows 8.1. Du kan öppna appen Kamera(Kamera)” med låsskärm(Låsskärm) endast om du tidigare är inloggad Windows 8.1 och under tiden blockerade enheten.

Ja, vi vet! Det suger! Det finns dock en anledning till denna begränsning: om ingen användarkonto(användarkonto) inte inloggad Windows 8.1 Bilaga ” Kamera(Kamera) “kan inte använda mappen” kamera rulle(Camera Roll) » vilket användarkonto som helst för att lagra bilderna du har tagit. Han vet inte vilken mapp Kamera rulle använda och den har inte de behörigheter som krävs för att använda någon mapp från din enhet. Det är därför du inte får använda denna app med låsskärm(Låsskärm) om du inte tidigare är inloggad Windows 8.1 .

Låt oss anta att du har en Windows 8.1-surfplatta med dig och att du snabbt vill ta en bild eller spela in en video. Om enheten är låst skulle man kunna tro att man först måste logga in, öppna appen och sedan ta sin bild. Detta tar säkert mycket tid. Lyckligtvis kan du i Windows 8.1 ta bilder eller spela in video direkt från . Så här görs det:

Hur man öppnar kameraappen från Windows 8.1-låsskärmen

När du är på , svep från skärmens övre sida till botten. Du kommer att märka att appen är öppen och att du kan använda den som du brukar.

Nedan kan du se en snabb videohandledning som visar hur detta går till.

Att använda appen fungerar på samma sätt som när du är inloggad i Windows 8.1. Läs den här guiden för att lära dig mer om hur det fungerar: Hur du använder kameraappen i Windows 8.1 med din webbkamera.

Dina bilder och videoinspelningar kommer att sparas i mappen för användarkontot som är inloggat i Windows 8.1 och som har låst enheten.

Men vänta… det finns en hake!

Tyvärr fungerar inte den här funktionen när du är vid omedelbart efter att du har slagit på eller startat om Windows 8.1. Du kan öppna appen från den enda om du tidigare har loggat in på Windows 8.1 och under tiden har du låst enheten.

Ja, vi vet! Det här suger! Denna begränsning har dock en anledning: om inget användarkonto har loggat in på Windows 8.1 kan appen inte använda mappen för något användarkonto för att lagra bilderna du tar. Den vet inte vilken mapp den ska använda och den har inte de behörigheter som krävs för att använda någon mapp från din enhet. Det är därför du inte får använda den här appen från om du inte tidigare har loggat in på Windows 8.1.

Relaterade Artiklar

Back to top button