Hur man synkroniserar undertexter med ljud från en video eller film med VLC Media Player

Det har hänt oss alla att vi tittar på en film eller en serie som vi har laddat ner från Internet och vi inser att undertexterna verkar osynkroniserade. Därför kommer vi idag att berätta hur synkronisera undertexter med ljudet av en video eller en film med VLC Media Player på ett enkelt och snabbt sätt.

Hur lägger man till undertexter till en video med VLC Media Player?

Innan du förklarar hur du synkroniserar undertexterna med ljudet av en video eller en film, måste du måste ombord ta reda på hur du kan lägga till dem eller öppna dem i spelaren. Om du har laddade ner den senaste versionen av VLC Media Player du har två sätt att lägga till en undertextfil till din video.

Det första alternativet är extremt enkelt, och består helt enkelt av ändra namnet på undertextfilen (som måste ha tillägget .srt), så att det är samma som namnet på videon du ska spela. Så, till exempel, om din video heter “Video 1.mp4”, ska dina undertexter heta “Video 1.srt”.

Det andra alternativet är att när du öppnar videon i VLC, klicka på knappen “Undertexter”. som visas i den övre raden i fönstret. Detta kommer att ta upp en meny där du måste välja alternativet “Lägg till undertextfil…” för att välja undertexter från alla filer på din dator.

När du har lagt till undertexterna är allt du behöver göra att luta dig tillbaka och njuta av din video. Och den här spelaren är så mångsidig att den till och med låter dig titta på tv online på din dator . Det är dock inte utan problem lika irriterande som osynkroniserade undertexter.

Hur kan jag synkronisera undertexter med ljud från en video med VLC Media Player?

Se att återvända inse det undertexterna du laddade ner är inte synkroniserade med videon du tittar på är verkligen irriterande. VLC Media Player erbjuder dock ett lättkört alternativ för att åtgärda detta problem. Du behöver bara följa följande steg:

  • För det första, tryck på knappen “Verktyg”. i fältet överst i spelarfönstret. Detta kommer att få upp en meny med olika alternativ.
  • Det första alternativet är att klicka på “Effekter och filter” . Detta öppnar ett fönster med flera flikar med vilka du kan ändra olika aspekter av videon. Du kan till exempel öka spelarens ljusstyrka om du önskar det.
  • I det här fönstret måste du klicka på fliken “Synkronisering”. för att kunna se inställningarna som gör att du kan synkronisera undertexterna med ljudet i din video.
  • Ett annat alternativ är att efter att ha klickat på knappen “Verktyg”, klicka på alternativet “Spåra synkronisering”. Detta tar dig direkt till synkroniseringsfliken.
  • Där ser du att du har två sektioner. Den första tillåter ändra ljudtiming jämfört med videobilden. Detta skulle vara mycket användbart om din videos ljud är före eller bakom.

  • Direkt nedan ser du avsnittet där du kan ändra timing för undertexter . Denna har en ruta som kan ha positiva eller negativa värden. Om du använder ett positivt värde kommer du att flytta fram undertexterna till videon; och om du använder ett negativt värde kommer du att fördröja bildtexterna.

Ett annat sätt att synkronisera undertexter med videoljud i VLC Media Player

Även om sättet vi har beskrivit det ovan är ganska effektivt kan det vara lite svårt att hitta det exakta värdet så att undertexterna synkroniseras korrekt med videon. Därför ger VLC-spelaren dig ett annat alternativ som du kanske tycker är mer användbart.

Den består i att när du tittar på videon, tryck på “G” eller “H”-tangenten på ditt tangentbord beroende på vad du behöver. Om du trycker på “G”-tangenten fördröjs bildtexterna 50 millisekunder från videon. Å andra sidan, när du trycker på “H”-tangenten får du motsatt effekt: undertexterna avancerar med 50 millisekunder jämfört med videon.

Vi hoppas att denna korta handledning var till hjälp för dig att synkronisera undertexter med ljud i en video eller film med VLC Media Player. Om du har upplevt andra problem med den här spelaren rekommenderar vi att du granskar några Sätt att fixa vanliga VLC-fel .

Relaterade Artiklar

Back to top button