Hur man synkroniserar ljud och video i Adobe Premiere Pro

Synkronisering av ljud med video vid redigering Adobe Premiere Pro kan vara obehagligt. Om du försöker matcha ord med någons tal eller sångljud, kan detta vara särskilt svårt att göra exakt. Och om du inte synkroniserar dem ordentligt kan du sluta med besvärliga bilder.

Om du behövde spela in ljud och video separat och du har två olika filer som du vill redigera tillsammans, har Adobe Premiere Pro flera sätt att göra det på.

Du kan välja att synkronisera mer automatiskt eller synkronisera filer manuellt. Att manuellt synkronisera ljud till video är något du kan göra om Premiär kan inte matcha själva ljudet. Annars är automatisk synkronisering enkel och fungerar för det mesta.

Hur man automatiskt synkroniserar ljud till video(Hur man automatiskt synkroniserar ljud till video)

För att automatiskt synkronisera ljud med video in Adobe Premiere Pro först måste du ha ljudfilen och videofilen som du vill synkronisera på tidslinjen i Premiär . Videofilen måste ha originalljudet, som Premiär kommer att använda den för att synkronisera en enskild ljudfil.

När båda filerna visas på tidslinjen, välj båda klippen.

Högerklicka sedan på videofilen och välj ” Synkronisera(Synkronisera) » .

I nästa fönster som visas vill du välja en ljudfil att synkronisera den med. Välj sedan OK(OK). Ljudet bör nu vara synkroniserat med din video.

Det finns också ett andra sätt att automatiskt synkronisera ljud och video om du istället vill prova en annan rutt.

För att göra detta kommer du att slå samman båda filerna och Premiär synkroniserar ljud. Först(Först) hitta ljud- och videofilerna du vill synkronisera och håll kvar tryckte på Ctrl-tangenten(Ctrl) (PC) eller kommando ( Mac ), välj dem. Välj sedan “Sammanfoga klipp”(Sammanfoga klipp) .

I fönstret “Sammanfoga klipp” väljer du ” Audio(Ljud) » . Välj sedan OK(OK). Du kommer att få en ny sammanfogad ljud- och videofil i den importerade mediefilen. Du kan dra detta till din tidslinje för att använda det.

Hur man manuellt synkroniserar ljud till video(Hur man manuellt synkroniserar ljud till video)

Om Premiere inte synkroniserade ljud och video precis som du ville, eller om du har problem med de automatiska metoderna, kan du också synkronisera ljud manuellt.

För att synkronisera manuellt, placera först originalvideon och ljudet som du vill synkronisera med videon på tidslinjen. I ljudkanaler, dra reglagen på höger sida av tidslinjen för att utöka videofilens interna ljud och externa ljud.

På så sätt kommer du att kunna se topparna i ljudet. Hitta likheter mellan internt och externt ljud och anpassa dem så att de matchar. Du kan sedan spela upp videon för att se om ljudet matchar det du vill ha. När du är nöjd med det kan du ta bort det interna ljudet så att det externa, nya ljudet är det enda spåret som spelas.

Tips för att synkronisera ljud till video i Adobe Premiere(Tips för att synkronisera ljud till video i Adobe Premiere)

Om du enkelt vill synkronisera ljud med video in Adobe Premiere Pro följ några tips som gör processen smidigare.

1. Skapa en ljudsynkroniseringspunkt(1. Skapa en ljudsynkroniseringspunkt)

För att göra timingen enklare för både automatiska och manuella metoder kan du skapa en prick nära början av ditt ljud när du faktiskt filmar, vilket gör det lättare att matcha internt och externt ljud.

Termen “klappande händer” används för detta, och många produktioner använder clapboard för detta. Men alla höga, plötsliga ljud som skapar en hög topp i dina ljudsignaler kommer att fungera. Detta gör det lättare att matcha ljud från olika källor, eftersom du enkelt kan lokalisera den första stora toppen. Det underlättar också för Premiär synkronisera ditt ljud.

2. Använd ljudtidsenheter(2. Använd ljudtidsenheter)

Ett annat sätt att göra det lättare att synkronisera ljud när du gör det manuellt är att ändra tidsenheterna längst upp på tidslinjen. För att göra detta, högerklicka helt enkelt på tidskoden ovanför tidslinjen och välj “Visa ljudtidsenheter”(Visa ljudtidsenheter) .

Detta ger dig möjligheten att flytta ljudfiler i mycket mindre steg, vilket ger en mer exakt synkronisering.

Att synkronisera ljud till en video medan du redigerar i Adobe Premiere Pro kan vara frustrerande. Om du försöker matcha ord till någon som talar, eller ljudet av någon som sjunger, kan det bli särskilt svårt att göra exakt. Och om du inte synkroniserar dem på ett bra sätt kan du få en del besvärliga bilder.

Om du var tvungen att spela in ljud och video separat och har två olika filer du vill redigera tillsammans, finns det några sätt att göra detta i Adobe Premiere Pro.

Du kan göra en mer automatisk synkronisering eller så kan du synkronisera filerna manuellt. Att synkronisera ljud till video manuellt är vad du kanske vill göra om Premiere har svårt att matcha själva ljudet. Annars är automatisk synkronisering lätt och fungerar oftare än inte.

Hur man automatiskt synkroniserar ljud till video

För att automatiskt synkronisera ljud till video i Adobe Premiere Pro måste du först ha både ljudfilen och videofilen som du vill synkronisera på din tidslinje i Premiere. Videofilen måste ha sitt ursprungliga ljud, eftersom det är detta som Premiere kommer att använda för att synkronisera den separata ljudfilen.

När båda filerna är på tidslinjen, välj båda klippen.

Högerklicka sedan på videofilen och välj Synkronisera.

I nästa fönster som visas vill du välja ljudfilen för att synkronisera den. Välj sedan OK. Ljudet ska nu synkroniseras till din video.

Det finns också en andra metod för att automatiskt synkronisera ljud och video om du istället vill prova en annan väg.

För att göra detta kommer du att slå ihop båda filerna och Premiere synkroniserar ljudet. Hitta först de ljud- och videofiler du vill synkronisera och håll kvar ctrl (PC) eller kommando (Mac) och välj dem. Sedan Välj Slå samman klipp.

Välj i fönstret Sammanfoga klipp Audio. Välj sedan OK. Du får en ny fil med det sammanslagna ljudet och videon i ditt importerade media. Du kan dra detta till din tidslinje för att använda det.

Hur man manuellt synkroniserar ljud till video

Om Premiere inte synkroniserade ditt ljud och video så exakt som du ville, eller om du stöter på några problem med de automatiska metoderna, kan du också synkronisera ditt ljud manuellt.

För manuell synkronisering lägger du först både originalvideon och ljudet som du vill synkronisera med videon på din tidslinje. I ljudkanalerna drar du skjutreglaget på höger sida av tidslinjen för att bredda videofilens interna ljud och det externa ljudet.

På så sätt kommer du att kunna se topparna i ljudet. Leta efter likheterna mellan det interna och externa ljudet och rada dem så att de matchar. Sedan kan du spela upp videon igen för att se om ljudet matchar som du vill ha det. När du är nöjd med det kan du ta bort det interna ljudet så att det externa, nya ljudet blir det enda spåret som spelas.

Tips för att synkronisera ljud till video i Adobe Premiere

Om du enkelt vill synkronisera ditt ljud upp till en video i Adobe Premiere Pro finns det några tips du kan följa som gör att processen går mycket smidigare.

1. Skapa en ljudsynkroniseringspunkt

För att göra synkroniseringen enklare för både de automatiska och manuella metoderna kan du skapa en punkt nära början av ditt ljud när du faktiskt filmar som gör det enkelt att matcha internt och externt ljud.

Termen för detta är “klappa”, och i många produktioner används en klappbräda för detta. Men alla högt, plötsligt ljud som skapar en hög topp i dina ljudvågformer kommer att fungera. Detta gör det enkelt att matcha ljud från olika källor, eftersom du bara kan hitta den första stora toppen. Det gör det också lättare för Premiere att synkronisera ditt ljud.

2. Använd ljudtidsenheter

Ett annat sätt att göra ljudsynkronisering enklare när du gör det manuellt är att ändra tidsenheterna längst upp på din tidslinje. För att göra detta högerklicka bara på tidskoden ovanför din tidslinje och välj Visa ljudtidsenheter.

Detta ger dig möjligheten att flytta dina ljudfiler i mycket mindre steg, vilket ger dig mer exakt synkronisering.

Relaterade Artiklar

Back to top button