Hur man suddar en bild i PowerPoint

När du skapar en bild PowerPoint , vanligtvis innehåller den många bilder och ord för förklaring. Vissa väljer att lägga till bakgrundsbilder till sina bilder, men det kan vara distraherande, så vad ska vi göra?

Oskärpa ett foto i PowerPoint

Tja, det finns andra sätt än att helt ta bort bakgrundsbilden. Enligt vår mening är det bästa alternativet att göra bilden suddiga så att den blir mindre distraherande för publiken och dig själv under presentationen.

Nu, sedan PowerPoint kommer med många funktioner kan du vara säker på att det inte finns något behov av att öppna ett bildredigeringsverktyg från tredje part för att få jobbet gjort. Ja, allt kan göras från programmet Microsoft och vi ska förklara hur man gör.

1]Öppna bilden i PowerPoint.

Det första du behöver göra är att öppna bilden i Microsoft powerpoint . För att göra detta, öppna programvaran och klicka sedan omedelbart på ” Föra in(Föra in)”. Var noga med att välja ” Bilder(Bilder)” och från rullgardinsmenyn som visas väljer du det bästa alternativet som passar dina behov.

2] Fläck(Oskärpa) bild med konstnärliga effekter.

Hur man suddar en bild i PowerPoint

Efter att ha lagt till en bild eller bilder till glida(Bild) vi föreslår att välja en flik “Bildformat(Bildformat) » överst. Om du inte ser den här fliken, klicka på bilden glida(Glid) , och alternativet bör omedelbart visas.

Nästa steg är att hitta Konstnärliga effekter(Konstnärliga effekter) och välj dem. Från rullgardinsmenyn klickar du på ” Fläck(Oskärpa)”, och bilden bör omedelbart ändras för att återspegla de beslut som fattats.

3]Ha lite kul med alternativ för konstnärliga effekter

Anta(Anta), är du inte nöjd med suddighetsnivån. I det här fallet föreslår vi att du klickar på ” Alternativ för konstnärlig effekt(Alternativ för konstnärliga effekter)” för att starta “Bildformat”(Formatera bild) till höger på skärmen. Därifrån, öka eller minska radie(Radie) för att ändra oskärpa effekten. Standardvärdet är 10, vilket är lämpligt i de flesta fall.

I de flesta fall torde den information som lämnas här vara tillräcklig.

Om du behöver mer avancerade funktioner föreslår vi att du använder en gratis bildredigerare som GIMP, eller den enklaste att förstå PAINT.net .

Läs nu(Läs nu) : Hur man tar bort bakgrunden på en bild med hjälp av PowerPoint.

När du skapar en PowerPoint-bild, tenderar den att innehålla många bilder och ord för en förklaring. För vissa har de valt att lägga till bakgrundsbilder till sina Slides, men dessa kan orsaka distraktioner, så vad kan vi göra?

Oskärpa ett foto i PowerPoint

Tja, det finns andra sätt än att ta bort bakgrundsbilden helt. Det bästa alternativet i våra sinnen är att göra bilden suddig för att göra den mindre distraktion för tittarna och dig själv när du levererar en presentation.

Nu, eftersom PowerPoint är fullproppad med många funktioner, kan man vara säker på att det inte finns något behov av att öppna ett bildredigeringsverktyg från tredje part för att få jobbet gjort. Ja, allt kan göras inifrån Microsoft-programmet, och vi ska förklara hur.

1]Öppna din bild i PowerPoint

Det första du måste göra är att öppna bilden i Microsoft PowerPoint. För att få detta gjort, öppna programvaran och klicka sedan direkt på Föra in flik. Var noga med att välja därifrån Bilderoch välj det bästa alternativet som passar dina behov från rullgardinsmenyn som visas.

2]Gör din bild suddig med konstnärliga effekter

Hur man suddar en bild i PowerPoint

När du har lagt till bilden eller bilderna i din Slide föreslår vi att du väljer Bildformat flik från ovan. Om du inte ser den fliken, klicka på bilden i bilden, och genast bör alternativet visas.

Nästa steg är alltså att lokalisera Konstnärliga effekter och välj den. Från rullgardinsmenyn, klicka på Fläckoch genast borde bilden ändras för att återspegla de beslut som fattats.

3]Ha lite kul med alternativen för artistiska effekter

Anta att du inte är nöjd med graden av suddighet. I så fall föreslår vi att du klickar vidare Alternativ för konstnärlig effekt att avfyra Formatera bild till höger på skärmen. Därifrån, öka eller minska Radie för att ändra oskärpa effekten. Som standard är den inställd på 10, vilket är tillräckligt för de flesta fall.

I de flesta fall bör informationen vi lägger ut här vara tillräckligt bra.

Om du vill ha mer avancerade funktioner föreslår vi att du använder en gratis bildredigerare som GIMP, eller den enklaste att förstå, PAINT.net.

Läs nu: Hur man tar bort bakgrunden på en bild med PowerPoint.

Relaterade Artiklar

Back to top button